Helgens matcher i Allsvenskan!

COVID-19 fortsätter härja och helgens omgång var i stort sett bara flyttade matcher som egentligen skulle ha spelats under andra helger. Tyvärr så blev Gävle-Strängnäs uppskjuten, så endast tre matcher denna helg.

Salems IF – Täby FC  5-8

Periodsiffror: 3-2, 2-2, 0-4

Skott: 25-22

Det var sannerligen en ödesmatch för Täbys del. Täby hade definitivt inte råd att förlora denna match med tanke på tabelläget inför denna omgång. Första perioden är tight, om än med Salem som det lite bättre laget. Salem vinner fler närkamper och Täby har svårt att komma runt man-man bevakningen. De fyra första målen kommer inte i öppet spel, utan via tre PPn och en straff. Salem går upp till 3-2 i slutet av första perioden efter att Hanens Kjellberg tillåtits lite väl obehindrad promenera fram omringad av Täby-spelare och prickskjuta in ledningsmålet. 

Andra perioden är lik den första och 5-4 är ett rättvist resultat.. Det som utan tvekan stack ut i denna period vad Fredrik Nyholms kvittering till 4-4. Han lyckas hålla bort 2 Salem-spelare i slottet och sedan skjuta förbi en tredje som täcker skott, det var riktigt fint. 

Tredje perioden var målmässigt väldigt ensidig. Men spelmässigt ändå väldigt jämn. Täby var helt klart effektivare, och valde att sätta lite högre press i tredje vilket gav utdelning. Periodens höjdpunkt var återigen Fredrik Nyholm, hans assist till 5-7 målet där han trär igenom Salems box med millimeterprecision är riktigt vackert. Täby avgör sedan i öppen kasse.

Det var överlag en jämn och tight match där Täby var det effektivare laget. Salem kommer dock inte alls upp i den nivån som de hade mot DIF och AIK. Men att ett ungt lag är lite ojämnt är inte alls så konstigt. Gällande Täby så tar de tre mycket viktiga poäng, det kanske, kanske kan gå i alla fall för deras del i år.

Hagunda IF – Hudik/Björkberg IBK 8-7 (SD)

Periodsiffror: 2-1, 3-3, 2-3, 1-0

Skott: 22-18

Såg inte denna match, men intressant att Hagunda tappar poäng hemma mot Hudik. Lite frågetecken kring Hagundas form just nu!

FBI Tullinge – Visby IBK

Periodsiffror: 1-2, 2-1, 2-3, 0-3

Skott: 15-17

Helgens höjdpunkt utan tvekan! Det var en riktigt bra innebandymatch där Tullinge till stor del förde spelet och Visby kontrade. Visby får en grym öppning och leder med 0-2 efter bara 2 minuter, varav 0-1 inte borde blivit godkänt för det är så solklart hög klubba att det är obegripligt hur domaren inte kunde se det. Men 0-2 målet däremot är riktigt vackert (ett helt fantastiskt skott från Zetterström). Men överlag var Tullinge det bättre laget både i första och andra perioden. Att det står 3-3 inför tredje beror till stor del på ett par riktigt svettiga räddningar av Rasmus Ekström i Visby-målet.

I tredje perioden så växer dock Visby, det är fortfarande samma matchbild, men Visby stänger ner Tullinge på helt annat sätt och kontringarna känns farligare för varje minut. De går också upp till 3-5 och kan sedan avgöra till 3-6 i öppen kasse. Det intressanta här är att Tullinge går ner på två femmor inför tredje perioden, men spelet försämras. Jag skulle säga att det dels beror på att Visby var helt klart bättre i tredje, men också att när Strandljung går ner på backen i andra-femman så försvinner en hel del offensiv kraft. För Visbys del är det noterbart att de är andra femman som helt avgör matchen. Det är den som står för 4 av målen! Värvningarna av Zetterström och Magnusson ger utdelning redan i andra matchen, och framförallt Zetterström glänste över allting annat på plan i denna match! 

En sjukt tung seger för Visby. Det känns nu som att det står mellan Visby och Hagunda om vem som kommer leda serien vid halvtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: