Omgång 16 – allsvenskan

Omgångens hetaste Stockholms femma

SpelareLagPosition
Tim LundströmBele Barkarby IF IBFmålvakt
Erik OwelingDjurgårdens IF IBSback
Niklas SchülerFBI Tullingeback
Anton AndersinFBI Tullingecenter
Sam MadaniBele Barkarby IF IBFforward
Oscar KristensenBele Barkarby IF IBFforward

Motivering:

Målvakt: Tim Lundström

Gör en helt otrolig match! Avgör nästan på egen hand (tillsammans med förstakedjan) matchen för Beles räkning.

Back: Erik Oweling

Gör en riktigt bra match, inte bara att han gör tre mål. Han är otroligt lugn under press och skapar omställningar. Enormt nyttig över hela banan.

Back: Niklas Schüler

Är riktigt bra tillsammans med övriga i Tullinges första femma denna helg. Stoppar ett visserligen blekt Hudik och bidrar fint i offensiven. 

Center: Anton Andersin

Tullinges förstakedja har gått trögt under vintern men de kom igång litegrann mot Gävle förra helgen, men idag så var det rejäl islossning och det mycket tack vare Andersin som är motorn i formationen.

Forward: Sam Madani

Gör mål på exakt allting

Forward: Oscar Kristensen

Gör 6 poäng, håller uppe spelet så att Bele får andas, slår fenomenala passningar och gör mål själv om passningsalternativet är täckt. Går också på vatten.

Honorable mentions

Stefan Odebring (Täby FC), Lucas Orrmo (Salems IF), Jesper Lagemyr (Salems IF), Calle Heinby (FBI Tullinge), Alex Kjellbris (AIK), Philip Blyberg (Bele Barkarby IF IBF).

Stockholms hetaste lag denna omgång – Bele Barkarby IF IBF

Vinner mot överlägsna serieledarna! Det är inte dåligt! Fortsatt frågetecken för försvarsspelet för det går inte att räkna med att målvakten ska rädda dem i varje match. Men så länge som Madani och Kristensen gör så här mycket poäng så kan Bele vinna mot vemsomhelst! Bele är nu tillsammans med AIK favoriter till att ta 3e och 4e platserna.

Omgångens matcher

Bele Barkarby – Djurgårdens IF IBS 8-5

Periodsiffror: 3-2, 1-1, 4-2

Skott 22-33

Djurgården saknade en rad spelare inför denna match; Adam Kimström, Alexander Dahlberg, Niklas Simonsson och Pontus Furuvik. Detta märktes redan från start. Djurgårdens gick på två femmor redan från start, men använde tredje femman som avlastning. Djurgården ställde upp med; Gafvelin, Kareliusson, Schantz, Kügerl och Kapple i första femman och Ferraresi, Fröberg (Gustavsson började matchen i denna formation istället för Fröberg), Norrman, Blank och Oweling. Bele Barkarby gick precis som tidigare på fem backar (Häggkvist, Berg, Ackefelt, Andersson, Ottosson), två centrar (Blyberg, Hernegran) och tre forwardspar (Kristensen-Madani, Åström-Jarnling, Ulvhag-Parastatidis). 

Större delen av matchen hade ungefär samma karaktär; Djurgården hade mer boll och pressade ner Bele under stora delar av matchen. Bele däremot kontrade otroligt effektivt. Beles effektivitet är helt otrolig, och framförallt deras första kedja med Blyberg, Madani och Kristensen är så otroligt jävla bra. De tillsammans med Lundström i målet bär Bele i denna match. Det ska sägas att Beles försvar är betydligt bättre än vad det brukar vara. Det är betydligt mer uppoffrande försvarsspel med många täckta skott, men trots detta så är det tack vare Lundström som Bele vinner för Bele släpper till alldeles för många chanser! Jag tappade räkningen på antalet kvalificerade räddningar han gjorde – och han hade dessutom hjälp av att Gafvelin missade helt öppet mål ett par gånger! 

I tredje perioden så pressar Djurgården verkligen på och radar upp chanser, men precis när det verkligen hänger ett DIF mål i luften så kontrar Bele in 6-4 vilket känns matchavgörande. DIF får inte till avsluten och när de får det så är Lundström i vägen. I slutändan så vinner det laget som är effektivast, som så många gånger förut. 

Slutligen ska det sägas att även om Gafvelin sa att det inte finns några derbykänslor i denna match så var det i alla fall mycket känslor på plan och mer blev det desto längre matchen gick. Flera fina dueller och lite smågrinigt stundtals, vilket gav matchen derbykaraktär! Som åskådare uppskattar jag detta i alla fall!

Bäst i Bele Barkarby

Tim Lundström, helvete vad bra han var! DIFs förstakedja spelar igenom Beles försvar oräkneligt många gånger men Lundström är räddar ändå, med omöjliga sidledsförflyttningar! Han tar skott och returer framför mål när Beles backar inte städar upp framför mål så får Lundström göra det istället. Det här är utan tvekan hans bästa insats undrr sejouren i Bele (och då har han ändå alltid varit bra). Vi tog en bild på hans målvaktsspel under matchen:

Bäst i Djurgården

Erik Oweling! Är otroligt lugn när Bele sätter in press på Djurgårdens backar, Oweling går helt enkelt förbi och skapar omställningar. Han gör dessutom tre mål! Inte illa!

AIK IBF – Hagunda IF 5-4

Periodsiffror: 4-2, 1-2, 0-0

Skott 20-24

AIK ställer upp med; 1a femman: Hampus Pettersson, Anton Ostella, Dennis Blomberg, Kevin Liebäck Asp, Adam Forslöv. 2:a femman: Filip Wiklund, Alex Kjellbris, Carl Andersson, Alexander Rönnlund, Jesper Andersson. 3a femman: Markus Eriksson, Hampus Kjerrström, Rasmus Bolander, Kevin Hässler, Magnus Jansson.

En jämn och böljande match där AIK drar längsta strået. Det var en ganska trevlig match, jag trodde det skulle vara betydligt hetare känslor med tanke på hur mycket som stod på spel för lagen i denna match. 

Kjellbris sa i intervjun mellan period två och tre att AIK behövde göra fler mål för att vinna matchen, men istället så spelade de av sista perioden 0-0. Snyggt! Otroligt viktig vinst för AIK som nu även fortsatt har allt i egna händer för att nå kval.

Bäst i AIK

Alex Kjellbris igen! Han gör tre poäng i denna match och är så otroligt nyttig för AIK, inte bara genom sina mål. Han är ett ständigt hot och även om han inte gör några assist i denna match så skapar han lägen åt sina medspelare.

FBI Tullinge – Hudk/Björkberg IBK 9-3

Periodsiffror 2-0, 2-1, 5-2

Skott 16-23

Tullinge ställde upp med följande uppställningar: 1a femman: Schüler, Kalte, Andersin, Forsgren, Heinby. 2a femman: Kauppinen, Strandljung, Sjöström, Johansson, Bertilsson. 3e femman: Malmsten, Alsén, Strandberg, Gordon-Engberg, Bengtsson.

Äntligen lossnar det för Tullinge! Det här var en mycket bekväm seger för Tullinge. Visserligen såg Hudik ganska bleka ut, men Tullinge utnyttjade det till max! Tullinges förstakedja får till det ordentligt i denna match och Heinby visar återigen att det var ett bra drag att flytta in honom i förstakedjan! 

Det var aldrig något direkt högt tempo i matchen utan det var lite sömnigt. Men Tullinge var bättre än Hudik på alla sätt i denna match! Tullinge kontrade in mål, de spelade sig igenom Hudik och skapade chanser och de kunde till och med dundra in mål från halva plan (Strandljung). 

Bäst i Tullinge

Anton Andersin, han är motorn i första formationen och gör en riktigt fin match. Hans passningsspel är bland de bästa i allsvenskan.

Täby FC – Salem IF 3-4 (SD) 

Periodsiffror 1-2, 1-1, 1-0, 0-1

Skott 27-32

Startuppställning Täby; 1:a femman: Kollberg, Blom, Westerholm, Svanold, Ström. 2:a femman: Stefansson, Dunvret, Engström, Compier, Spåls. 3:e femman: Kandell, Werner , Rönnkvist, Carlsson-stiernspetz, Wallin

Startuppställning Salem; 1:a femman: Lindman, Ohlström, Lagemyr, Gustav Lindström, Dennis andersson. 2:a femman: Jim anderson, Max Lindström, Dakhallah, Kjellberg, Forslind. 3:e femman: Ekberg, Ehrenpreis, Piehl, Hansell, Wallert.

En ganska sömnig tillställning. Både första och andra perioden var rätt ointressanta för den neutrale. Ett ganska böljande spel men utan någon riktig intensitet, som så ofta ser det lite för bekvämt ut när Täby spelar. Noterbart var att Fredrik Nyholm endast spelade i special teams för Täbys i de två första perioderna innan han placeras i en kedja inför tredje perioden. För Salems del så gjorde de vad de skulle men inte mer. Jesper Lagemyr var riktigt pigg innan han fick en sen och ful tackling av Compier, varefter Lagemyr utgick med en knäskada. 

Täby lyfter sig i tredje perioden och har får stundtals in en bra press på Salem. Men Salem kan med hjälp av Orrmo reda ut det. Sedan avgör Ohlström i sudden.

Det är oklart varför Täby inte är mer desperata, det är bara i tredje perioden det ser ut att betyda något för Täby. Trots att de desperat behöver vinna saknas det någon riktig glöd. Täby gör ändå en helt ok match, det är bara det att helt ok inte räcker i detta läge. Extremt svårt att se att Täby skulle klara sig kvar nu. 

Salem och sin sida kommer undan med att göra en lite blek insats men tar två poäng ändå och är fortsatt med i racet om SSL-kvalplatserna.

Bäst i Täby

Stefan Odebring, gör flera riktigt vassa räddningar 

Bäst i Salem

Lucas Orrmo. Riktigt stabil och räddar flera farliga situationer. 

Övriga matcher

IK Sätra – Visby IBK 5-6
Strängnäs IBK – Gävle IBK 6-5 (SD) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: