Halvtidsgenomgång Herrar Division 3 Norra

Då synar vi även av en annan serie jag tippat inför säsongen, nämligen herrarnas division 3 norra.
En serie med 10 kandidater där top 3 har införlivat vad jag trott men där det sedan blivit lite hej vilt blandat bland tipset och nuvarande placering. Låt oss gå igenom hur det ser ut, lag för lag.


NP = Nuvarande Placering.

NPLagnamnMitt tips
1Vaxholms IBF 1
2Danderyds SK IBF2
3Älvsjö AIK IBF3
4Runby IBK6
5IBF Offensiv Lidingö 9
6Hässelby SK IBK5
7Salems IF4
8Sundbybergs IK10
9Erikslunds KF8
10Rosersberg Arlanda IBK7

1. Vaxholms IBF
Lite oväntat för vissa att jag valde Vaxholm som etta, men med en del nyförvärv och ett bra ”Bäst i Stan” så kändes det rätt. Nu har man förvisso en match mer spelad än Danderyd som ligger tätt bakom men nog har man gjort det bra ändå som ligger etta för närvarande. Jag nämnde spelare som Lukas Samuelsson och Joel Pierre samt Alexander Ekman och visst har de två förstnämnda gjort skäl för sig, medan Alexander släpar lite därefter.

Fortsättningen: Har en bra topp i sina poängspelare och hyfsad bredd bland resten poängmässigt, tror på att de i slutändan tar första platsen även om Danderyd är på g nu! Blir en intressant fortsättning och Vaxholm behöver kämpa rejält ändå om de ska försvara förstaplatsen! Ser jag rätt så verkar Vaxholms nästa match bli den 16 januari hemma mot Älvsjö AIK.

2. Danderyds SK
En till plats som stämmer med vad jag trott på förhand och toppspelarna Oliver och Oscar Borgqvist gör sitt tillsammans med Oscar Åsander! Jonatan Moen har också gjort det bra. Har en spännande målvakt i Marcus Granelli också som ändock bara varit med 5 matcher. Har stor potential att ta förstaplatsen helt klart, även här en bra bredd bland poängspelare och en del spelare som spelat på bra mycket högre nivå än division 3.

Fortsättningen: Det pumpas på med bra poäng och bra spelade matcher med några mindre bländande, får se om de tar ihop sig så att det räcker till en förstaplats! Nästa match verkar vara lite längre vila än för de andra och nästa blir mot Offensiv Lidingö hemma 20 januari.


3. Älvsjö AIK IBF
Har gjort jobbet bra, blivit en typ av lagmaskin åtminstone där dock Lukas Ferreira Stradiotto, Leo Karlström och Erik Jernström stuckit ut mest. Har spelat lika mot Danderyd, förlorat med uddamålet mot Vaxholm, samt två tunga torskar mot Lidingö och Runby. Det ser tufft ut att närma sig högra placeringar än såhär åtminstone och visst är det bra för klubben att ha ett lag i division 3 som komplement för de som inte platsar i division 1 laget. Älvsjös herrar i division 1 lär hamna på kval och vi får se om steget till allsvenskan tas efter säsongen är slut och självklart är Älvsjö sugna på att dundra upp med detta laget till division 2 då, när det sker – återstår att se.

Fortsättningen: Fortsätter de som man startat så räcker det gott och väl till en tredjeplats, man får dock akta sig för jagande Runby! Nästa match tar man emot Salems IF på hemmaplan den 8 januari.

4. Runby IBK
Runby har motbevisat mig lite och har gjort det bra under första halvan helt klart. Spelare som Jimmy Lundblad, Johan Vestin och Andreas Fridner har gjort det riktigt bra. Tabellen haltar ordentligt och Runby har två matcher mindre spelade än Vaxholm t.ex. vid två vinster till så är även Runby uppe på 20 poäng.

Fortsättningen: Verkar finnas kapacitet för att hålla sig runt denna positionen, kan man utmana Älvsjö om tredjeplatsen månntro? Nästa match ser ut att vara 9 januari borta mot Erikslund.

5. IBF Offensiv Lidingö
Har startat bättre än vad jag trott, men med -10 och tight bakom kan allt hända såklart. Har sagt att de kan sträcka sig till att ta platsen runt 6-7 platsen och det verkar ju absolut inte vara omöjligt nu, har gjort bra matcher mot lagen uppe i toppen.

Fortsättningen: Hade Marcus Hemrin i mitt tabelltips som bra poängspelare men verkar snarare som hans bror vill jag gissa Jesper Hemrin är den som stuckit ut mest, däremot finns det ingen på en direkt topp och kan det kanske bli Lidingös fall. Bra bredd åtminstone och tror ändå de tillslut hamnar runt 6-7 platsen! Nästa match borta mot Danderyd den 20 januari.

6. Hässelby SK IBK
Tippade på en femteplats av mig inför säsongen och ligger nära åtminstone, har ett av seriens bättre försvar och målvakt verkar det som då man ligger på 0 i målskillnad och har släppt in minst mål förutom Älvsjö. Ingen sprudlande poängproduktion på någon direkt, men Fredrik Lundin, Alexander Larsson och Markus Rosenlind har gjort de flesta hittills.

Fortsättningen: När tipset lades ut verkade någon spelare skratta lite över 5e platsen jag trodde de skulle hamna på, vet inte om de ser sig själva som bättre eller sämre men oavsett vad verkar det inte ha gått åt det ena eller andra hållet. Klart är nog att man inte kommer vara med närmare toppen i alla fall, man verkar spela en bra innebandy för att hålla sig runt 5e platsen, får se hur de avslutar andra halvan. Nästa match tar de emot ”Sumpan” på hemmplan den 8e januari.

7. Salems IF
Ett lag som inte riktigt kommit upp i nivå ännu känns det som, blandat och gett. Salem har börjat hitta rätt de senaste matcherna ser det ut som och vi får se vad detta uppehållet givit dem. Man är ett av lagen som är med uppe bland toppen av gjorda mål, men detsamma gäller även bakåt. Viktor Juote är en klass för sig nästan i denna serie som jag pekat på innan och han leder poängligan med 32 poäng (21+11).

Fortsättningen: Det gäller att börja knipa lite trepoängare om man ska börja närma sig 4e platsen där jag trodde de skulle landa, ser tufft ut nu men har man herr Juotes poäng att förlita sig på borde kan kunna ta några till. Fredrik Salander och Theo Möllersten försöker bidra med sitt och ligger båda på 13 poäng vardera. Linus Kjellberg är endast registrerad för fyra matcher hittills och visst skulle han kunna göra lite skillnad om han nu spelar fler matcher. Just nu känns platsen runt 5/6e plats mer rimlig troligtvis. Nästa match blir borta mot Älvsjö AIK den 8e januari.

8. Sundbybergs IK
”Sumpan” verkar ha tagit sig i kragen rejält och lyft från vad jag trodde skulle bli seriens slagpåse. Här visar man mig att jag hade ordentligt fel. Omgång ett startade man med ett 2-2 resultat mot Hässelby och därefter följde man upp det med 9-9 mot Danderyd, samt man har även förlorat med uddamålet mot Vaxholm. Det har sett lite tyngre ut de senaste matcherna resultatmässigt men man har tagit de poäng som krävs för att hålla sig undan från 9e samt 10e platsen, de har dessutom två matcher mindre spelade än Erikslund som jagar bakom.

Fortsättningen: Verkar absolut finnas kapacitet för att hålla sig kvar nu i division 3 och mest bidragande till detta är Kasper Jareblad och Tobias Franzén, men flera har bidragit med poäng de med. Ta en spelare som Filip Mathson t.ex. där finns det krut kvar och dessvärre har han bara spelat två matcher men brukar kunna göra en hel del poäng. Vi får se om ”Sumpan” lyckas kliva någon tabellplacering högre. Nästa match blir borta mot Hässelby 8e januari.

9. Erikslunds KF
Erikslund har inte direkt varit någon katastrof någon match kanske förutom en tuff 0-10 förlust mot Älvsjö, annars är det en mycket tight serie även om man inte vunnit så mycket. Lagen ovanför Erikslunds gör jobbet hårdare helt enkelt och de kommer att få det tufft att jaga 8e platsen där jag trodde de skulle hamna. Hetast poängmässigt är det ganska jämnt men i top 3 finner vi Dennis Hallander, Gustav Andell och Erik Ching Nyman.

Fortsättningen: Inga direkta spelare som kan sticka ut och leverera poängmässigt och kanske avgöra matcher som man onekligen behöver. Ett -26 resultat målskillnadsmässigt är inget heller som lockar och nog behöver man ordna ett och annat om man vill stanna kvar i 3an. Nästa match 9 januari är hemma mot Runby.

10. Rosersberg/Arlanda IBK
8 matcher = 0 poäng är facit hittills för RA19 i herrar division 3 norra. Ser verkligen tufft ut att kunna plocka några poäng och laget spelas som sagt inför säsongen av klubbens juniorer. Visst hade jag lite bättre förhoppningar men det gick i stöpet. Nämnde att de kan byta plats med Lidingö på 9e platsen där jag tippat dem om de inte fick ihop det och det blev dessvärre sämre än så och de kommer att befästa sig på 10e placeringen vart det lider som det ser ut.

Fortsättningen: Som nämnt ovan ser det mörkt ut och man lär hamra sig fast på 10e platsen om de inte börjar hämta hem lite poäng. Närmast var man dock under första halvan mot toptippade Danderyd med ett tufft 6-5 resultat på bortaplan. Kan man vinna mot lagen närmast sig kanske eller hitta lite feeling genom oavgjorda matcher där ändå poängen trillar in kanske man kan rida på vågen? Nästa match ser ut att bli den 16 januari mot Runby på bortaplan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: