Genomgång av lag – H1ÖS- Älvsjö AIK IBF

Sist ut har vi förra årets tippade vinnare, Älvsjö AIK.

För årets säsong har Älvsjö fått hem din förlorade son Adam Bertilsson och kryddat med Daniel Gonzalez Palm från Visby. Två riktigt bra nyförvärv men samtidigt tappar de Simon Lundin till DIF. Det ändrar dock inte faktumet att Älvsjö ska ses som det andra av två direkta topplag i den här serien.

Älvsjö har haft en knackig säsong med uttåg ur svenska cupen mot Västerås och uttåg ur Stockholms distriktsmästerskap redan i gruppspelet. Just detta är faktor som undertecknad tror kommer spela roll när säsongen summeras, för låt er inte luras, det här är ett riktigt bra lag som kommer tillbaka starkt.

Målvaktssidan ser fortsatt bra ut och Andreas Eggegård var riktigt bra förra året, kan Älvsjö täppa igen lite mer bakåt kommer ”egget” vinna flera poäng.

Backsidan är fortsatt stark med Anton Sundin i spetsen. Han kom inte riktigt igång förra året men nu studsar han tillbaka, om undertecknad får sia. Annars är det stabila pjäser som Agnepil, Johansson och Linde som återfinns för bak. Mest spännande är nog backtalangen Oscar Lundborg som var skadad de få matcher som spelades förra säsongen. Han var bra redan 2019/2020 men i år tar han ytterligare kliv!

Forwardssidan är klass rakt av. Även om Lundin har lämnat kommer coach Sundbom kunna matcha tre starka femmor framåt. Namn som Ferraresi, Gonzalez Palm, Bertilsson, Pilati, Nensén är riktigt bra forwards. Sen finns det ett gäng underskattade spelare som Bälte och Bergman.

Det kommer bli en häftig duell mellan Älvsjö och Teknologerna, men då skulle försvaret behöva stramas åt. Frågan är hur mycket det skulle påverka Älvsjös frejdiga offensiv? Sundbom har tidigare hintat om att det viktigaste är att göra ett mål mer än motståndarna, är det 10-9 eller 4-3 spelar mindre roll.

Det lär bli många besök i Västertorpshallen i år.

Fem snabba:

Lagets Poängkung? Victor Ferraresi- Kommer utmana om poängligatiteln för hela serien.

Årets genombrott? Oscar Lundborg- en modern tvåvägsback som kommer få mycket speltid.

Mest underskattad? Niclas Pilati- är han ens underskattad fortfarande? Jo men det vill jag ändå påstå, många som inte fått upp ögonen för seriens snabbaste spelare.

Lagets MVP? Anton Sundin – kan säga Ferraresi också men Sundin är deras toppback och han måste upp på din 19/20 nivå för att Älvsjö ska avancera.

Utmaningen? Hitta balansen mellan superoffensiven och defensiven.

Älvsjö Silly:

På grund av tekni problem kom inte listan med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: