Laggenomgång Damettan 2021/2022 – Värmdö IF

Då har vi kommit över till det unga Värmdö, som ni märker finns det en hel del ”unga” lag i serien, som har tappat några tunga pjäser inför årets säsong. Ni hittar de andra genomgångarna i sedvanlig ordning här.

Värmdö IF

Värmdö är ett lag sprudlande med ung entusiasm och talang. Deras starka 04:a kull har länge varit en av Sveriges starkaste och nu är de ryggraden i det nya Värmdö som tar skepnad. Flera av dessa var med redan förra säsongen och fick känna på ett gäng matcher.

Det mest notabla tappet är Madelene Schelin som var en gigant på backen förra säsongen och den bästa backen i hela damettan de första omgångarna. Hon försvinner med en mängd kvalité och rutin. Värmdö tappar även sin supertalang och U19 aktuella Linnea Lindgren till Tyresö trollbäcken. Ett tungt tapp men samtidigt känns det som ett bra steg för Lindgrens fortsatta karriär. Även Wilma Engdahl går till Tyresö och där tappar Värmdö ett riktigt vasst skott, men där finns det ersättare som kan kliva in.

Johan Rönnkvist har klivit av som tränare , enligt Värmdös hemsida, och istället har hela Juniorverksamhetens tränaruppsättning tagit plats. Det i sig är nog bara positivt, de kan det här gänget in och ut.

Om vi går igenom laget så börjar vi med målvaktssidan och där återfinns Felicia Nurmi som förstamålvakt och Karin Persson som andramålvakt. Två målvakter med utvecklingspotential, likt hela laget. Men det krävs att någon av dem tar stora steg för att Värmdö ska blanda sig ihop med toppen.

På backsidan kommer Sehlin var ett stort tapp, men här finns det ändå mycket talang i Kajsa Garpenbeck som redan förra säsongen var tongivande i laget, men även Sandra Rödlund har visat fin form på försäsongen och kommer bli viktig. Tidigare finns även Tilde Lundholm och Hanna Nilsson på backsidan, två spännande offensiva back även dem. Frågetecknet är om det finns tillräckligt med defensiv tyngd i backlinjen? Det återstår att se.

Forwardssidan är stark och Värmdö har kanske seriens bästa sniper i Linnéa Ferringmark, 9 mål på tre matcher i DM, hyfsat bra siffra. Bakom henne finns det flera spännande namn som radarpartnern Ida Mattsson och även Nora Bendes som även hon visat fina framfötter på försäsongen. Det finns flera starka offensiva forwards här, som Linnea Eriksson och Felicia Gratschev. Stabiliteten och ett starkt tvåvägsspel får Clara Waldenström stå för.

Sammantaget så är det en stor press som läggs på Värmdös juniorer som dels ska leverera i damettan men även konkurrera i JAS och DJ1. Det känns som att slitage problem kan komma att föreligga i slutet av säsongen när det ska avgöras. Lägg därtill att några av 04:or ska spela SDF SM i slutet av oktober, så det blir mycket matcher. Med det sagt har säkerligen fystränaren Petra Johansson drillat Värmdö hårt i sommar. Jag ser också att Värmdö kan väga lite för lätt i vissa matcher, den offensiva talangen är odiskutabel, men förra året var Värmdö väldigt lättlästa i sitt spel. Men det kan mycket väl vara annorlunda nu och de slog ändå seriekonkurrenten Täby i DM ( även om det bara var två perioder).

Fem snabba:

Lagets Poängligavinnare? Linnéa Ferringmark- Försäsongen och förra säsongen gör det tydligt.

Årets genombrott? Kajsa Garpenbeck – Visade redan förra säsongen framfötter i damettan, och lär göra så även i år.

Mest underskattad? Ellen Ulvshammar- En annan 04:a som alltid gör stabila insatser och skapar utrymmer för sina lagkamrater

Lagets MVP? Clara Waldenström- i det här unga laget blir kaptenen otroligt viktig med sin rutin och starka tvåvägsspel

Utmaningen? Har Värmdös unga lag tyngden som krävs och kommer de orka en hel säsong?

Värmdös Silly ( Skriva gärna till oss på instagram om vi missat något):

INUT
Wilma Engdahl – Tyresö Trollbäcken IBK
Linnea Lindgren – Tyresö Trollbäcken IBK
Madeleine Schelin – Nacka Wallenstam IBK
Johan Rönnkvist – Tränare
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: