Laggenomgång Damettan 2021/2022- Hässelby SK

Då har turen kommit till Hässelby, ett annat lag som likt Tullinge, har gjort en hel del förändringar jämfört med säsongen 2020/2021.

Hässelby SK

Hässelby har gjort en omfattande förändring där temat har varit äldre spelare som lämnat och in har ett gäng juniorer kommit. En föryngring som ändå känns nödvändig. Spelare som Hannah Olsson och Emma Mörk kommer nog saknas, men annars har Hässelby fått behålla några av sina viktigaste spelare. Även om laget inte är yngst i serien så är det en spännande generationsväxling i Hawks. Hawks är också en förening som på senare åren verkligen satsat på sitt damlag och det är alltid en styrka när lag kan lyfta sina juniorer underifrån. Förra året tog tex Fanny Långström och Elsa Larsson plats och gjorde fina insatser. Nu är det Emma Stiegler och Julia Rönnbergs tur att få chansen.

Hässelby är stabilt lag som är svåra att få håll på och farliga i sitt offensiva spel, speciellt när de får mer etablerade anfall. Särskilt farlig är Linda Wedin som säkerligen fått frågan från andra lag, men hon verkar bli kvar i Hässelby och kommer vara väldigt viktig för laget.

Om vi tar en titt på laget så har Hässelby ett av seriens mest spännande målvaktsuppsättningar med Jill Ivung, Wilma Karlsson och Ida Haag. Både Ivung och Karlsson har i flera säsonger visat vilken nivå de håller och tillhör toppen av målvakter i serien, kanske det bästa målvaktsparet? Ida Haag är en annan ung målvakt som kommer fortsätta växa.

Backsidan har det hänt lite, men Molly Johansson är fortsatt en viktig back med sitt resoluta spel och sitt påfyllnadsspel i offensiven. Molly Malmqvist har alla möjligheter att lyfta. Även Beata Henriksson och Ebba Kronwall är väldigt viktiga för den här backuppsättningen och känslan är att Hässelby kommer kunna mönstra minst två backpar som är slagkraftiga. Bakom dessa finns spännande talanger som Elsa Larsson och Emma Stiegler.

Forwardssidan är även den bra med Linda Wedin i spetsen, men det finns en drös med talangfulla spelare här. Lina Wall och Tilde Lindesjö är två unga spelare som med rätt vägledning kommer kunna utvecklas mycket. Wall har en fart och spelstil som Hässelby kommer ha stor nytta av. Helena Pettersson är en bra spelare som inte riktigt har fått komma igång än då hon fått få seriematcher två säsonger i rad, men är i grunden en poängspelare. Frågan är hur mycket Emelie Pettersson får spela? En ung och spännande forward som har förmågan att bryta mönster och leverera framåt. I en bra miljö kan hon växa.

Hässelby kommer även dem tillhöra den övre halvan av tabellen, frågan är hur högt upp de kommer?

Fem snabba:

Lagets poängligavinnare? Linda Wedin – En riktigt bra spelare på en här nivå och alltid farlig när hon har bollen. Lär skjutas en del från hennes högerkant.

Årets genombrott? Molly Malmqvist- Jag tror verkligen att Molly kommer få sitt genombrott i år, hon är stark i defensiv och har en fin förmåga att starta anfall och fylla på.

Lagets mest underskattade? Ebba Kronwall- Verkligen vuxit i det tysta sedan hon lämnade Nacka och har trots sin ålder fått en hel del rutin. Resolut och stabil på backen men kanske skulle göra nån poäng mer.

Lagets MVP? Målvakterna- Jag väljer Hawks målvakter för jag tycker nog att det är det bästa paret i serien. Det ger en sådan trygghet att ha tre kvalitativa målvakter att välja på. Dröm eller mardröm för tränarna?

Hässelbys Silly:

INUT
Fanny Cramby – Sirius Ik IBKMaja Johansson – Västerås IBS
Emelie Pettersson – Bele Barkarby DJEmma Mörk – Älvsjö AIK IBF
Julia Rönnberg – Hässelby DJTherese Leijon – Järfälla IBK
Emma Stiegler – Hässelby DJLinda Gröndal – Järfälla IBK
Matilda Jennersjö – Bele Barkarby DJCarolina Högling -Hässelby Utveckling
Fanny Långström – Bele BarkarbySara Jergard – Sundbybergs IK
Sophia Härdin – Hässelby Utveckling
Anneli Gigg – Järfälla IBK
Elisabeth Qvarfort – Hässelby Utveckling
Linda Lagerlund – Sundbybergs IK
Wilma Karlsson – Hässelby Utveckling
Isabelle Lund – Hässelby Utveckling
Hannah Olsson – Täby FC (B)
Annons

En kommentar på “Laggenomgång Damettan 2021/2022- Hässelby SK

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: