Lagggenomgång Damettan 2021/2022 – Sundbybergs IK

Då har turen kommit till Sundbybergs IK, ett lag som värvat friskt, i huvudsak från division 2, men där tre namn sticker ut lite extra. Ni hittar vår andra genomgångar här.

Sundbybergs IK

Sundbyberg har verkligen varit aktiva på sillymarknaden, även om Cecilia Groth är ett tungt tapp så har ett par intressanta namn tagits in.

För att nämna några av nyförvärven så är Melcher ett spännande nyförvärv som gjort fina säsonger i damettan tidigare med Sköndal, och även fått känna på Allsvenskan med TT. Bidrar med mer stabilitet på backsidan som innan hade sina brister. Även Elin Olofsson från AIK är en bra division ett back och kommer även hon bidra både offensivt och defensivt för Sumpan. Det finns dock ett nyförvärv som sticker ut. Sumpan har värvat flera rutinerade spelare men den unga Alva Lydig bryter detta. Här tror jag Sumpan kan ha gjort ett av årets kap i division 1. Lydig kommer från Telge och mina indikationer vittnar om en tvåvägsspelare som har potential för en del poäng framåt. Kan mycket väl växa redan i år om hon får speltid och ska kunna bidra med mycket tack vare sina goda spelförståelse.

Sen måste ändå värvningen av Linda Lagerlund hyllas, en riktigt rutinerad spelare som kommer kunna bidra med en massa till Sumpan. Sen delar hon samma moderklubb (Skogås-Trångsund IBK) som undertecknad, vilket i sig förtjänar strålkastaren.

Om vi tar en titt på laget så försvinner Lovisa Garli på föräldraledighet och det är ett tapp, men Melina Tellberg är ändå en intressant målvakt som kommer vara stabil. Hon backas upp av nyförvärvet Moa Blixt från Töjnan, men känslan är att Tellberga kommer börja som etta.

På backsidan har det tagits in en hel del spelare. Jag tycker Sumpan har gjort smarta värvningar för att ge mer stabilitet till backlinjen. Melcher och Olofsson, som nämnts, ger mer alternativ offensivt och ett starkt försvarsspel, för Sumpan kommer få försvara mycket i år. Även Sara Jergard Andersson från Hässelby stärker backsidan, en defensivt skicklig back som kan lösa kniviga situationer. Johanna Herlitz som var en positivt överraskning förra säsongen, är kvar och det är viktigt för Sumpan. Även Miranda Öhrlund blir fortsatt viktig med sin rutin från Allsvenskan. Med det sagt är det en stabil backlinje som kommer vara jobbig för alla lag att bryta igenom.

Forwardsmässigt så är Josefine Wolffelt riktigt, riktigt bra. En underskattad Sniper som han göra 8 mål på 5 matcher förra året. Hon kommer behöva leverera i år för att Sumpan ska ta sina poäng. Alva Lydig har nämnts och det ska bli spännande och se vilken roll hon får i laget. Laura Tan är ett annat spännande namn som överraskade förra säsongen och kommer även hon behöva fortsätta leverera framåt.

På det hela taget är Sumpan, på pappret, ett bättre lag än förra året. Jag tror dock att de inte kommer rå på den förmodade toppsexan. Frågan är hur de står sig mot sina direktkonkurrenter. Det blir spännande.

Fem snabba:

Lagets poängligavinnare? Josefin Wolffelt- Snipern bör vinna denna.

Årets genombrott? Alva Lydig – Jag har en starkt tro på Lydig, hoppas hon får spela.

Mest underskattad? Linda Lagerlund- Jag vet inte hur mycket hon kommer få spela, men Lagerlund kommer vara väldigt viktig för det här laget och leverera när hon väl spelar. Kan användas på alla positioner

Lagets MVP? Miranda Öhlund – Jag tycker Öhlund är riktigt bra och kommer vara det även i år för Sumpan.

Utmaningen? Kan de ta poäng mot topplagen för att inte bli indragna i en nedflyttningsstrid?

Sundbybergs silly:

INUT
Linda Lagerlund – Hässelby SKCecilia Groth Svensson – Tyresö Trollbäcken IBK
Sara Jergard Andersson – Hässelby SKTove Hjertzberg – Paus
Emma Wästfelt – Väsby AIKLovisa Garli – Paus
Sofia Ronnersjö – Väsby AIKMaria Ringström – Järfälla IBK
Sophie Westlund – ComebackAlicia Soh – Slutat
Veronica Melcher – Tyresö Trollbäcken IBKAgnes Kjellson – Slutat
Nora Brgles – Comeback
Caroline Persson – Comeback
Alva Lydig – Telge SIBK
Elin Olofsson – AIK IBF
Linnéa Julin – Väsby AIK
Moa Blixt -Töjnan IBK
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: