Genomgång av lag- H1ÖS – Tyresö Trollbäcken IBK

Vi går raskt vidare till Tyresö Trollbäcken, ett lag som alltid är att räkna med. Våra andra genomgångar hittar ni här!

Tyresö-Trollbäcken IBK

Tyresö var topptippade förra året, med rätta, men hade förtvivlat svårt att komma upp i nivå de första matcherna. Det har inte skett många förändringar, men några av dem är stora och avslutar en liten era i TT.

Tränare Andreas Svensson har lämnat för Värmdö, Svensson som gav TT stabilitet i den generationsväxling som har genomförts och varit högst bidragande till TTs starka försvarsspel. Oscar Magnusson som varit den självklara stjärnan, Jesper Lagemyr som slagit igenom ordentligt med U19 vm senast, spelare som var högts avgörande för generationsväxlingen. Utöver dessa har talangerna Sascha Fridebäck och Philip Wiss lämnat för Lillån respektive Salem. Att Wiss lämnade förvånade mig lite, jag trodde han skulle få en stor roll i Tyresö och kanske vara första center i år. Men Salem har ett starkt rykte av att utveckla spelare och deras spelidé kanske passar bättre för Wiss. Men jag hoppas, precis som för Fridebäck och Lagemyr att de lyckas i sina nya klubbar, talangen är odiskutabel!

Annars har TT haft ett lugnt fönster gällande nyförvärv. Söderström är ny tränare och kommer in med en mer offensiv syn på innebandy, något jag tror kommer gynna TT i längden. Utöver det är Nicklas Ackefelt ett bra namn som kommer in med rutin och tyngd. Schantz ser jag som en riktig kuppvärvning. En mångsidig spelare som kan spela både back och center och bidrar med bra ledaregenskaper.

Sportchef Schönhoff har fyllt vissa hål tillräckligt bra och det finns ingen anledning att göra för mycket. Spelare som Wiregård och Benckert är tillbaka i fint slag och talanger som Wärn, Johansson, Ahlström och Wallert blir bara bättre. I truppen finns också riktigt bra och underskattade spelare som Oliver Forsberg och kaptenen Kevin Hässler. Sen är Linus Wahlström fortsatt en offensiv back av hög klass i division ett. Viktigt också att Norrman är tillbaka i speldugligt skick, en av seriens bästa målvakter när han är frisk.

TT var starka i både Powerplay och boxplay, frågan är hur de kommer står sig utan Lagemyr och Magnusson i dessa spelformer? Blir det fortsatt 2-2-1 eller blir det ett mer aggressivt TT i år? Förra året hade de svårt att hantera lag som lyckades etablera spel i deras zon.

Till sist vill jag slå ett finger för TTs 02 trio Lucas Wärn, Noel Johansson och Filip Bjurkell. Tre spelare med olika styrkor och de kan verkligen få ett lyft i år. Wärn med sin teknik och finess, Bjurkell med sin starka fysik och Johansson som undertecknad tror blir division 1s stora genombrott i år.

TT har en bra mix av unga och lite mer rutinerade spelare och det kommer nog visa sig ju längre serien går. De kan absolut utmana om playoff, men ser dem ändå en bit bakom de två stora giganterna.

Fem snabba:

Lagets poängkung? Robin Wiregård- Så avig spelare med näsa för poäng, kommer få massor av speltid.

Lagets genombrott? Noel Johansson- har jobbat sig upp succesivt och i år är det hans år, får han fart på offensiven bär det långt, defensiven är redan klass.

Mest underskattad? Sebastian Ahlström- får aldrig de stora rubrikerna men gör så många bra saker på planen.

Lagets MVP: Kevin Hässler måste ändå ses som MVP, kaptenen som leder laget med bravur och som fått nyttig allsvensk rutin från sin sejour i AIK.

Utmaningen? Fylla Magnussons skor, det är många poäng som försvinner där.

Tyresö Silly:

INUT
Daniel Söderström TränareOscar Magnusson – Visby IBK
Nicklas Ackefelt – Järfälla IBKAndreas Svensson Tränare – Värmdö IF
Johan Schantz – Hammarby IF IBFSascha Fridebäck – Lillån IBK
Philip Wiss – Salems IF
Jesper Lagemyr – Salems IF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: