Ivo Rongione – The Italian Stallion

Nog för att han inte är någon boxare men ibland dansar han runt lika smidigt i målet som Rocky Balboa gör i ringen. Ivo är en av många duktiga målvakter inom Farsta IBK, dessutom har han Farsta som moderklubb. En annan som är värd att nämna som var den senaste egna produkten med Farsta som moderklubb – Anton Törngren.
Törngren som lämnade för ett par säsonger sedan då kosan gick mot norra delarna och Rosersberg, sedan dess har man sökt efter att täppa hålet och finna en förstamålvakt. Ivo är absolut inte ensam om att konkurrera såklart då man även har Martin Schön och Hugo Kalberg i laget.
Många NIU målvakter har befunnit sig i Farsta genom åren och Ivo är inget undantag då han studerar på Midsommarkransen, innan dess har man t.ex. haft Christoffer Viklund, Hampus Forslund, Hugo Nordvall (spelar i HJ), Hugo Kalberg (a-laget), Leopold Westberg (HJ, Fredrika Bremer), Anton Törngren (Fredrika Bremer), Rasmus Engström (Fredrika Bremer).-Hejsan Ivo, kul att du är med här på bloggen. För de som ej vet, vem är Ivo Rongione? Både på planen och utanför?


– Tjena! Ivo heter jag, 17 år, går 3an på midsommarkransens gymnasium och spelar innebandy i Farsta,

-Du har som sagt Farsta som moderklubb, hur är känslan av att vara med i samma förening sedan barnsben?

– Det stämmer, började i Farsta när jag var 11 år tror jag och har blivit kvar. Man har lärt känna alla väldigt bra när man varit kvar i samma klubb hela tiden. Jag har känt hela tiden att jag har utvecklats och haft kul samtidigt – så har inte haft någon anledning att lämna. 


-Den sista delen av förra säsongen togs du upp av a-laget och fick stå en hel del matcher och nu är du med från början på allvar och har kontrakt, hur har det gått såhär på försäsongen? Hur har speltiden sett ut?

– Ja det stämmer , fick komma upp och känna på lite division 1 förra säsongen vilket var lärorikt. Nu på försäsongen har vi spelat en del träningsmatcher med lite blandade resultat samt spelat DM och Elon Cup  där vi stod för stabila insatser rakt igenom tycker jag. Jag själv har väl fått ganska mycket speltid, mer än förväntat.


Du har spelat många juniormatcher de senaste säsongerna och även en hel del JAS(Juniorallsvenskan), hur kommer speltiden bli i den serien denna säsongen?


– Lite oklart i nuläget, beror nog lite på hur mycket jag spelar i H1.


-Du går sista året på gymnasiet vid Midsommarkransen, och går även på NIU (Nationell Idrotts Utbildning) Hur fungerar det att kombinera samtidigt med klubblagsträningar?


– Det fungerar bra oftast, ibland kan det bli för mycket dock. Instruktörerna är förstående när det blir för mycket och då löser man det genom att dra ner lite på träningsmängden.


-Känner du själv att folk borde söka NIU för att fortsätta utvecklas som innebandyspelare, samt vad är det bästa du tar med dig från utbildningen?

– Jag rekommenderar att söka NIU eftersom, förutom att man tränar innebandy på skoltid, lär sig mycket runt om träningen – till exempel idrottspsykologi och kost och det är det bästa jag tar med mig.


-Vad har målvakten Ivo för styrkor samt svagheter i målet känner du själv?

– Svår fråga, men mina styrkor får jag nog säga att jag är väldigt följsam och kanske reflexsnabb. Svagheter får jag säga utkast och att styra mina backar.


-Hur långt kommer Farsta att gå i DM? Samt vad tror du om era kommande motståndare Nacka Wallenstam IBK?

– Vi vill ju till Eriksdalshallen och final såklart, sedan så tror jag absolut det kommer bli tufft på vägen dit. Nacka mötte vi i en träningsmatch för några veckor sedan och det kommer nog bli en tuff match, även fast dem ligger än division under oss.


-Vad tror du om Farstas chanser i division 1 Östra Svealand denna säsong?

– Jag tror vi har kvaliteten i laget för att ta oss till kval, det handlar bara om att vi ska orka prestera över hela säsongen. Kollar man på förra säsongen så gick det lite upp och ner,  och jag tror det kommer krävas en jämnare säsong för att nå kvalet.


-Vi brukar köra en fråga om Robinson och du är inget undantag, om du får välja fyra personer att ha i ditt lag på Robinson, vilka väljer du och varför?

– Hade nog tagit med Ludvig Johansson, Oscar Edstrand, Charlie Larsson och Gustaf Löfstedt. Mina lagkamrater sen långt tillbaka, vi hade nog haft det kul!


-Vem röstas ut först i Örådet?

– Ludde Johansson för att underlätta tävlingarna lite för oss andra.Fem snabba:

Vem vinner interna poängligan?

– Nisse Thomasson 

Vem tränar hårdast på försäsongen?

– Finns några kandidater, men skulle nog säga Gustav Larsson eller Linus Rydberg

Vem har bäst trash-talk?


– Fredrik Hjelm

Falukorv och makaroner eller en riktigt god italiensk pasta?

– En bra pasta

Vilken är Stockholms bästa hall, och du får ej välja Farstahallen?

– Skulle nog säga Tyresöhallen

Laine InnebandySTHLM


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: