Laggenomgång damettan 2021/2022 – Råsunda IS

Då har turen kommit till det superrutinerade Råsunda, och var Nacka svårbedömda är Råsunda ännu mer svårbedömda när det kommer till truppen. Med det sagt blir detta en av de kortare genomgångarna. Du hittar våra andra genomgångar här.

Råsunda IS

Råsunda är som din godispåse på lördagar, du kan välja bland alla dina favoritgodisar. Laget är sprängfyllt med högklassiga spelare och legender och nämns ofta som ett favoritmotstånd för många lag av denna anledning. Men det är också ett väldigt ödmjukt lag som spelar schysst och egentligen bara vill ha kul. Inför förra säsongen pratade vi med Fia Ununger om just Råsunda och att det primärt bara är matcher de spelar, ni hittar den artikeln här och jag vågar nog påstå att mycket är sig likt, även om jag bara spekulerar i detta.

Ser vi på spelare in så väljer den superrutinerade Emelie Frisk att dra på sig hjälmen igen. Frisk har flera VM-guld och landskamper på sin meritlista och lade hjälmen på hyllan efter IKSUs SM guld 2018. Även Mikaela Lanbro tar ner klubban igen. Lanbro som tidigare representerat Hammarby i flera år i allsvenskan kommer säkerligen bidra med ett gäng poäng extra till det här laget.

Målvaktssidan är såklart riktigt stark, speciellt nu när Frisk är tillbaka. Även om det var ett tag sedan hon spelade på professionell nivå så är hon fortsatt, säkerligen, en riktigt bra målvakt. Annars finns Karin Borg och Caroline Nester som vaktat målet tidigare år, och det är inte direkt dåliga målvakter heller.

Råsunda kommer vara i toppen, något annat finns inte, däremot får de hård konkurrens av AIK om seriesegern. Men många lag har möjlighet att ta poäng mot Råsunda om många spelare är borta, de tendenser har varit tydliga under alla säsonger. Med fullt lag är de svåra att rå på.

Fyra snabba:

Lagets poängligavinnare? Johanna Chalverat – Snittar väl 6 poäng per match? Givet val.

Mest underskattad? Finns det ens någon som kan vara underskattad i det här laget?

Lagets MVP? Just laget är ändå Råsundas viktigaste del, annars skulle det inte gå att leverera utan att träna.

Utmaningen? Få alla att vara med på alla matcher, men saker kommer emellan i det vardagliga livet och ibland går det inte.

Råsundas silly:

INUT
Emelie Frisk – Comeback
Mikaela Lanbro – Comeback
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: