Laggenomgång damettan 2021/2022 -Täby FC

Då har turen kommit till Täby FC, ett lag som säkerligen kommer i en ny skepnad än vi tidigare sett.

Täby FC Dam Div 1

Först och främst har det skett en liten rockad på tränarsidan där Peder Hägg har lämnat för herrallsvenska Onyx. In kommer den rutinerade Fredrik ”Figge” Olsson som nog inte behöver någon närmare beskrivning.

Täby har en uttalad satsning att få upp division 1 laget till Allsvenskan för att på så vis säkerställa att utvecklingstrappan mot SSL laget blir starkare.

Figge har gjort den här resan tidigare med Nacka och har stor erfarenhet av att utveckla spelare, ett perfekt läge för Täby att få in honom. Frågan nu är hur många av Täbys riktigt vassa juniorer som kommer få speltid?

Elina Jigered och Nova Lundell har flyttats upp till SSL truppen, något som kommer bli ett tungt tapp då båda var kanske bäst på sina respektive positioner förra året. Jigered var dessutom enormt viktig med sina ledaregenskaper.

Känslan är att det är ett relativt nytt Täby som kommer ställa upp i årets division 1 och det blir egentligen svårt att sia om spelsätt och truppen när den inte riktigt är fastslagen, så jag kommer utgår ifrån det laget som spelade DM.

Målvaktssidan är bra där Hanna Ransgart i nuläget är första valet mellan stolparna. Ransgart har stått för många bra insatser i Täby senaste två säsongerna och är en trygg sista utpost.

På backsidan är Fanny Virgin det mest kittlande namnet, offensivt, lagets kanske bästa back. Sen finns det några riktigt starka tvåvägsbackar i Palmeklint och Keltamäki.

Forwardssidan innehåller också en hel del namn som levererar på den här nivån. Sara SJöström har många års rutin från Ackers och Bele i Allsvenskan. Hon var en riktig attraktion i de få matcher hon spelade för Täby förra året och kommer kunna utmana om poängligan i år. Sara Härdling är ett annat spännande namn som har alla möjligheter att göra en toppen säsong. En avig forward med ett riktigt bra skott, men som kanske inte riktigt har fått till det offensivt än. Men under Figges vingar kan det nog hända en hel del. Sen finns det starka offensiva namn som Hagborg Olsson och Wiberg som även de är goda för en del poäng.

Kommer Täbys juniorer vara med finns det även spelare som systrarna Adna och Adla Hasanagic, Isabella Chopard Sjögren, Alicia Berggren, Sara Schalin, Josefine Nylander, Anna Jonsson och Ebba Lind att tillgå. Inga dussinspelare det där.

Täby kommer med sannolikhet vara ett topplag och kan mycket väl utmana både AIK och Råsunda.

Fem snabba?

Lagets poängligavinnare? Sara Sjöström – Sjöström är riktigt bra och kommer få spela mycket.

Årets genombrott? Sara Härdling – Dags för Härdling att ta klivet nu!

Mest underskattad? Fanny Virgin – Kanske mest en offensiv back, men är även stark i defensiven, får aldrig de stora rubrikerna.

Lagets MVP? Sara Sjöström – Tråkigt val kanske, men det verkar som att Sjöström blir ny lagkapten i år , kommer vara så viktig med sitt spel på planen och sin rutin.

Utmaningen? Kommer de skickliga juniorerna kunna förstärka Täby på det sättet att de ka utmana om seriesegern?

Täbys Silly:

INUT
Leo Alariksson TränarePeder Hägg Tränare – Onyx IBS
Elin Gillberg FystränareJoanna Krokbäck – Rotebro IS IBK
Fredrik Olsson – TränareElina Jigered – Täby SSL
Nova Lundell – Täby SSL
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: