Tabelltips Damettan 2021/2022

I sedvanlig ordning är jag en usel tippare, så har jag 11/11 fel bli inte förvånade.

Damettan är extremt svår att tippa, det finns ett tydligt toppskikt, mittskikt och bottenskikt. Men att för sätta positioner blir svårt. Om jag inte har helt fel så är det bara ett lag som åker ur.

11, Sundbybergs IK

Det är hårt att sätta Sundbyberg sist, men jag ser att konkurrens är tuff. På pappret har Sumpan ett av de svagare lagen, men de kan likväl komma 9:a. Med det sagt har de värvat friskt, men många är från lägre divisioner. Jag blir ju gärna motbevisad så Sumpan, bevisa att jag har fel.

10. Älvsjö AIK

Älvsjö har något spännande på gång och värvat helt okej, men de känns fortfarande som att de saknar tyngden som behövs för att konkurrera högre upp. Överlever de den här säsongen finns det fina utsikter framöver.

9. Vendelsö IK

Kanske lite tippat med hjärtat, men jag tror ändå på det Vendelsö gör och lyckas de få med sina duktiga juniorer , finns det goda förutsättningar att hålla sig kvar. Då blir det en bra mix.

8. Nacka IBK

Eftersom man aldrig vet vad Nacka dyker upp med gör lag så är de svårtippade. Kommer kunna störa alla lag men en 8:e plats känns ändå troligt.

7. Värmdö IF

Kanske lite lågt med tanke på den talang och potential som finns. Jag gissar på att Värmdö inleder starkt men tappar på slutet av säsongen när nyckelspelare börjar bli slitna.

6. Hässelby

Hawks bygger om och det är många rutinerade spelare som försvunnit. Känslan är att den här säsongen blir en övergång med fullt fokus på generationsväxling.

5. FBI Tullinge

Även här är det stora förändringar i truppen, men det finns en annan balans än hos Värmdö och Älvsjö. Flera vassa offensiva spelare och en bra defensiv bäddar för en bra säsong.

4. Rotebro IS IBK

Jag tror Rotan blir årets skräll och utmanar toppen. Värvat riktigt bra, har en trygghet och kontinuitet inget annat lag har. Det kommer göra mycket.

3. Täby

Täby har tappat Lundell och Jigered men är fortfarande ett starkt lag. Figge vet vad som krävs för att få laget att konkurrera om topplaceringarna. Ryktet säger också att flertalet juniorer kommer vara mer. Det plus den befintliga stommen gör att detta ser bra ut.

2. Råsunda

Råsundas placering avgörs kring hur många och vilka spelare de kommer mer till match, men de kommer aldrig under topp 3. Kvaliten är odiskutabel och Råsunda är ett topplag.

1. AIK

Hade hela förra säsongen genomförts hade AIK varit i Allsvenskan nu, men så blev det inte och nu tar de ny sats för att nå dit. Har en vass spets men framförallt en bredd på alla positioner. AIK är laget att slå.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: