Halvtid: Djurgårdens IF IBS

Det har nu kommit till serieledarna Djurgården! Vi har fått en intervju med Mikael Öhman, tränare i Djurgården:

Grattis till serieledningen i halvtid! Vad har du för tankar kring lagets prestationer hittills?

Tack, vi har en bra försäsong till grund samt nya spelare som passar bra in. Vi saknade vissa spelartyper för att bli starkare över hela banan.

Att ni delvis ställer upp 2-1-2 i år (med viss modifikation som jag har sett det i alla fall) är lite av en nyordning för er, är det förklaringen till att DIF är seriens bästa lag defensivt – eller ska vi bara enkelt konstatera att Beckius är oövervinnerlig i år (med en ‘honorable mention’ till backarna)?

tycker att du nämner alla faktorer där, det är ju inte bara en faktor som gör dig framgångsrik. Det är spelare ledare och system som gör oss så bra i år.

Vilken match är du själv mest nöjd med?

På det sättet vi genomför matchen mot AIK är jag nöjd med, vi visar att vi är bäst i Stockholm. Vi är Stockholmsstolthet.

Ni leder serien, men det är ändå rätt jämnt uppe i toppen. Vilket lag ser du som det största hotet till seriesegern?

Det är jämnt som sagt men jag tror att lagen som ligger på slutspel nu kommer att göra det serien är slut, förhoppningsvis ligger vi kvar som nr 1.

Är det några i truppen du tycker har utmärkt sig särskilt?

Jag är mycket glad över att Beckius får visa hur bra han är, Oweling kommer att bli en landslagsspelare inom kort.

Personligen är jag imponerad av hur snabbt Dahlberg etablerade sig i Allsvenskan, är han säsongens rookie i Allsvenskan?

Han gjorde en träning med oss och då såg vi att han var här för att stanna, killen är smart. Karre [Patrik Kareliusson red.anm.] saknar ju Heinby och i Dalle så har vi en ersättare.

Hur gammal är egentligen Patrik Markus? Och vad är hans förnamn? 

Ingen vet vad hans förnamn är eller hur gammal han är. Åhh Patrik Markus…..

[Redaktionen bidrar här med lite sammanhang för den som inte är Urgårdare]

Många Djurgårdssupportrar drömmer våta drömmar om en come back för Daniel Thorsson, finns det någon chans för detta eller ska DIF-klacken behöva följa division 3 södra för att få se Thorsson även i fortsättningen? 

Thorsson är ju grym men nu har vi Oweling, kommer Thorsson tillbaka så har vi mer konkurrens.

Vi tackar Micke Öhman för att han tog sig tid och pratade med oss och önskar honom och Djurgården lycka till i jakten på SSL.

InnebandySTHLMs kommentar:

Seriens bästa lag under hösten, för en serietabell ljuger aldrig. Att DIF skulle vara ett topplag kändes givet på förhand, men att Djurgården skulle fira jul som serieledare var inget jag hade förväntat mig (eller så här: jag är förvånad över att Djurgården ligger före Hagunda, i övrigt är det i mina ögon ingen skräll). 

Laget har bättre bredd i år tack vare några lyckade värvningar. Alexander Dahlberg har varit det största utropstecknet men även Jakob Åkerlund gör mycket nytta i det tysta. Samtidigt så har i princip hela truppen höjt sig denna säsong, det är svårt att peka ut några enskilda även om Beckius kanske bör nämnas särskilt. Han gör i mina ögon den bästa säsongen jag har sett honom (har haft koll på honom sedan han gick till DIF säsongen 17/18). 

Försvarsspelet har modifierats, DIF har lämnat den ganska stela 2-2-1 uppställningen de lirat med tidigare och ställer nu upp 2-1-2 som grund men vrider försvaret beroende på motståndarna. Det har uppenbart fallit väl ut för Djurgården har seriens bästa försvar så här långt. Detta är definitivt en nyordning, för defensivt var det länge sedan DIF var så här trygga. Även säsongen 17/18 (som var senaste gången Djurgården var i SSL-kval) så handlade det mer om att göra fler mål än motståndarna snarare än att hålla tätt bakåt. Tryggheten i försvarsspelet och förmågan att gå på tre femmor istället för två gör att DIF kommer ha helt andra förutsättningar i ett kval jämfört med säsongen 17/18

Offensivt så fortsätter Schantz att göra mål på exakt allting, samtidigt som Dahlbergs genombrott gör att Gafvelin inte nödvändigtvis måste plockas in i 1:a femman så fort det behöver jagas resultat. Istället så har nu DIF två femmor som kan leverera framåt. Dessutom så är det här första gången på mycket länge jag som Djurgårdssupporter kan se Djurgårdens tredjefemma spela utan att jag får hicka. DIF har länge saknat en femma som kan gå in och spela 0-0, vilket de nu har och det är ovärderligt. Tredjefemman har dessutom gjort några poäng framåt vilket är en fin bonus. 

Summa summarum, det här ser sjukt bra ut! Fortsätter Djurgården så här så väntar Warberg eller Karlstad i kvalomgång 2! 

Bästa spelare:

Vem ska jag välja här? Beckius, Schantz, Kapple, Oweling, Gafvelin eller Kareliusson? Kan inte bestämma mig, så tar med allihop. 

Största utropstecknet:

Enkelt: Alexander Dahlberg. Nästintill felfri, och smälter utan problem in i 1:a femman. Och allt detta i sin allsvenska debutsäsong! Djurgården har testat en rad spelare (som inte heter Gafvelin) tillsammans Kareliusson och Schantz de senaste säsongerna; Palumbo, Bernhav, Furuvik och Kimström. Men den ende som utan tvekan kan anses ha spelat bättre i den positionen än Dahlberg är SSL-meriterade Kimström. Inte dåligt!

Intern poängliga

Plac. Spelare Lag Matcher Mål Pass Totalt Utv.min. 
2.Patrik SchantzDjurgårdens IF IBS111982712
4.Patrik KareliussonDjurgårdens IF IBS101412260
24.Sebastian GafvelinDjurgårdens IF IBS10591418
58.Alexander DahlbergDjurgårdens IF IBS103694
75.Fredric GustavssonDjurgårdens IF IBS53470

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: