Hej där, Blomberg

Vi har fått en liten pratstund med Dennis Blomberg; nyligen hemkommet Schweiz-proffs, poängspelare och prestigevärvning.

No description available.

Hur känns det att vara hemma igen?

Det känns jättebra, samtidigt som jag saknar Schweiz på så många sätt, livet man levde där var något man troligtvis inte kommer få uppleva igen. Så mkt tid för allt man vill göra istället för en massa måsten!

Hur tycker du Allsvenskan är jämfört med Schweiziska ligan? Jag tänker både gällande kvalité och spelsätt

Kvaliteten är mycket bättre i Sverige. Jag tror AIK skulle vara ett topp-6 lag i schweiziska högstaligan. Sen spelar Wiler på en helt annan nivå, topplag i SSL skulle jag säga. I Schweiz så spelar 80 procent av lagen bara på kontring, försvaret kommer i 3:e hand. Det är mycket tuffare och tillåts mkt mer kamp i Schweiz, vilket passade mig bra.

8 poäng på 5 matcher, ser bra ut med andra ord. Men hur ser du på din egen insats hittills?

Jag tycker varken det har varit toppen poängmässigt eller spelmässigt, har betydligt mer i mig. Men har tagit lite tid att vänja mig med svenska spelet igen och helt nytt lag och spelsätt. Men börjar bli bättre och bättre, har hamnat i en väldigt fin 5a med Adam och Hampus på badplatserna, så man kan ju fokusera på offensiven om man säger så, sen Mackan och Jeppe som jag har hittat fin kemi med. Då går det lätt att göra poäng, men kräver lite mer av mig själv

När vi summerar säsongen, vem har högst poängsnitt (snitt eftersom D1:an har färre matcher): Du eller Mari Aanerud?

Utan tvekan Mari, hon är alldeles för bra för division 1. 

Vilken egenskap som spelare värderar du högst hos dig själv?

För ett par år sedan hade jag sagt mitt öga för mål, gjorde mål på allt. Men såg inget annat än målet! Idag skulle jag säga att jag gör väldigt få misstag under 60 min, väldigt trist svar men susningen! Kanske kallad rutin

Fuck Jante-lagen… Är du den bästa offensiva värvningen i allsvenskan i år eller är det Jakob Drews?

Eftersom du ställer frågan så antar jag att du själv tycker det haha. Men än så länge, absolut!

Över till AIK…Erkänn, du valde AIK för att trolla Gafvelin (lagkapten i Djurgården och nära vän med Blomberg)…

Bara därför haha.

På tal om AIK, ni har börjat väldigt övertygande! Är ni utmanare till seriesegern?

Det har vi, men vi känner fortfarande att vi har mycket mer att ge och visa. Så defensivt är vi utmanare i mina ögon. Vi har sjukt bra mix i truppen och det som krävs för att kunna vara i toppen.

Personligen känns ni i alla fall som en definitiv utmanare, er seger mot Hagunda imponerade stort på mig. På förhand höll jag Hagunda som solklara favoriter till att promenera igenom serien, hur värderar du AIK mot HIF?

Det är en svår fråga, jag tycker vi tog ut varandra! Dem hade scoutat oss väldig bra på samma sätt som vi hade scoutat dem. Båda gillar att spela mycket med bollen och straffar motståndare så fort misstaget kommer. Vi gjorde färre misstag i matchen och några extremt bra individuella prestationer av Mr Wiklund. Vi var värda segern! Dem lagen vi tidigare har mött ligger i skyttegravarna och bara väntar på kontring, väldigt destruktivt spel (enligt mig skit tråkigt) men vi vill föra spelet och faktiskt spela en rolig och fartfylld innebandy!

På förhand hypade jag AIKs potentiellt grymma försvar, men det verkar snarare vara framåt ni har er styrka. Ingen av er har en Schantz när det gäller poängligan (ingen AIK:are i topp 10 i skrivande stund), men inget lag har gjort fler mål än AIK så ni sprider ut poängen rätt bra. Har ni det bästa laget över tre femmor?

Anledningen till att vi inte har någon i topp 10 är för att vi spelat färre matcher på grunda av ”ursäkta ordvalet” den här JÄVLA pandemin. Men jag tycker vi definitivt har ett av de bästa lagen på 3 femmor. Vi har en ruggig bredd och även vid skador kan vi plocka in spelare som gör det minst lika bra.

Över till försvarsspel… Vem är allsvenskans bästa back, och varför är det Magnus Jansson?

Magnus Janson. men titta på snubben, han är en geni

Vem i AIK har imponerat mest på dig hittills denna säsong?

Svårt. Men Markus Eriksson är ung och redan sjukt duktig, lätt att spela med. Även Hjelmo i kassen, troligtvis en av den bästa målvakten jag någonsin haft i ett lag tillsammans med Eddeborn.

Avslutningsvis, Hur går det att vara småbarnspappa och lira i allsvenskan? Och hur löser ni logistiken? Har ni anställt en barnvakt i Solnahallen?

Det funkar bra, men om jag ska vara helt ärlig så är det jäkligt tufft när vi båda spelar. Vi har turen som har människor som ställer upp på oss och vår dotter väldigt mycket så vi har möjligheten att spela 100%. Men enligt innebandyförbundet så lever ju vi väldigt bra på våra löner i innebandy allsvenskan så kanske borde ta ledigt mer, skratt

Vi tackar Dennis Blomberg för pratstunden och önskar honom och AIK lycka till i jakten på SSL.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: