Sillykollen Herrettan del 1

Vi kommer släppa lite Sillykoll framöver. Personer i de olika herrettan har fått förfrågan och vi har fått svar av 5. Teknologerna har vänligt avböjt då deras sillyläge just nu är oklart, vi får anledning att återkomma dit. Först ut har vi däremot Järfälla, Hammarby, Vallentuna och Tyresö.

De tillfrågade personerna har fått fem frågor att besvara om föregående säsong, kommande säsong och sillyläget, Dessutom får alla säga vilken spelartyp de skulle vilja få in.

Frågorna de fått är följande:

1. Säsongen 2020/2021 slutade snöpligt och såg väldigt jämn ut, känner du att ditt lag fick med sig några lärdomar eller frågesvar från de få matcher som spelades?


2. Vad tror du om säsongen 2021/2022?


3. Hur ser ert truppläge ut? Vilka spelare lämnar? vilka spelare har förlängt? 


4. Har ni gjort några nyförvärv? i Sådant fall vilka?


5.   Vilken spelartyp skulle du vilja få in i laget? Drömvärvning?

Daniel Norman- Sportchef Järfälla IBK

  1. -Absolut, även fast det bara hanns med fyra omgångar så hann vi i alla fall känna att motståndet var oerhört tufft och att fysen blev desto viktigare i år än tidigare. Det bäddar i och för sig för en intressant höst nu när många lag säkert kört ute och individuell träning.

2. -Håller tummarna för att den kommer igång, till att börja med! Tror den kommer likna starten av denna säsong – tuff, fysisk och jämn. Tror också det kommer vara oerhört taggade spelare som längtat efter att lira få plast, och håller tummarna för att det blir få skador med hjälp av rätt försäsongsträning.

3.-Vi kommer se lite av en föryngring av truppen som det ser ut just nu. Stommen av truppen kommer bestå, men pga Covid-19 så är det mycket som inte är klart ännu. Vi har redan två nya, och kan glatt meddela att bl.a Rasmus Sjögren skrivit på för Järfälla IBK (kommer från BBIF – denna nyhet kommer vi gå ut med i veckan). Arbetet är i full gång med att sätta truppen, så fler silly-nyheter får vänta. Vi fick ett tungt avbräck i och med skadan på Marcus Ackefelt när han gästade hos Bele, vilket gör att han kommer vara borta minst 6 månader.

4.-Ja, två klara nyförvärv (varav ena se föregående svar – Rasmus Sjögren reds.anm)) och vi ser fram emot fler.

5. Hade varit grymt om vi kunde få ner någon rutinerad poängspelare från Allsvenskan, exempelvis Filip Wiklund, eller lyckas locka tillbaka Rickard Jarnling & Charlie Parastatidis. Det är tyvärr målgörare vi saknar i vår trupp i dagsläget, så det är något som vi arbetar med att få in.

Tobbe ”Bobbo” Lundqvist – Sportchef Vallentuna

1.-Första matchen mot TT blev en stor väckarklocka för oss, vi har haft en fantastisk resa senaste säsongerna. Nackdelen med säsongerna innan är vi inte har behövt komma upp till maxkapacitet för att vinna. Samtliga matcher efter TT visade vi att vi hör hemma i div1. 

2. -Jag hoppas att säsongen drar igång som vanligt i slutet på september. Förhoppningsvis så kan vi släppa på lite publik framemot jul om vi har tur. 

3.- Vi är mitt uppe i massa kontraktsförnyelser. Vi skrev på med Joakim Ekerberg som är en ruskigt viktig kugge i vårt lagbygge. Sen trotjänaren David Holmberg skrev på för två nya år med oss vilket vi är väldigt glada för också. Ronnie Forsman och Simon Sandberg förlängde även deras kontrakt över kommande säsong. Även vår supertalang Kim Guilotte förlängde avtalet med oss. 

Vi hoppas att ingen lämnar så vi behåller våran kärna vi har haft under de senaste fyra åren. Sedan vill vi självklart behålla vårt kära tvillingpar som öser skräck över våra seriekonkurrenter. 

Vi har John Gunnarsson och Fredrik ”Ludde” Lundén som är tränare för kommande säsong vilket vi som föreningen är väldigt glada över att vi behåller kontinuitet bland tränarstaben. 

4. -Det är inga nyförvärv klara men tror de flesta sportchefer i div1 östra Svealand samt allsvenskan norra vet vilka vi vill få till Vallentuna. 

5. – Fråga Raschke ( Roserbergs sportchef Reds. Anm) han brukar vara på rätt spår haha. Skämt åsido så är vi på jakt efter en defensivback som kan ta mycket ansvar.  Vi vill även öka konkurrensen i truppen så vi kollar ganska brett i närområdet. 

Dan ”Danne” Berg – Huvudtränare Hammarby IF IBF

  1. -Precis som alla andra så tycker jag att det var tråkigt att säsongen ställdes in! Det som visades var mest att vi inte behöver be om ursäkt för att vara i division 1 utan vi klarade / Hade klarat oss alldeles utmärkt på den nivån!

2. -Nästa säsong är den säsong Hammarby verkligen blir ett etablerat lag på denna nivå.

3. -De spelare som lämnar laget är Målvakt Jesper Thelin och #4 John Karlsson eller lämnar och lämnar, John går in som Assisterande tränare och Jesper Thelin tar rollen som Teammanager! Det känns även tungt att eleganten från Botkyrka #6 Joel Sund lägger klubban på hyllan! Joel har varit en sådan viktig pusselbit i hammarbys klättring i seriesystemet och jag kan bara vara tacksam för att han avskyr fys annars hade han lätt spelat i SSL!

4. – Än så länge har vi inte gjort några värvningar, men vi fick blodad tand av Eddebornvärvningen förra säsongen så jag arbetar på med at hitta nya värvningar. Sen är han inget nyförvärv men Markus Kahn är frisk och sjukt sugen på att lira, så våra motståndare får passa sig!

5. -Känner att det som behövs är någon som kan leverera poäng, så det ligger högt på listan ! Men jag har ingen direkt drömvärvning.

Emil Schönhoff – Sportchef Tyresö Trollbäcken IBK

  1. -Säsongen blev inte alls som vi hade hoppats. Laget var redo och staben på plats. Tyvärr fick vi ett par nyckelspelare skadade i inledningen och det påverkade oss en hel del sen fick vi inte riktigt igång maskineriet. Tråkigt då vi kändes redo på förhand. Men det som var positivt med avbrottet var att man gavs tid för reflektion och eftertanke något som var nödvändigt för oss efter 3 ganska intensiva säsonger med full fart framåt.

2. -Jag tror väldigt gott om 21/22. Vi har fått slicka såren och ta nästa steg framåt organisatoriskt och det var nog nödvändigt i de skedet vi var. Vi ska vara där uppe och slåss, faller pusselbitarna på plats så är det vårt år! 

3. -Väldigt bra truppläge måste jag säga, tyvärr valde Magnusson att gå vidare till Allsvenskan och det var faktiskt rätt väntat, även Sascha valde att lämna för allsvenskan och det var han värd ska bli kul och se hur han lyckas där. Bjurkell ska rycka in i lumpen. Annars har vi fått behålla alla gubbar och siktar på att många av våra talangfulla unga spelare ska ta nästa steg detta år.

4. -I dagsläget inga nyförvärv som är klara och signerade men vi har en bra och trygg grundtrupp så att spetsa till den får hellre ta tid och bli helt rätt. Vi är inte i behov av att panikvärva eller bredda. Men räkna med 2-3 nya spelare in som kommer bidra! 

5. – En spelare som bidrar till vårt offensiva spel. Drömnamn håller jag för mig själv hehe.

Vi inväntar fortsatt svar från Balrog, Värmdö, Älvsjö, Roserberg, Björklinge, Farsta och Rotebro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: