Laggenomgång damettan 2021/2022 – Rotebro IS IBK

Då har turen kommit till Rotebro, ett lag som, jämfört med många andra, inte har haft en sådan stor omsättning på spelarsidan. Muntrar läsning än för herrarna utlovas. Har du missat någon genomgång? Du hittar alla här.

Rotebro IS IBK

Rotebro har länge varit ett av seriens yngsta lag och om undertecknad skulle beskriva laget med ett ord är det kontinuitet. Stora delar av spelartruppen har spelat många säsonger tillsammans och med stor del samma ledaruppsättning. Mårten Storm har utvecklat laget under en lång tid och varje säsong har egentligen varit ett steg framåt. Många, inklusive undertecknad, har sett Rotebro som ett smygande lag, som kan utmana om de högre placeringarna men ändå inte räknat med att de ska återfinnas däruppe. I år spås det annorlunda. Rotebro har inte gjort haft några större tapp på spelarsidan och har fått in några riktigt spännande nyförvärv, speciellt på deras backsida.

”Rotan” är ett välspelande lag men en tydlig spelidé, tidigare har det funnits frågetecken för backsidans offensiva upsida där speciellt Kapten Michelle Nilsén har fått dragit ett tungt lass, men med värvningarna av både Ebba Jonsson och Johanna Käck har backsidan blivit ordentligt förstärkt. Just Krockbäck kommer kunna erbjuda flera offensiva alternativ i uppspelsfasen och med tanke på hur Rotan vill spela är det en perfekt värvning.

Framåt har de fått tillbaka Joanna Krokbäck, en rightad forward med näsa för mål som har gjort det bra i Täby senaste två åren. Det i sig är också en bra värvning för ett Rotebro som annars har fått förlita sig på Sandra Litzéns produktion.

På målvaktssidan är det fortsatt Martina Nilsén Larsson och Klara Hahne som kommer vakta målet. En stabil duo där Martina oftast brukar vara startmålvakt. Två målvakter som länge spelat i det här laget och vet hur de ska agera i det försvarsspel Rotan har.

Backsidan har varit ett frågetecken men här ska Rotan ha beröm för att de har förstärkt en position de varit svaga, offensivt, på. Nämnde Nilsén är fortsatt lagets bästa back och står för ett starkt tvåvägsspel med sin fart och förmåga att vinna dueller. Sara Hekkelstrand har också alltid setts som en bra division 1 back, fick en tuff start förra säsongen men har på årets försäsong visat att hon är tillbaka i bra slag. Johanna Käck och Ebba Jonsson stärker upp där bak, två spelare som inte bara är bra backar, men två bra människor som kommer ha en bra effekt på laget.

Forwardssidan har också blivit starkare och det går inte att komma ifrån att Sandra Litzén är en riktigt bra spelare, men hon får konkurrans då Caroline Ericsson har valt att plocka ner klubban igen. Ericsson gjorde så sent som säsongen 2019/2020 23 poäng i Allsvenskan, det vittnar ändå om kvalité. Miranda Nilsson är också ett bra nyförvärv som gjort flera säsonger i allsvenskan. Kan Sandra Lundblad hitta tillbaka till formen 2019/2020? Då kan detta bli ett roligt år för Rotan.

På det hela taget tror jag Rotebro i år, kan utmana toppen. Bra nyförvärv, bra tränare, ett lag i grunden byggt på kontinuitet.

Fem snabba:

Lagets poängligavinnare? Sandra Litzén- Det finns fler som konkurrera, men jag vill tro att Litzén tar hem denna.

Årets genombrott? Ebba Jonsson – Kommer få en stor roll i Rotebro i år.

Mest underskattad? Sara Hekkelstrand- Gör aldrig en dålig match och bidrar mycket i det defensiva spelet med sin fysik, men har mycket poäng i sig.

Lagets MVP? Michelle Nilsén- Kanske inte roligast att ta kaptenen, men Nilsén är viktig för det här laget, både på planen och utanför.

Utmaningen? Försvarsspelet har alltid varit bra, men kan Storm få lagets akilleshäl senaste åren, offensiven, att klicka igång nu?

Rotebros Silly:

INUT
Miranda Nilsson- Åkersberga IBFJennifer Wecklauf – Slutar
Ebba Jonsson – Bele Barkarby IF
Ebba Karlsson – Åkersberga IBF
Joanna Krokbäck – Täby FC (B)
Johanna Käck – AIK IBF
Emmma Schwieler – Rotebro IS IBK DJ
Caroline Ericsson – Åkersberga IBF
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: