Halvtid: Bele Barkarby IF IBF

Det har nu kommit till Bele Barkarby, och vi har fått en pratstund med tränaren Andreas Briselius! 

Ni ligger relativt tryggt i mitten av tabellen, hur har laget presterat jämfört med vad du förväntade dig?

Sett till att vi har många nya spelare i truppen så kanske vi ligger som förväntat i tabellen. Vi har presterat ganska ojämnt, med höga toppar och djupa dalar. Första två matcherna var vi inte med alls, så då var det inget att snacka om. Sen tycker jag att vi har börjat komma igång på slutet, det som gnager är de onödiga poängtappen mot Hudik och Täby där vi är alldeles för oödmjuka samt tappar respekt för motståndet, och ger bort matcher som vi har full kontroll på. Men summa summarum så hade jag nog förväntat mig flera poäng, och vi har mera att visa innan vi är nöjda med prestationen. Jag och hela laget har extremt höga förväntningar på oss själva. 

Jag tycker ni har varit gräsligt ojämna denna säsong, beror det på att ni hade en del spelaromsättning inför säsongen eller har det andra förklaringar?

Finns säkert många orsaker till att vi varit ojämna., tror inte bara det är en sak. Men som du nämner att vi har en hel del nya spelare, vilket jag ser som riktigt positivt, men det tar längre tid att spela ihop laget och formationer än vad vi är vana vid. Vi har genom åren bytt och fått in ytterst lite spelare, så det har nog påverkat oss mer än vad vi trodde. Sen är det ju riktigt vassa spelare vi fått in så det är absolut inget negativt, men de ska också hitta en trygghet och roll hos oss. Sen är och har vi alltid varit ett extremt humörlag på gott och ont, så det kan svänga åt alla håll och kanter med oss. Det är en del av charmen med Gorillaz, beroende på hur man ser det. 

Vilken match är du mest nöjd med hittills?

Tycker det finns flera bra matcher, som sett ut på olika sätt. Bortasegrarna mot dif och Tullinge var starka försvarsinsatser, med fint omställningsspel. Bortasegern mot ett så namnstarkt lag som Hagunda var otroligt starkt med tanke på att vi leder matchen, tappar den med fem raka baklängesmål, men ändå reser oss och vinner, det var en ruggigt fin moral och seger i den matchen. Den match vi kanske genomför bäst sett till det taktiska är nog Sätra hemma, där vi genomför allt vi pratat om innan matchen till punkt och pricka, det värmer ju såklart en tränares hjärta. 

Allsvenskans målfarligaste lag! Det passar fint mer er image, och många poängspelare har ni dessutom! Om du ska lyfta någon utanför förstafemman (det blir tjatigt att bara prata om Madani, Blyberg och Kristensen hela tiden…) som gjort det särdeles bra – vem skulle det vara?

Med den offensiva spets vi har så ska vi vara ett av de målfarligaste lagen, det var vi inte i början av serien innan vi fått ihop formationerna, det tar jag på mig. Jag har svårt att ta ut någon enskild spelare, skulle bli en lång lista, lite tråkigt kanske. Men vi har flera spelare som har höjt sin nivå sista tiden, båda våra två linor och backpar utanför förstafemman spelar riktigt bra nu och producerar, vilket gör att vi är bättre som lag nu än i början på serien. När en femma inte fungerar så har en annan klivit fram nu.

Men Oscar Kristensen måste ändå alltid nämnas för han är för bra för allsvenskan… Hur länge kommer ni kunna behålla honom innan han värvas till SSL?

Ja, han omnämns en hel del just nu. Tror inte att det handlar så mycket om ”vi får behålla honom”, han spelar hos oss de senaste säsongerna och även denna för att han vill vara hos oss och inte hos något annat lag. Förfrågningar har funnits, och det lär inte bli mindre. Men just nu vet vi att han vill vara här, och då spelar det inte så stor roll vilka som hör av sig. Oscar trivs med miljön och laget, så jag tror inte han har speciellt bråttom iväg om jag känner honom rätt. 

Är försvarsspelet ett orosmoln för dig? (bara Täby har släppt in fler mål än Bele) Eller är du lugn likt legendaren Sir Matt Busby, så länge ni gör fler mål än motståndarna? (Dessutom, för den neutrale: vem vill inte se 20 mål per match?)

Hahaha. Jag är lugn som en filbunke! Så fort vi pratat om att stänga igen så har vi tappat poäng. Så efter Hudik borta där vi var enormt besvikna tog vi ett långt snack tillsammans med laget, och vi enades om att släppa handbromsen och börja köra. Resultatet är 25-18 i målskillnad och två segrar. Klart man som tränare gärna hade sett minimalt med insläppta mål och massvis med mål framåt, vilken tränare vill inte det? Men i slutändan handlar det om att ta 3 poäng, och våga spela innebandy! Så jag tar 3 poäng alla dagar i veckan framför några stilpoäng med mindre insläppta mål. Sen får vi utveckla försvarsspelet under resans gång, en sak är att vi släpper lite för mycket skott på vårt mål mot vad vi vill göra. Men just nu är vi det roligaste laget i serien att titta på, inget snack! 

Vart hittar vi er i tabellen efter 22 omgångar?

Det återstår att se, kan vi få till en jämnare nivå med våra höga toppar och städa bort åtminstone en del av våra dippar i matcherna, så slår vi alla lag i den här serien. Och då kan det bära långt. Men vi är inte där just nu och måste vara fortsatt ödmjuka till det vi håller på med. Än så länge är serien så pass jämn och alla lag slår varandra, vilket även passar in på oss. Vi siktar uppåt helt enkelt, men innan vi börjar prata högre placeringar så har vi mera att visa, vi ligger där vi ligger av en anledning och inte högre upp.

Vi tackar Briselius för hans tid och önskar Bele fortsatt lycka till under andra halvan av säsongen. 

InnebandySTHLMs kommentar:

Bele har varit ruskigt ojämna. Att de var lite svaga de första två matcherna kan tillskrivas att de splittrade på Madani och Blyberg som var Beles farligaste offensiva vapen förra säsongen. Bele hade också en del rotation på spelare under sommaren; Goldea, Sagmeister, Gureng, Ejderfjäll, Fredriksson lämnade under sommaren och under hösten lämnade Simonsson. Dessa har ersatts på ett bra sätt med nya spelare, framförallt från Järfälla (som mer och mer ser ut som ett farmalag till Bele). Men det tar alltid lite tid att spela ihop nya formationer. Men även efter att Madani, Blyberg och Kristensen återställdes i förstakedjan och övriga formationer satt sig så har det varit en svängig höst för Bele. De blandar högt och lågt både i matcher men också mellan matcher

En positiv aspekt för den neutrale är att det är garanterad underhållning att kolla på Bele! I de tre senaste matcherna så har det blivit 62 mål! Ett snitt på över 20 mål per match! Det här gänget gillar att göra mål, men tycker mindre bra om försvarsspel helt enkelt. Det är inte ett problem så länge du gör fler mål än motståndarna… Och det vimlar av offensiv kvalité i alla kedjor, även om förstakedjan naturligtvis sticker ut med; Madani, Blyberg och Kristensen. Framförallt Kristensen är alldeles för bra för allsvenskan! Det är så vackert att se honom lira innebandy! Samtidigt är försvaret som sagt ett frågetecken, men när laget gör 75 (bäst i serien så här långt!) mål framåt på 11 omgångar så finns det marginaler att ta av.

Bele kan absolut vinna mot alla lag i denna serie, och kan laget bara hitta en jämnare nivå så kan Bele absolut nosa på en kvalplats efter 22 omgångar. Men lägsta nivån måste i så fall upp markant!

Bästa spelare:

Oscar Kristensen! Det är inte ens nära att vara någon annan, trots att Bele sitter på en uppsjö av duktiga offensiva spelare. Kristensen ser liten och späd ut men glider på något sätt alltid undan från all press. Hans passningsspel är gudomligt och han kan dessutom avsluta när det behövs. En av allsvenskans absolut bästa spelare!

Största utropstecken:

Faktiskt lite svårt, det är ingenting som är direkt oväntat med Bele i år. Kanske nämner Ackefelt och Jarnling här för de är de nyförvärv som jag tycker gjort det bäst. Även om jag inte tycker att det är förvånande att de skött sig bra i allsvenskan. 

Intern Poängliga:

Plac. Spelare Lag Matcher Mål Pass Totalt Utv.min. 
1.Sam MadaniBele Barkarby IF IBF111711282
3.Oscar KristensenBele Barkarby IF IBF111512270
14.Helmer HernegranBele Barkarby IF IBF11313162
15.Philip BlybergBele Barkarby IF IBF11214168
18.Rickard JarnlingBele Barkarby IF IBF10113142

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: