Hur har det gått hittills? – Rosersbergs IK

I nästa del tar vi oss an Rosersbergs IK, ett lag som kryllar av offensiva krafter men som har haft en något överraskande trög inledning och parkerar på en 8:e plats i den haltande tabellen.

Det började dock bra med en vinst mot ett hårt arbetande Farsta där boxplayspelet och omställningarna särskilt imponerade och att Daniel Eklund direkt fick göra två mål.

I andra matchen väntade den förmodade toppkonkurrenten Älvsjö AIK. Rosers hänger med bra i två perioder och det är en helt jämn match, men i tredje tappar de strukturen i spelet helt och hållet vilket gör att Älvsjö vinner med förkrossande 9-3.

I tredje matchen är det nykomlingen Hammarby som står för motståndet, en chans för Rosers att studsa tillbaka? Så blev det inte riktigt. Rosers fick inte håll på suveräne Christian Eddeborn i målet och fick se sig besegrade för andra matchen i rad.

I fjärde matchen väntade Tyresö som fortsatt hade gått tungt efter en förlust mot Teknologerna, här fanns det chans till revansch att ta och visa att de är bättre än vad inledningen visade. Sagt och gjort slog Rosers Tyresö med 4-6 där Gabrielsson öppnade sitt poängkonto med två assist och det såg ut som att lite tyngd släppte från hans axlar. Annars var Jämtdal planens kung och var loket i Rosers, precis som kaptenen ska vara.

Nyförvärven:

Rosersberg värvade en hel del spelare inför säsongen och den som varit mest framträdande är föga förvånande Daniel Eklund som ändå har gjort 4 mål på fyra matcher. Nu tror jag att han räknat med mer men produktionen lär stiga när Rosers kommer igång alltmer.

Linus Jonsson Mosbaek har även han börjat varva upp, undertecknad såg Jonsson som ett av seriens fynd om Rosers kunde få igång honom och det börjar se spännande ut.

Daniel Gabrielsson är åter i Rosers efter en sejour till Visby i SSL, då finns det krav att leverera i ettan, speciellt med Gabrielssons tidigare facit. Nu har det sett lite knackigt ut och det offensiva spelet har inte stämt, men han hade ett klart uppsving mot Tyresö och Rosers får hoppas på att det håller i sig. Han behövs.

Jesper Jonsson från Väsby AIK var ett sent och överraskande tillskott för Rosers och har inte hunnit göra några större avtryck, gissningsvis en spelare för framtiden som ska växa i JAS.

Det sista nyförvärvet är den offensiva backen Daniel Schmidt, Schmidt som hittills haft en tung start.

Utropstecken:

Den offensiva fördelningen. Förra säsong handlade allt om Linus Jämtdal, men i hittills så har de offensiva poängen gått runt på flera andra, konstigt vore annars med den bredden Rosers har fått.

Jonas Rosén är född 04 och har gjort flertalet inspirerande insatser i inledningen av serien, gjorde sina två första poäng i ettan senast mot Tyresö.

Spelet i Boxplay har sett bra ut och är så där jobbigt aggressivt, det inger respekt att ha Eklund och Jämtdal längs fram i en box.

Frågetecken:

Vad har hänt med Daniel Schmidt? Visserligen 2 assist vilket inte är en fy skam, men jag hade förväntat mig betydligt mer från en back av hans dignitet, både i målväg och spelmässigt. Inte med mot Tyresö senast, en skada som spökat?

Även om de offensiva poängen har vart utspridda har det inte riktigt lossnat offensivt för Rosers. De har ändå mött både Farsta och Hammarby som är lag som lär vara i den nedre delen av tabellen. Det måste gå att kräva mer av detta offensiva starka Rosers. Nu när Gabrielsson kommit igång kanske det lossnar än mer?

Jag tycker Kulich har sett lite svajig ut i kassen, men om det är någon som kan råda bot på det där så är det han. Törngren är dock en stark och beprövad back-up som också fick göra säsongsdebut mot Tyresö.

Interna poängligan:

PlcNamnKlubbMatcherMålAssistPoängUtv
23.Linus JämtdalRosersbergs IK43360
36.Daniel EklundRosersbergs IK44044
52.Joakim BrolundRosersbergs IK43032

//Henrik – InnebandySTHLM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: