Genomgång av lag- H1ÖS – Vallentuna IBK

Dagens sista lag är Vallentuna IBK, missat någon genomgång? Du hittar samtliga här.

Vallentuna IBK

Vallentuna var precis som Hammarby väldigt underskattade förra säsongen, tippade sist(?) av magget bland annat. Det som går att säga av Vallentunas matcher förra säsongen var att det var full fart framåt och lite darrigt bakåt. Med det sagt så är det här ett lag som har en av seriens bästa första kedjor, vilket de också visade förra året.

Vallentuna har lyckats behålla nästintill samma trupp inför säsongen 2021-2022, det är egentligen bara Kim Guillotte som har lämnat, vilket i sig är ett tungt avbräck. Guillote visade prov på fina aktioner förra året och även om jag tror han hade tjänat på ett år till i ettan, så har han fått mycket förtroende i AIK hittills.

Annars är Vallentuna som sagt ett offensivt lagt lag. Spelare som Joakim Ekeberg, Fredrik och Jesper Nyholm samt Daniel Broström, är spelare som kan konkurrera högt upp i poängligan. Här finns även starka offensiva backar i Schrenckh och Forsman.

Det stora problemet för Vallentuna kommer vara defensiven, även om det vart bättre i vissa matcher kunde det vara riktiga svängdörrar (TT borta och Älvsjö hemma) i försvaret. Här tror jag att de har arbetat hårt och verkligen analyserat de få matcher de fick förra året. Viktigt att målvakterna kommer i sin högsta nivå, något som Vikman tex gjorde mot Älvsjö.

Det finns också ett par intressanta namn i yngre ålder, Hampus Högman besitter en massa talang och kan få sitt genombrott i år, borde passa bra med sin fysik i division 1. Jag gillar ändå att Vallentuna lyfter sina unga spelare som finns i föreningen och ger dem utrymme och speltid att växa. Inför i år har tex Viktor Lägden också flyttats upp.

Jag tror inte Vallentuna kommer åka ut, men mellan plats 6-9 är väl någon form av prognos. Tror det står och faller med försvaret.

Fem Snabba:

Poängkung? Fredrik Nyholm- Ekerberg kommer väl bli eld och lågor nu, men tror Nyholm gör mest poäng.

Årets genombrott? Hampus Högman- tycker han har allt som behövs för att slå igenom.

Mest underskattad? Gabriel Vikman- Vallentuna släpper kanske in för mycket mål, men Vikman gör oftast alltid bra matcher.

Lagets MVP? Joakim Ekerberg- nu kanske jag hamnar på plus igen, men Ekerberg är lagets hjärta och varit med på Tunas fina resa.

Utmaningen? Ja det är självfallet att få till defensiven, lyckas de är möjligheterna stora.

Vallentunas silly:

INUT
Viktor Lägdén – Vallentuna HJKim Guilotte – AIK IBF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: