Genomgång av lag- H1ÖS -Värmdö IF

Vi närmar oss seriestart och slutet på genomgångarna, har du missat någon hittar du alla här.

Värmdö IF

Nu har turen kommit till Värmdö, ett annat lag som är iskalla gällande sin hemsida, dock helt okej på Instagram! Inför säsongen 2020/2021 var det en stor omsättning av spelare, till i år är det betydligt lugnare. Det har dock skett ett par förändringar som kan bli avgörande.

Den största förändringen återfinns på målvaktssidan där Värmdö ställer upp med seriens yngsta målvaktspar. Can Asal har länge ansetts som en talang i målet men inte riktigt lyckats tagit det där sista klivet på seniornivå, nu får han en stor möjlighet här. Han kommer fick gå konkurrera med William Stenman som var reserv bakom Beckius i Djurgården förra säsongen. Stenman är en late bloomer med en träningsvilja många skulle vilja. En stor målvakt som är positionssäker och uthållig. Det blir en spännande duell mellan två jämn gamla målvakter som har haft helt olika ungdomskariärer och så olika målvakter. Dock är ingen av dem på Oscar Roséns nivå, än.

Backsidan är fortsatt vass med en en av seriens bästa backar i Henrik Johansson, kapten som alltid visar vägen. Bakom honom finns en bra bredd där Jacob Lindholm sticker ut, 02:an som borde börja sätta avtryck i ettan nu.

Framåt har Jimmy Risberg återvänt från dina Umeå äventyr och det är en riktigt stark värvning. Ger ännu mer spets till ett lag som har en av seriens bästa Snipers i Kim Johansson och Martin Norling som alltid ligger högt i poängligan. Tyvärr tappar Värmdö talangen Emil Mattsson, men det finns gott om andra talanger. Axel Bäckström får inte de stora rubrikerna men är en grymt bra spelare, samma sak med Viktor Berg. Båda dessa visade redan förra året att de klarar denna nivå med bravur. De har också värvat in Justus Welander från Djurgården, en stark powerforward med näsa för poäng och ett spelsinne många önskar, har burit DIFs HJ lag på dina axlar i flera år och ett ska bli spännande att äntligen se vad han kan göra på seniornivå.

På tränarfronten kommer Andreas Svensson tillbaka och det känns som rätt läge när Värmdö generationsväxlar en del. Kommer täta till ett redan solid försvar.

Känslan är att Värmdö kommer utmana om playoff, de har en bra mix av spelare i olika åldrar och spelartyper. Jag ser målvakterna som den svaga lagdelen, mest för att de är oprövade.

Fem snabba:

Lagets poängkung? Kim Johansson – skyttekungen som kommer ösa in mål, 30+ mål och kanske 5 assist?

Årets genombrott? William Stenman- jag tror verkligen att han kommer göra en riktigt bra säsong.

Mest underskattad? Mickael Hesseldahl- gör aldrig en dålig match och är den typen av spelare som hör andra bättre.

Lagets MVP? Henrik Johansson- kanske enkelt att välja kaptenen, men det finns ingen som konstant levererar på topp varje match som Henke Johansson.

Utmaningen? Att orka hela vägen med en förhållandevis tunn trupp.

Värmdös silly:

INUT
Andreas Svensson – Värmdö IFJohan Svahn Tränare
Jimmy Risberg – Team ThorengruppenEmil Mattsson – AIK IBF
Justus Welander – Djurgårdens IF HJ
William Stenman – Djurgårdens IF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: