Laggenomgång- Damettan 2021/2022 – Vendelsö IK

Vi fortsätter med genomgångarna och går in på upploppet. Nu tar vi oss an Vendelsö IK, våra andra genomgångar hittar ni här.

Vendelsö IK

Vendelsö har genomgått en riktig skärseld senaste 14 månaderna. i juli 2020 var det oklart om Vendelsö IK ens hade ett lag att ställa på banan, men det lyckades de få och även om resultaten var sådär så hade de fått ett lag på planen. Tränaren Hans Andersson har fått ihop Vendelsö till ett kollektiv som kanske inte spelar den mest spektakulära offensiva innebandyn, men som har ett starkt kollektiv. Listan på tappade spelare är relativt tom, men några spännande nyförvärv finns det ändå.

Rebecka De Land är en av seriens bästa offensiva forwards, och kommer vara enormt viktig för det här laget. Undertecknad rankade henne som damettans bästa nyförvärv i vår topplista som ni hittar här. På in kontot hittar vi även Sandra Levander som kommer från Älvsjö, en stabil back som kommer stabilisera upp Vendelsö försvaret och säkerligen bidra med en poäng eller två. Josefine Jansenberger och Olivia Hågbäck ansluter från Hammarbys DJ och det är två utvecklingsbara spelare. Just Hågbäck är en spännande spelare som kan få en fin roll i Vendelsö forwardsuppställning kommande säsong, där finns det minuter att konkurrera om.

Vendelsö har även några spännande juniorer i de egna leden och det ska bli spännande att se vilka som får speltid ochvad de kan uträtta i division 1, tex Elin Blomkvist, Isabella Nordlund och Alma Seger.

Ser vi till truppen så är Cassandra Zackrisson, mest troligt , förstemålvakt och hon är en stabil division 1 målvakt som nu backas upp av Jansenberger. Nu är dock Zackrisson borta halva säsongen då hon precis fått tillökning, grattis hälsar vi på Innebandysthlm. Backup blir Josefine Svensson från DJ

På backsidan har vi nämnt Sandra Levander och hur hon kan påverka, annars är Sandra Huldt och Isabella Björk två spännande backar. Jag känner dock att det saknas lite offensiv spetsen på backsidan och här finns det spelare i juniorleden som skulle kunna stärka upp.

Forwardssidan håller en bra nivå, speciellt nu när De land är tillbaka. Men sedan tidigare finns Hanna Adamsson Loreby som redan fått testa på spel med Hammarby i Allsvenskan. Hon har verkligen utvecklats år för år och den här säsongen kommer hon ta klivet och bli en riktigt bra division 1 spelare. Bakom henne finns Christine Lindberg som representerat det amerikanska damlandslaget i flera år .En bra center med ett bra avslut som kommer behövas i år. Cassandra Håkansson tillbaka från sin skada och kommer bli viktig för Vendelsö. Evelinn Hallström är en typisk underskattad spelare som kanske inte är en sprudlande poängspelare, men lägger in fullt med energi och hjärta i laget. En vass defensiv forward är väl en rimlig summering. Även här finns det många finna juniorer som kan stärka upp.

På det hela taget så är Vendelsö ett bättre lag än säsongen 2020/2021, men det kommer bli en strid i de nedre regionerna även i år, men klaffar saker och ting så kan det finnas chans på högre. Försvarsspelet är ändå bra och svårbräckligt.

Fem snabba:

Lagets poängligavinnare? Rebecka De land- Kommentar överflödigt.

Årets genombrott? Hanna Adamsson Loreby – den här spelaren är på riktigt, i år slår hon igenom.

Mest underskattad? Evelinn Hallström- Hjärtat i laget och gör sina medspelare bättre.

Lagets MVP? Hans Andersson – Andersson tog över laget i en svår situation och har verkligen börjat få ihop laget. Han håller ihop det här på ett starkt sätt och är någon hans spelare kan luta sig emot.

Utmaningen? Hur många juniorer kommer fylla på så Vendelsö kan undvika en eventuell kamp om nedflyttning?

Vendelsö silly:

INUT
Josefine Jansenberger – Hammarby IF IBF DJ
Sandra Levander- Älvsjö AIK IBF
Rebecca De Land – Huddinge IBS
Fia Ruckle – Vendelsö B
Olivia Hågbäck – Hammarby IF IBF DJ
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: