Genomgång av lag Damettan 2021/2022 – AIK IBF

Den här veckan skiftas fokuset till damettan som har seriepremiär och det har hänt en hel del. Först ut har vi den tillsynes stora favoriten AIK IBF.

AIK IBF

AIK gjorde en enorm satsning inför säsongen 2020/2021 där det ena meriterande nyförvärvet efter det andra anslöt till solnaklubben, men då säsongen stängdes ner fick vi aldrig veta hur långt AIKs lagbygge kunde nå. Inför säsongen 2021/2022 har AIK fortsatt att bygga laget och fått in ytterligare SSL förstärkningar i Johanna Johansson och Ida Örnqvist.

De stora tappen har varit Jennifer Stålhult och Jenny Gustafsson som slutat, men också vicekaptenen Johanna Käck som lämnat för Rotebro. AIK har dock fått behålla stora delar av sin trupp och spetsat till den ytterligare. Just nämnde Örnqvist är ett fint tillskott på backplats som kommer kunna göra en hel del poäng utan att göra avkall på sin starka defensiva egenskaper. Johanna Johanson gick direkt in i DM och visade på en fin känslan för mål och kan hon bibehålla det är en del av Stålhults skor. Utöver Johansson och Örnqvist har Lisa Eskils anslutit från allsvenska Älvsjö, en bra tvåvägsback som kommer göra mycket gott för AIK med sin rutin.

Ser vi till laget som helhet så återfinns Cecilia Fredriksson längst bak i målet, en riktigt bra målvakt på division 1 nivå och en perfekt mentor för målvaktstalangen Elin Persson som är back up.

Backsidan ser också väldigt spännande ut och här var AIKs svaga lagdel förra säsongen, nu har de stärkt upp med Örnqvist och Eskils och det gör mycket för den här backuppställningen. Sen är undertecknad svag för unga Hanna Knutsson, inte en utpräglad offensiv back, men väldigt starkt och solid bakåt kombinerat med ett bra uppbyggnadsspel.

Framåt har AIK en spännande mix. Mari Aanerud fortsätter i AIK och det är självfallet väldigt viktigt. Aanerud var kanske seriens bästa spelare förra säsongen innan den avslutades i förtid och var inte sämre under DM. Johansson erbjuder ett bra radarpartner alternativ tillsammans med Aanerud. Lägg därtill att det har spännande unga spelare som Linn Skotte, Tiffany Saffo och inte minst Thea Arvidsson. Viktigast är dock fortsatt lagkaptenen Matilda Groth som är hjärtat i laget, den som driver på laget, men också för att hon alltid levererar.

Vi lär få se ett offensivt AIK och allt annat än en serievinst tror jag ses som en miss med det här laget.

Fem snabba:

Lagets poängligavinnare? Mari Aanerud- den bästa offensiva spelare i laget.

Årets genombrott? Linn Skotte- Fick mycket speltid förra året och har alla medel för att göra en fin säsong.

Mest underskattad? Cecilia Fredriksson- en riktigt bra målvakt som aldrig får de stora rubrikerna i ett stjärnfyllt AIK.

Lagets MVP? Matilda Groth Nilsson- Kaptenen är så viktig för det här AIK laget.

Utmaningen? Klarar de av det massiva favoritskapet?

AIKs silly:

INUT
Ida Örnqvist – Warberg ICJennifer Stålhult – Slutar
Johanna Johansson – Warberg ICJenny Gustafsson – Slutar
Johan Nilsson – Team managerJohanna Käck – Rotebro IS IBK
Jaqueline Astlöv – Väsby AIKHanna Wernström – Älvsjö AIK IBF (B)
Sandra Elofsson Väsby AIKWilda Deland Larsson – IBF Dalen
Wilma Nilsson – Skattkärrs IK
Lisa Eskils – Älvsjö AIK IBF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: