Namninsamlingen för JAS DAM sätter press på förbunden

I Helgen är det dags för Svenska innebandyförbundets tävlingskongress, väl där kommer beslut tas om huruvida åldern för dam JAS kommer att höjas eller ligga kvar.

Vi har tidigare rapporterat om detta i två delar när det stod klart att Svenska innebandyförbundet yrkar på avslag för motionen lagd av Upplands Innebandyförbund och Värmlands Innebandyförbund.

Du kan hitta våra artiklar om detta här:

Del 1

Del 2

En av motionsskrivarna var Johan Good från Upplands innebandyförbund. Han har gjort en studie bland klubbarna som deltog i dam JAS föregående säsong samt NIU skolorna. Undersökningen visade på en stor majoritet för att höja åldern där NIU-skolorna menar på att det är direkt nödvändigt. Nu har även Good startat en namninsamling för att påvisa vad Innebandysverige tycker, ett starkt material i argumentation för att bifall motionen.

Till Innebandymagazinet säger Good följande:

-” Jag vill med namninsamlingen visa svensk innebandy att det är många som är engagerade i frågan och vill ha till en förändring. Framförallt vill jag ge alla spelare en röst och alla de som inte kommer till tals på ett förbundsmöte som detta, säger Johan Good till Innebandymagazinet.” 

-” Det är ett sätt att skapa bevis på att det finns ett engagemang i frågan och att många tycker det är viktigt. Jag uppmanar alla att vara skriva på det här. ”

Innebandymagazinets artikel går att hitta här.

Vill du också ha en höjd ålder för Dam JAS? Gå in på namninsamlingen och rösta! Du hittar den här:

//Henrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: