Tabelltips damallsvenskan östra

Äntligen seriepremiär!

Damallsvenskan har haft ett längre uppehåll än vanligt och förväntan är nu hög! Först ut ställs nygamla Hammarby mot det unga och spännande laget Åkersberga klockan 12. Men innan dess! Här kommer mitt tabelltips för årets upplaga av damallsvenskan östra.

1. Telge

Telge har under försäsongen hunnit med flera vassa värvningar och spelat lika mot två SSL-lag (Endre och Sirius). Det är tydligt att siktet är inställt på SSL och allt annat är en flopp? Offensivt starkt lag i första hand.

Årets mvp: Josefine Strid. Målskytt av högsta rang. Rightad forward som kommer finnas högt upp i poängligan om Telge ska klara av första platsen.

2. Storvreta

Uppsalalaget har haft en intensiv silly season och fått till flera rutinerade värvningar. Även här stor satsning mot högsta ligan. Favoritskap är tungt, men ändå ska de väl klara topp 2?

Årets mvp: Matilda Andersson. En spelare som hamnar i skymundan när man pratar om Storvretas nyförvärv. Viktig tvåvägsback med SSL-rutin.

3. Åkersberga

Ungt lag med stor potential. Trots att medelåldern är låg har majoriteten av spelarna allsvensk rutin från tidigare år. Kommer att vara med in i det sista att fightas om kvalplatserna.

Årets mvp: Frida Nilsson. Den tekniska backen har tidigare skrivits som bästa nyförvärvet i allsvenskan östra. Stark i fysiska spelet och en spelförståelse utöver det vanliga.

4. Älvsjö

Spelskickligt, tungt lag med viktig rutin. Spetskompetensen finns hos forwards som producerar mycket framåt, men troligast blir det backsidan som avgör kampen om SSL-kvalplatserna.

Årets mvp: Frida Nyquist. Skicklig forward som förra året hann med att göra 12 poäng på endast 5 matcher! Nyquist är en framträdande ledare i Älvsjös offensiv som behöver producera poäng för att de ska klara topp 4.

5. Tyresö Trollbäcken

Svårtippat lag som kan både överraska och floppa. Spelskickligt lag som hann med att göra näst flest mål av alla förra året – 35. Försvaret är väl det som skulle kunna ställa till det i söderortslaget.

Årets mvp: Linnea Lindgren. Ungt, spännande nyförvärv som också fanns med på topplistan av nyförvärv. Tvåvägscenter som är inblandad i mycket både offensivt och defensivt!

6. Bele Barkarby

Lätt att glömma bort ett lag som Bele, fastän de år efter år tar sin plats i allsvenskan. Flera rutinerade spelare finns här med, men dock inga större förändringar från förra året där de hann med blandade resultat.

Årets mvp: Johanna Turesson är ett spännande nyförvärv som jag tror kommer ta en stor roll i Beles offensiv. Avig forward med bra teknik.

7. Alunda

Ett lag som tappat flera rutinerade pjäser, men som också tagit in flertalet oprövade men spännande nyförvärv. Fysiskt lag som är tuffa att möta, speciellt på en fullsatt hemmaarena.

Årets mvp: Isabelle Nelin. Stark, fysisk back som varit med i flera år. En ledare på planen som är avgörande i Uppsalalagets försvar. Får vi även se 10+ mål från hennes klubba?

8. Hammarby

Fjolårets succé är bortglömd för Stockholmslaget där flera framträdande spelare har lämnat. Kan det till och med vara så att de får svårt att få ihop lag?  

Årets mvp: Tuva Henriksson. Om ryktena stämmer att flera spelare ska lämna laget är det viktigt att andra träder fram. Henriksson fick stort förtroende redan förra året men i år är det dags för ytterligare kliv. Snabb forward med farligt skott.

9. Sirius

Ett av troligtvis fem lag som får fightas i nedre delen av tabellen. Laget har en liten trupp men i och med samarbetet med SSL kan de få låna spelare därifrån.

Årets mvp: Julia Melltorn. Duktig målvakt som kan rädda kvar Sirius i många matcher. Ung och talangfull som har framtiden för sig.

10. Kais Mora

Fortfarande oklart vilket lag Mora kommer att ställa upp med. Kan bli svårt att klara sig kvar då flera spelare flyttats upp till A-laget.

Årets mvp: Therese Karlsson. Om den gamla SSL-spelaren är med i den allsvenska truppen i år igen kommer det helt klart vara ett lyft. En av innebandyns bästa målskyttar genom tiderna.

11. Borlänge

Ungt, ganska oprövat lag. En vinst på de fem omgångarna som spelades förra året. Till årets säsong har de fått in några nyförvärv, men kommer troligen ändå få det tufft att klara sig kvar.

Årets mvp: Elvira Lövén. Nyförvärv inför säsongen från Falun som har rutin från både SSL och allsvenskan. En back som behövs i det unga laget med framförallt rutin och det fysiska spelet.  

12. Huddinge

Ytterligare ett lag som hade det tufft redan förra året. Fem förluster av fem möjliga är nog inget facit de var nöjda med, och de får räkna med att det blir tufft även i år. Samtidigt finns mycket individuell talang i laget som kan visa sig vara viktig.

Årets mvp: Ida Petrèn Lantz. Centern är tillbaka i moderklubben efter en sejour i Hammarby. Ytterligare en poängstark spelare som behöver kliva fram för sitt lag.

Här är mina tips på spelare att hålla utkik på:

Årets genombrott: Hanna Nordstrand, Åkersberga.

Årets poängligavinnare: Therese Gustafsson, Telge.

Årets målvakt: Lovisa Nilsson, Alunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: