Veckans matcher i allsvenskan

Salems IF – FBI Tullinge 5-6 (SD)

Periodsiffror: 1-0, 1-4, 3-1, 0-1

Skott 32-19

Försökte kolla på denna match, men tekniska problem gjorde att de använde en mobilkamera och vibrationerna i första perioden tydde på Skogsängshallen drabbades av ett långvarigt skalv högt upp på Richterskalan. Rykten säger att de i alla fall fick fram ett stativ till andra perioden.  Jag såg tyvärr inte detta på grund av detta. Men kul att se att Salem fortsätter ta poäng av topplagen.

Hagunda IF – Bele Barkarby IF IBS 9-12

Periodsiffror: 2-4, 5-2, 2-6

Skott 33-32

Vilken match! En böljande match där två lag som inte ville spela försvarsspel, otroligt underhållande för den neutrale. Men jag har en känsla av att tränarna för de båda lagen kanske har ett och annat att säga kring försvarsspelet, för även om det blev 21 mål i den här matchen så kunde det faktiskt ha varit mycket mer. Både Lundgren i Hagunda och Lundström i Bele gör bra matcher kan inte alls lastas för de allra flesta av målen och hade det inte varit för de herrarna hade det blivit fler mål i denna match. För denna match är en 60 minuter lång chans-kavalkad. 

Hagunda startar matchen med att pressa Bele högt, vilket direkt leder till 0-1 genom en kontring. Hagundas press ger dock utdelning lite senare och generellt sett handlar första perioden om att Hagunda pressar Bele, medan Bele kontrar. Första periodens höjdpunkt var Myr-Holmqvist mål till 2-4, han tunnlar får bollen vid mittplan i en kontring tunnlar en Hagunda-back och lägger upp den i krysset. 

Andra perioden inleds med mer skärpa från Hagundas sida och de lyckas pressa ner Bele tillräckligt för att göra kontringarna färre. Hagunda gör fem raka mål! Men vid ställningen 7-4 så tar sig Bele samman, börjar föra spelet för första gången i matchen och i slutet av andra perioden går de upp till 7-6 och är inne i matchen igen. Otroligt starkt av Bele att direkt ta sig tillbaka, för Hagunda hade en riktigt stark period i första halvan av andra perioden. 

Här måste jag ta en paus och bara skriva av mig kring Oscar fucking Kristensen. Hur bra är killen egentligt? Han spelar med ett lugn som om han hade all tid i världen på sig, blir han pressad så glider han smidigt undan och/eller levererar en passning med millimeterprecision. Sam Madani fick så många lägen serverade till av Kristensen i denna match att han kunde ha gjort 4 eller 5 mål till, men Madani hade inte sin bästa dag på planen. Kristensen gör 5 (2+3) poäng i denna match, men det kunde ha varit så mycket mer. Varje gång Kristensen fick bollen var det farligt. Det är ett privilegium att få se honom spela innebandy.

I tredje perioden så går Bele upp till 7-9, men matchen fortsätter att bölja fram och tillbaka. Det känns också så som att precis innan något av lagen gör mål så har det andra laget ett jätteläge. Matchen avgörs i vilket fall genom att Bele gör två mål i öppen kasse efter att Hagunda tagit ut målvakten.

En stark seger av Bele som nu bara behöver en poäng mot Gävle för att vara på garanterat säker mark (med den haltande tabellen i åtanke) på julafton. Hagunda får nöja sig med att vara topp 4, serieledningen får vänta lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: