Förhandstips Allsvenskan norra – herr

Att tippa en säsong på förhand är dömt att misslyckas, men ändå roligt att göra. Så kom igen, det blir kul!

 1. Nykvarns IBF Ungdom

Fortfarande aningen oklart varför föreningens huvudlag har tillägget “ungdom” som normalt bredd föreningen brukar anta, men men. Frågan är egentligen inte om Nykvarn kommer vinna serien, utan den stora frågan är: med hur mycket kommer Nykvarn vinna serien med? Ingen har nog missat Nykvarns alla hemvändare från SSL och laget var ändå ett stabilt allsvenskt lag redan innan. Ingen kommer stoppa Nykvarn. 

 1. Visby IBK

Visby har visserligen tappat en rad spelare; Gonzalez Palm (Älvsjö IBF), Filip Grapne (Bele Barkarby IF IBF), Maximilian Gureng (paus), Axel Wallgren (slutat), Simon Schmidt (slutat), Heikki Hirvisuo (flyttat hem till Finland), Emil Zetterberg (slutat). Det är en rad stabila spelare som absolut skulle ha varit saknade, men nu har Visby också värvat riktigt bra; Gustav Johansson (Mullsjö), Hugo Lindberg (Gävle), Robin Markström (Schweiz), Eddie Nissen-Sandberg (FBC Lerum), Anders Skoog (Hagford IBS), Oscar Magnusson (Tyresö Trollbäcken, även om han lirade med Visby större delen av förra säsongen på dubbellicens), Martin Roos (FBC Lerum). Dessutom är Gabrielsson tillbaka från Rosersberg. Visby har fått in både bredd och spets där framförallt värvningen av Gustav Johansson sticker ut. Visby har absolut en bättre trupp än förra året, och då ska det kommas ihåg att Visby var med och kämpade om första platsen fram till en formsvacka i slutet av våren som gjorde att laget dalade ner till fjärdeplatsen.

 1. AIK IBF

Kom tvåa förra året, och har gjort en rad intressanta värvningar, men har också tappat Magnus Jansson till Falun vilket kommer vara ett otroligt avbräck för laget. Att Oskar Hagberg (Linköping) kommer tillbaka tillsammans med värvningen av Daniel Ring (Höllviken) kommer göra att AIK får mer kvalité framåt, vilket saknades lite i avgörande moment förra säsongen. Jag tror detta räcker till att laget återigen är med och kämpar i toppen, men det kommer inte räcka till att rå på Nykvarn eller Visby.

 1. Bele Barkarby IF IBF

Visserligen har Bele bytt tränare, så vi får se om nye tränaren kan få ut lika mycket ur Bele som Briselius (som nu tagit över Hässelby). Blir också spännande att om Bele även framöver kommer strunta i försvarsspelet. Hursomhelst så är truppen starkare än den var förra säsongen. Tim Lundström är värvad permanent (på lån under vintern förra säsongen) vilket är en grym värvning, dessutom har Filip Grapne hämtats hem från Visby. Därmed så har Bele i alla fall bättre förutsättningar defensivt än föregående säsong. Offensivt kommer Bele vara lika bra som förut. Det kommer räcka till en fjärdeplats.

 1. Salems IF

Salem har gjort en bra silly season där de får tillbaka lite rutin Alexander Johansson och värvat in ytterligare flera lovande spelare (framförallt Elvis Lyttegård ska bli intressant att följa i Salem). På minuskontot hittar vi förra säsongens bästa spelare: Max Lindström men även Oliver Forslind. Även om Lindström är ett stort avbräck så tror jag att Salem kommer vara lite starkare i år än förra året. De unga spelarna som debuterade på allsvensk nivå förra året kommer att vara ett år bättre i år, samtidigt som truppen nu faktiskt ser bredare ut än förra året. Jag tror det räcker till en femteplats.

 1. FBI Tullinge

Underpresterade grovt förra året, men hade också en period av skador och sjukdomar under hösten som gjorde att säsongen blev väldigt hattig för laget. Hade två veckor under hösten där laget inte kunde träna på grund av COVID-19 i truppen. Men även med det i åtanke så kan laget omöjligt vara nöjda med föregående säsong. Tullinge har värvat bra, framförallt Axel Frank och Adam Bertilsson kommer bli intressant att följa kommande säsong, men även Nisse Thomasson och Rasmus Malmsten är intressanta värvningar till truppen. Med lite bättre flyta med skador så ska laget inte ha några problem att vara ett stabilt mitten-lag igen. Men om laget ska kunna nå tillbaka till toppen måste första-kedjan tillbaka till den lysande nivå de höll säsongen 19/20. Men då krävs att laget hittar en ersättare till Mattias Andersson (som sedan förra säsongen spelar i Helsingborg)

 1. Gävle GIK

Borde egentligen spela i division 1 denna säsong eftersom laget egentligen åkte ur med god marginal. Men laget räddades av COVID-19! Och nu har Gävle gjort en grym silly season. Att hämta hem Billy Nilsson från Sirius är en riktig kupp, men att dessutom hämta Anton Loklint från Sirius gör att tappet av Hugo Lindberg till Visby inte känns som ett problem. Gävle har ett ungt och defensivt stabilt lag. Billy Nilsson kommer kunna erbjuda den spets som krävs för att hålla laget ovanför allvarligare problem.

 1. Hudik/Björkberg IBK

Hade det tufft förra säsongen, och borde även de spela i division 1, men de räddades av COVID-19. Nu har de gjort en riktigt fin silly season så jag tror de klarar sig även i år, där Filip Nilsson sticker ut som en riktigt fin värvning.

 1. IK Sätra

Har i princip samma trupp som förra säsongen. De kommer återigen kontra till sig tillräckligt många poäng för att hänga kvar.

 1. Strängnäs IBK

Strängnäs utan Adam Nilsson låg sist förra året, Strängnäs med Adam Nilsson tog sig från botten upp till en femte plats. Nu får Strängnäs klara sig utan både Adam Nilsson och Anton Ekstrand. Inga större nyheter på värvningsfronten, så Strängnäs kommer få det tufft i år

 1. Onyx IBK

Kom tok-sist i Allsvenskan södra förra året. Tappar Gustaf Sandberg till Djurgården, men får och andra sidan tillbaka VIktor Palm från Linköping. Kommer räcka till att slå Täby

 1. Täby FC

Kom sist förra året och har nu dessutom tappat en rad spelare, däribland; Dennis Wallin, Marcus Ström, Oscar Kandell, Patrik Werner och Markus Miakelsson. Där framförallt de tre förstnämnde blir de största avbräcken. Täby kan mycket väl bli det sämsta allsvenska laget på mycket länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: