Topp 10 nyförvärv Stockholmslagen Herrallsvenskan norra.

Då kör vi en ny nyförvärvslista och jag väljer att ta med alla Stockholmslagen plus Nykvarn i listan. På första plats hittar vi en, för många, överraskande spelare.

Här hittar ni vår topplista för Damallsvenskan östra.

Här hittar ni vår topplista för herrar division 1 östra.

10. Filip Grapne -Bele Barkarby IF

Varit på utflykt på öjn med Visby men är nu åter i moderföreningen Bele Barkarby. En allround back med bra blick för spelet och starka defensiva egenskaper som Bele kommer ha stor nytta av. Kommer få en stor roll i laget. Vet precis hur Gorillaz spelar och kan föreningen, så acklimatiseringen går mest troligt undan. En av seriens mest underskattade spelare.

Längre intervju med Filip på Beles hemsida hittar ni här!

9. Axel Frank – FBI Tullinge

En spännande stortalang som haft mycket otur med skador men som senaste åren börjat varva upp ordentligt. Var väldigt bra för Balrog i division 1 innan den stängdes ner och med de styrkor Frank sitter på som spelare kan det bli en stor tillgång för Tullinge. Med mentorer som Malmsten och Schüler, en av seriens bästa backar, en stark förmåga att styra spelet, finns det många ingredienser för en stark säsong.

8. Erik Bengtsson – FBI Tullinge

Bengtsson Foto: FBIplay

Vi fortsätter med Tullinge och nu har de knutit upp Erik Bengtsson på heltid från Rotebro. En målskytt av rang vilket han visade förra säsongen i allsvenskan. I vår intervju med Erik inför förra säsongen efterfrågade vi nästa steg och att få se honom i Allsvenskan, vi är inte besvikna hittills.

7. Elvis Lyttegård – Salems IF

Lyttegård Foto: Salems IF

Har bevisat att han håller hög division 1 klass under sin tid i Balrog och därför blir detta ett naturlig steg för avige forwarden från Huddinge. Vass avslutare och framspelare som inte hatar att utnyttja fickan på offensiv vänsterkant. En i rad unga spelare som Salem har värvats och som kommer göra en fin säsong. Tuff konkurrens nu.

6. Simon Westgärds – Nykvarns IF

Westgärds har hela tiden lurat i bakvattnet bakom de mer framträdande spelarna i RIGs 00-kull. Mångsidig spelare som kan spela på alla positioner, men haft back som huvudposition en tid. En hårt jobbande spelare med urstark fysik. Tror på hans bästa seniorsäsong hittills och kan bli ett av säsongens utropstecken.

5. Jesper Lagemyr – Salems IF

Lagemyr är som klippt och skuren för Salems IF och hyllades förra säsongen för sina insatser i Allsvenskan. Nu är han i Salem på heltid och kombinationen av defensivt hårt arbete och offensiv briljans bäddar för ett ännu större genombrott i år. Nyss uttagen till U19 landslagets trupp, fullt välförtjänt.

Ni hittar vår intervju med Lagemyr här.

4. Oskar Hagberg – AIK IBF

Hagberg återvänder till AIK efter en sejour i SSL och Linköping. Kommer in med värdefull erfarenhet och rutin i ett väldigt ungt AIK, något som kan bli direkt avgörande för lagets ambitioner uppåt. En powerforward som kommer bidra med många poäng framåt.

Här hittar ni AIK Webb TVs intervju med Hagberg.

3. Hampus Ahrén – Nykvarns IF

Va? Hampus Ahren som trea? Spelmässigt kan det vara seriens bästa spelare och han lär vinna poängligan i Allsvenskan norra, det finns fog för att sätta honom som etta men jag ser två andra spelare som viktigare i förhållande till deras betydelse och roll. Med det sagt, en fantastisk värvning.

2. Tim Lundström – Bele Barkarby IF

Var på lån från Rotebro förra säsongen och var en av seriens bästa målvakter de matcher han gjorde. Storväxt målvakt, men snabb i sidled, bra reflexer och bra returkontroll. Det här är en grym värvning av Bele som har haft defensiva bekymmer, men värvning av Grapne och framförallt Lundström ger en mycket större trygghet. Vart hade Bele hamnat förra året om Lundström var på plats direkt?

Intervju med Lundström på Beles hemsida hittar ni här!

1. Karl Johan Ahlroth – Nykvarns IF

Det kanske inte var en skräll ändå, men ”Jojjo” kommer tillbaka efter flera fina säsonger i Växjö och har massor av rutin med sig till Nykvarn. Spelmässigt så kommer han bidra med hårt jobb och 100% inställning, räkna också med en hel del poäng. Stora ledaregenskaper som kommer bli viktig vilket också vittnas om när Nykvarn meddelat att han blir lagkapten.

Mer om Ahlroth hittar ni på Nykvarns instagram.

Bubblare: Alexander Johansson Salems IF, Nisse Thomason FBI Tullinge, Bröderna Rigogiannis- Nykvarns IF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: