Hur har det gått hittills? – Tyresö Trollbäcken IBK

Nyligen presenterade Svenska innebandyförbundet sin nya serieindelning för uppstart enligt scenario B, då passar det bra att avsluta vår genomgång av lagens start i H1ÖS. Nu har vi kommit till en av förhandsfavoriterna till en play-off plats men som inte riktigt har kommit upp i den nivå undertecknad hade trott eller dem själva för den delen. Vi talar om 10:e placerade Tyresö Trollbäcken (TT).

Matcherna hittills?

TT inledde serien med en behaglig 9-5 vinst mot Vallentuna, en match där mycket kom att handla om juniorfirman Lagemyr/Wiss som gjorde tre poäng var och spelade som de gjorde under sin tid i Vendelsö där de kunde dominera matcher tillsammans. Även underskattade Sebastian Ahlström fick en fin start på säsongen med tre poäng. TT Avgjorde matchen i första två perioderna och lät sedan Vallentuna få tröstmåla i tredje perioden. Extra omnämnande till Sascha Fridebäck (född 2002) som gjorde sin division 1 debut i TTs mål och tog med sig en vinst.

I andra matchen väntade Järfälla som också vann sin premiär. Det verkade som att TT fortfarande trodde att det var period 3 mot Vallentuna i ungefär 45 minuter av denna match. Då låg TT under 4-0 men då vaknade de till liv och lyckades göra 4 raka mål där Lagemyr och Hässler med 2 mål var tog matchen till förlängning. Väl där avgjorde Järfälla efter 01:53 minuter av förlängningen. Surt efter den upphämtningen, men TT lär ändå vara hyfsat nöjda med en poäng efter hur matchen karaktäriserades.

I tredje matchen var det dags för ett spännande möte mot Uppsalas teknologer, en match som på förhand lovade mycket och levde upp till förväntningarna. Oscar Magnusson fick vissa varför han är för bra för division 1 och gjorde 5 poäng. I slutändan var det ”Special teams” som skulle få avgöra denna match. Linus Wahlström slår av sin klubba i besvikelse efter en utvisning och får matchstraff och 5 minuters utvisning. teknologerna gör två mål i det powerplayet och går från 6-5 till 8-5. Jag tror Wahlström var ganska självkritisk efter detta då hans onödiga agerande leder till TTs första förlust vid full tid och han lär nog inte slå av en klubba igen på ett tag. TT gör ändå en stark forcering och kommer så nära som 8-7 men Teknologerna rider ut stormen.

I den fjärde matchen var det återigen ett hög intressant möte när Rosersberg stod på andra sidan, ett Rosers som hade haft en knackig inledning, precis som TT. Tre viktiga poäng stod på spel och det var Rosers som fick ta med sig de tre hem till Rosersberg.

Matchen då? Rosers kommer ut med ett högt tryck i första perioden men det är TT som tar ledningen med både 1-0 och 2-0, men en onödig 2+2 av William Linder gör att Linus Jämtdal får reducera och skapa kontakt med TT. TT står sedan emot bra och Fridebäck i målet gör sin bästa match hittills, men kvitteringen kommer och även ett ledningsmål för Rosers i slutet av andra perioden. Ett utkast från Törngren till Linus Jonsson direkt när Rosers blir fulltaliga efter en utvisning, leder till 2-3 19:53 på klockan och gör att Rosers går till periodvila med ledningen. Det är också Rosers som kommer ut starkast i tredje med två nya mål och det tar till 16:32 innan Lagemyr reducerar. Tyresö pressar på men kommer inte riktigt till klara skottlägen och istället gör Rosers 3-6 i tom kasse. Kort därefter tröstmålar Sebbe Ahlström till 4-6

Nyförvärven:

Storväxta Sascha Fridebäck hämtades från Ingarö och Vendelsö-fostrade keepern har fått stort ansvar i Fredrik Norrmans frånvaro. Han har fått starta 3 av 4 matcher med blandade resultat. Han fick dock avsluta med en riktigt bra prestation mot Rosers. Jag tror och hoppas att han kan bygga vidare på den matchen och han är som sagt bara 18 år och har framtiden för sig.

Jesper Sehlin har väl inte stått för något poängexplosion, men då är han inte heller en poängspelare normalt sett. Har kommit in och gjort ett godkänt arbete i uppspelsfasen och det defensiva, men visst finns det mer att hämta här. Tror på en uppryckning.

Sebbe Johansson blev klar lagom till premiären och ‘även om speltiden har varierat har han levererat när han väl spelat. Bidragit med rutin och mycket fart och när han väl är i full matchform är kedjan Lagemyr/Wiss/Johansson en spännande kombination.

Lucas Wärn hämtades, även han, in från Ingarö under förra säsongen men gör nu sin första riktigt säsong i A-laget. Kan variera mellan både back och forward och har i huvudsak spelat forward med herrlaget. Även om det inte blivit några poäng så har han uppvisat fina tendenser i sitt försvarsspel. Stark i kroppen och brytningssäker och när han vant sig vid division 1 och får mer självförtroende kommer han få utlopp för sin fina teknik och kreativitet.

Utropstecken:

Bredden på målgörandet! Magnusson leder poängligan före Ferraresi och Jämtdal. Inte oväntat att han skulle vara i toppen. Men det är flera spelare som bidragit med poäng och mål framåt, vilket gör att det finns flera femmor som kan hota och inte enbart Magnusson. Glöm inte att båda Wiregård och Benckert varit skadade och inte gjort en enda match, här finns det sparkapital.

De unga spelarna i TT har tagit ett stort kliv framåt. Lagemyr (född 02) fick lite erkännande förra året men har i år varit hiskeligt bra, vilket har lett till både uttagning i U19 landslaget samt spel i Allsvenskan med Salem. Philip Wiss (02) fick nöta bänk en hel del förra året men har verkligen startat den här säsongen på ett föredömligt vis och spelar avsevärt mer i år, helt välförtjänt. Blivit mer rak i sitt spel och även om poängen inte har trillat dit efter första omgången så har hans försvarsspel lyft sig. Sebbe Ahlström (00) och Oscar Magnusson (01) har också varit riktigt bra hittills. Noel Johansson har blivit en mer renodlad defensiv försvarare och poängen har inte ramlat in men försvarsspelet har sett väldigt bra ut.

Powerplayet har varit riktigt vasst och det är alltid farligt när TT får Powerplay, farligast i den spelformen hittills? Inte otänkbart, 4 mål har det blivit på 9 powerplay och då har det varit nära flertalet gånger. Det är matchen mot Rosers där de inte gör något mål på tre powerplay.

Frågetecken:

Försvarsspelet har sett darrigt ut och för ett lag som beskrivs som ett taktiskt välorganiserad lag i försvaret så är det väldigt många svängdörrar. Det stora problemet, utifrån det jag ser, är långa lagdelar och att de defensiva duellerna inte vinns. Ledarstaben har säkerligen redan sett detta och kommer åtgärda det.

Möjligen att det har tagits lite onödiga utvisningar som blivit matchavgörande, kan TT hålla huvudet kallt så hade de kanske haft med sig minst 3 poäng till.

Målvaktsspelet är kanske inte rättvist att ha som frågetecknet när självklare ettan Norrman har gått skadad och Fridebäck är debutant. Men det har sett svajigt ut emellanåt när både Bengs och Fridebäck har stått. Finns nog några mål de hade velat ha tillbaka. Med det sagt tror jag mycket på att Fridebäck bara kommer bli bättre och bättre. Med Norrman tillbaka kommer förvaret sannolikt växa och Fridebäck få en superb mentor.

Vad har hänt med Hampus Wallert? Den starka poängforwarden född 2001 som förra året gjorde en kanonsäsong har haft det riktigt tufft i inledningen . Även om han har mäktat med två mål så hade jag trott på mycket mer. Med Wiregård tillbaka och kedjan Wallert/Magnusson/Wiregård intakt kanske det blir fart på Wallert igen.

Summerat:

TT har haft en berg-och dalbana i sina prestationer under starten på säsongen, men har också haft tunga skador på Norrman, Wiregård och Benckert. Uppehållet har nog gjort TT gott och förhoppningsvis är dessa tre redo att bidra igen och det kommer direkt ge TT mer slagkraft. De yngre spelarna har börjat växla upp ordentligt och TT har nog seriens yngsta lag. Detta är ett lag för framtiden och även om Magnusson skulle flytta, kommer TT vara att räkna med. TT kommer gå till play-off .

Interna poängligan:

PlcNamnLagMatcherMålassistPoängUtv
1.Oscar MagnussonTyresö Trollbäcken IBK428102
13.Kevin HässlerTyresö Trollbäcken IBK46062
14.Jesper LagemyrTyresö Trollbäcken IBK45160

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: