Simon Lundin- ”ett naturligt beslut. Jag har längtat tillbaka till skolådan”

Vi kör en ny intervju idag med Simon Lundin som blir Älvsjö fortsatt trogen. Den målrika forwarden har förlängt sitt avtal med moderklubben Älvsjö och siktar mot Allsvenskan. Vi tog oss ett snack med Simon om förra säsongen och framtiden.

Hej Simon, nytt kontrakt med Älvsjö inför nästa säsong, hur känns det?


-Det känns som hemma, efter 20 år i klubben kändes det som ett naturligt beslut. Jag har längtat tillbaka till skolådan. 


Fanns det någon tvekan kring att skriva på ett nytt kontrakt?

-Det fanns absolut funderingar och förslag som beaktades, men som sagt var det ett naturligt val. 


Du stod för en väldigt stark säsongsstart innan allt fick ett abrupt avslut med 6 mål bland annat, hade du toppat dina 37 mål från säsongen 2019/2020?


-Även om jag rent statistiskt gjorde en bra säsong 2019/2020 så kände jag att jag hade mer att ge. Under slutet av säsongen var jag i min bästa form någonsin rent fysiskt, jag var helt redo för det slutspel som uteblev. 20/21 ville jag naturligtvis ta revansch, min målsättning var att toppa den föregående säsongens resultat och jag tror det hade varit möjligt. 


Hur hade din och Älvsjös säsong slutat om du får fantisera?


-Avancemang! 


Ni har gjort ett gäng fina förlängningar och två tunga nyförvärv i Gonzalez Palm och Bertilsson, hur påverkar dessa truppen och din egna situation?


-Vår trupp har stor potential, precis som de spelare du nämner. Jag tror de kommer att bidra till en god dynamik i laget. Det kommer självklart innebära en hårdare konkurrens internt, vilket är roligt. Lite tjafs på träningarna håller motivationen uppe. 


Vad kan vi förvänta oss av dig och Älvsjö kommande säsong?


-Efter en mindre operation för bara en vecka sedan är mitt primära fokus att återhämta mig fysiskt och förbereda mig så bra det går. Jag tror dessvärre inte att jag kommer vara i den perfekta formen inför seriestart, men det är heller inte då man ska vara som bäst. Grabbarna i laget är otroligt taggade på att köra igång och jag tror ni kommer få se magi från Älvsjö kommande säsong.


Vad tror du om Svenska Cupen?


-Svenska cupen innebär en fantastiskt möjlighet att få utmana lag från andra distrikt och högre divisioner. Det ska bli spännande att se hur vi presterar. 


Vad tror du om Herrettan?


-Vi har aldrig någonsin haft ett så långt uppehåll, inte heller av liknande anledning och orsak. Vi har nog aldrig längtat så mycket efter uppstart och jag tror att detta gäller alla lag. Herrettan blir ett kärt återseende, men jag tror att vår största utmaning i Älvsjö egentligen ligger i oss själva. 


Fanns det några andra som ryckte i dig och hur nära har du varit att testa spel i Allsvenskan?


-Har känt mig som en riktigt diplomat då fjordar och agenterna har varit på tapeten, såväl som söderns ärkerivaler. Att bli framhållen som en stark spelare av andra lag är såklart jätteroligt, och ett kvitto på att man gör något rätt på planen.  19/20 var Älvsjö redo för avancemang, så nära har jag varit Allsvenskan. 


Hur hade Älvsjö stått sig i Allsvenskan norra förra året?


-Mycket bättre än Täby i alla fall. 😉 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: