Laggenomgång damettan 2021/2022 – FBI Tullinge

Näst på tur hittar vi ett ungt Tullinge som i år blir ännu yngre, det har hänt en hel del i laget sedan säsongen avslutades i förtid och nu benar vi ut vad som väntar.

FBI Tullinge

Tullinge inledde förra säsongen inspirerande med att bli bästa gruppetta i DM 2020/2021 och en fin start i damettan, ett offensivare lag än tidigare år där defensiven hade prioriterats. Sedan stängdes serierna ner och under den perioden har det hänt en hel del.

Först och främst har det skett förändringar i ledarstaben där Joakim Kinnander har slutat och även undertecknad. Det var väldigt tungt att lämna ett lag som är på sådan tydlig uppgång och med sådana fantastiska spelare, men ibland knackar livet på. Ersättaren blev den förre Huddinge och Åkersberga tränaren Mårten Arvidsson. Arvidsson är ett perfekt namn för det här unga Tullingelaget och är känd för att utveckla unga spelare, något han gjorde med stor framgång i Huddinge. Med Arvidssons inträde kommer Tullinge fortsatt gå mot ett offensivare håll, men i en annan skepnad än tidigare.

På spelarsidan har Tullinge tappat sin starka 03- trio Ekerhov, Ramberg och Wallenhov, tre spelare som utgjorde en del av den nya ryggraden som Tullinge hade börjat få fram, även Wilma Wikland och Veronica Köhler är tunga tapp för det här unga laget, två spelare som bidrog på många sätt.

Tullinge gör precis som när de tappade hela laget efter deras allsvenska säsong, lyfte upp spelare från de egna leden. Här finns det ett gäng intressanta namn som Agnes Sjöholm och Jenna Tonnert som kommer göra väldigt bra ifrån sig i damettan. Målvaktstalangen Moa Höglin Sjöberg går in och kompletterar rutinerade Sara Oldin och det är ett av seriens starkaste målvaktspar. Även den talangfulla 05-duo Kellie Tonnert och Linnea Castemo förstärker. Den viktigaste värvning är dock kanske Daniela Vänska som är åter i Tullinge efter en sejour hos Hammarbyr. Här får de in en rutinerad och rivig forward som kommer få en stor roll i det här laget.

Även om Wallenhov är ett tungt tapp så ser backsidan bra ut. Kajsa Malmsten lär få en större roll och Moa Nilsson är fortsatt en riktigt bra back. Olivia Weckström är numera back och erbjuder mer offensiv kraft med sitt vass avslut och Agnes Sjöholm med sin fart. En fortsatt ung backsida som kommer växa.

Forwards finns det också en massa intressanta namn. Sofia Wrangles utvecklingskurva förra säsongen var väldigt imponerande och kan hon fortsätta på den vägen är det guld värt för Tullinge. Daniela Vänska har vi varit inne på och hon kommer vara avgörande. Anna Lönn är en av seriens mest underskattade centrar och kommer vara ännu viktigare nu när Ramberg lämnat. Undertecknat tror dock att det blir Jenna Tonnerts säsong. Har kämpat länge med att ta sin plats och nu har hon alla möjligheter att ta nästa kliv. Den som kanske har imponerat mest på försäsongen är Wilma Vidzém som gjort mål i massor och visat upp att hon kan vara en möjlig poängliga utmanare i år.

Det går att skriva en hel del till om Tullinge, men undertecknad nöjer sig med att konstatera att detta är seriens mest talangfulla lag och att om de får ihop det hela kan utmana toppen, annars är det mycket nytt som ska sätta sig och det kan ta ett tag. Men Tullinge är ett lag för övrehalvan, utan tvekan.

Fem snabba:

Lagets poängligavinnare? Vilma Widzém- Tuff säsong 2020/2021 men har övertygat i år, finns många som konkurrerar om denna.

Årets genombrott? Jenna Tonnert- Det är hennes tur att ta nästa steg, har alla verktyg för att göra det.

Mest underskattad? Anna Lönn- gör otroligt mycket som inte syns men har också en offensiv upsida.

Lagets MVP? Moa Nilsson – Backen med allsvensk rutin som borde briljerar i defensiven och offensiven.

Utmaningen? Få ihop det här unga laget och levererar mot det tuffare motståndet i toppen.

Tullinges Silly:

INUT
Henrik Pehkonen Fystränare Joakim Kinnander tränare- slutar
Jenny Ritschard – Tullinge DJDenise Wikner – Salems IF
Jenna Tonnert – Tullinge DJEmmy Viklund – Salems IF
Agnes Sjöholm – Tullinge DJEllen Grönvall – Slutar
Rebecca Zettmarker – Salems IFTova Ramberg – Telge SIBK
Kellie Tonnert – Tullinge DJJosefine Ekerhov – Telge SIBK
Linnea Castemo Tullinge DJVictoria Wallenhov – Telge SIBK
Emma Almström – Tullinge DJWilma Wikland – Slutar
Mårten Arvidsson -TränareHenrik Jitelius Järnbrand Tränare – slutar
Daniela Vänska – Comeback

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: