Laggenomgång – Damettan 2021/2022 – Älvsjö AIK IBF

Efter 21 laggenomgångar på två veckor över de båda division 1orna i Stockholm går vi nu ner för landning med nummer 22, och precis som i herrettan så avslutar vi med Älvsjö AIK IBF. Ett Älvsjö som likt många andra damlag generationsväxlar och det händer en hel del nytt.

Älvsjö AIK IBF (B)

Det har blivit ett nytt ledarskap tär DJ tränaren Åsa Sjöberg kliver in som huvudtränare. Den tydliga riktningen i och med detta har blivit att Sjöberg ska utveckla de unga spelarna i föreningen, så att de är redo att ta klivet upp i Allsvenskan, när det är dags. Därmed finns det också en tydlig målsättning med att Älvsjö ska klättra och bli ett stabilt damettan lag. Det är en hel del unga spelare och frågan är om Älvsjö är redo för att stabilisera sig redan nu? Jag är tveksam och det är som med Vämrdö, en massa fin offensiv talang, men har det tyngden? Svaren får vi framleddes.

Älvsjö har stuvat om rejält i truppen och nästan hela det äldre spannet av spelare har rört sig till Högdalens AIS i division 3. Det tyngsta tappet där känns som Angelica Öqvist som ändå haft en näsa för poäng och hade kunnat uträtta en del i division 1.

Nåväl, Älvsjö har värvat spännande. Vendela Blomgren är en spelskicklig ung back som kommer få mycket speltid i Älvsjö, det kommer gynna hennes utveckling. Anna Ringström är en personlig favorit som redan gör stora avtryck i Älvsjö. Stina Balslev Andreason ansluter från IBK Lund och har spottat in poäng i deras dam division 1. Ska bli spännande att se vad hon kan uträtta här i Stockholm.

Många DJ spelare har lyfts upp och den mest spännande är nog ändå Nathalie Gustafsson, 05:a som är en riktig talang med bra teknik och kvickhet som få. Nu är Emma Unger skadad men annars hade hon varit en attraktion i den serien också. Vi hoppas Emma snart är på benen igen!

Det är svårt att sia om hur Sjöberg kommer vilja spela, men ett offensivt tänk med full fart framåt ( tydlig linje i Älvsjö) känns inte otänkbart.

Målvaktssidan är relativt oprövad på den här nivån och därför svår att bedöma.

Backsidan är spännande, speciellt när namn som Ringström och Blomgren har anslutit, dock känns den fortfarande en aning tunn.

Forwardssidan andas ungdomlig entusiasm där nämnde Nathalie Gustafsson kommer få visa upp sig, men även en ung spelare som Olivia Gustafsson kommer få visa upp sig. Hanna Wernström kommer in med rutin och stabilitet och även Elina Liif. Forwardssidan känns spontant som den starkaste lagdelen och det är där de måste levereras för att Älvsjö ska nå de höjder de vill.

Vi skickar även med att det är till stor hjälp för oss om alla lag i serierna uppdaterar sina hemsidor och gärna sätter ut positioner på sina spelare. Vissa spelare tenderar att få annan position när de byter klubb.

Fem snabba?

Lagets Poängligavinnare? Stina Balslev Andreason – Med den historiken hon har känns det som ett bra tips.

Årets genombrott? Nathalie Gustafsson- Född 05 och en supertalang, ettan är din att ta med storm.

Mest underskattad? Anna Ringström – En riktigt bra tvåvägsback som kommer vara jobbig för många lag.

Lagets MVP? Jag tycker inte att det finns någon tydlig MVP i det här laget, men coach Sjöberg är nog väldigt viktig för att det här ska gå hem.

Utmaningen? Har de tyngden för att hålla sig kvar?

Älvsjös Silly:

INUT
Anna Ringström – Djurgårdens IF IBSAngelica Öqvist – Högdalens AIS
Emma Mörk – Hässelby SKThea Hopfgarten – Nacka Wallenstam IBK (B)
Vendela Blomgren – Värmdö DJMolly Berg – slutat
Fia Söderberg – Hammarby IF IBF DJJennifer Enbom – Högdalens AIS
Elina Liif – Djurgårdens IF IBSMadeleine Jonsson – Älvsjö (C)
Stina Balslev Andreason – IBK LundStina Sandin – Högdalens AIS
Frida Toborg – Djurgårdens IF IBSHedvig Iwarzon Erlandsson – Högdalens AIS
Hanna Wernström – AIK IBFCecilia Jonsson – Slutat
Åsa Sjöberg – TränareEmma Storm – Högdalens AIS
Anna Karlsson – Högdalens AIS
Sara Deling – Högdalens AIS
Amanda Fahlman – Slutat
Amanda Stenhoff – Högdalens AIS
Moa Thysell – Högdalens AIS
Tove Sohlberg – Högdalens AIS

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: