Laggenomgång – Damettan 2021/2022 – Nacka IBK (B)

Då har vi kommit till nästa lag, det svårbedömda Nacka (B) ett lag som är en inslaget paket där du aldrig vet vad du får riktigt. Spelarlistan är lika lång som tre lag tillsammans och då truppläget är svårbedömt får undertecknad gissa sig fram. Har du missat någon genomgång? Du hittar de andra här.

Nacka Wallenstam IBK

Nacka imponerade stundtals förra säsongen och visade prov på ett starkt försvarsspel vilket gjorde det svårt för många motståndare att ta sig igenom. Däremot vet nog de flesta hur Nacka vill anfalla och spela, ändå är de svåra att få kontroll på.

I sedavanlig ordning är det svårt att urläsa vilka spelare som tillkommit och lämnat. Emilia Kokkonen har valt att ta upp sin satsning i SSL med Nacka och kommer därför inte spela i damettan, ett tungt avbräck. Annars är laget nästintill intakt ( här blir undertecknad gärna rättad i efterhand) och det finns ett par intressanta namn här.

Målvaktssidan är fortsatt stark där Ebba Odenman måste ses som ett givet val i kassen, bakom henne finns den unga talangen Thea Hopfgarten som har hämtats in från Älvsjö AIK. Odenman har tidigare stått en del i SSL för Nacka och det vittnar ändå om hennes kvalité.

Backsidan är också förhållandevis bra. Rekell Andersson är en back många lag i serien och säkre högre divisioner skulle vilja ha till sina lag. En stark tvåvägsback med ett bra skott som är god för en hel del poäng. Magdalena Thyrén har varit i laget länge och bidrar med rutin och sin spelförståelse. Även Ida Sundman är en bra back med styrka i det defensiva spelet, vinner många dueller tack vare sin fysik. My Eriksson

Forwardssidan innehåller också några spännande namn. Mimmi Eriksson har varit riktigt formtoppad på försäsongen och även i DM och erbjuder många offensiva vapen. Amanda Klevbo har inte fullt ut tagit steget upp på SSL nivå men är en spelare som bör hålla en hög division 1 nivå, kan hon få sitt genombrott i år? Malin Nyberg har även hon en stor potential och skulle kunna spela högre upp, men där är nog Nackahjärtat för stort, men hon är en avig spelartyp som kan bryta mönster. En sådan spelare du hatar att möta men älskar att ha på sitt lag.

Nacka kommer säkerligen vara ett mittenlag men kommer kunna störa alla lag i serien om de får ihop det. Största utmaningen brukar vara att få med tillräckligt med spelare till matcherna, men det förutsätter undertecknad löser sig väl.

Fem snabba:

Lagets poängligavinnare? Mimmi Eriksson – Sett riktigt bra ut på försäsongen och fullkomligt öst in poäng.

Årets genombrott? Amanda Klevbo- Det är dags för Klevbo den yngre att ta nästa steg, i år gör hon det!

Lagets mest underskattade? Magdalena Thyrén- Är kanske inte längre den bästa backen i laget, men har mycket rutin och gör alltid stabila insatser.

Lagets MVP? Ebba Odenman- Odenman måste ses som MVP när hon väl spelar, en stark målvakt i ett starkt försvar, då är det förståeligt att Nacka inte släpper in mycket mål.

Utmaningen? Har de offensiven för att utmana topplagen eller har deras offensiv blivit synad nu?

Nackas Silly:

INUT
Thea Hopfgarten – Älvsjö AIK IBF (B)Emilia Kokkonen – Nacka IBK (A)
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: