Hur har det gått hittills? – Järfälla IBK

Då har turen kommit till det sjunde laget i vår genomgång, ett lag som undertecknad tippade långt ner men som har tagit två imponerande vinster och två förluster, varav en sudden vinst och en sudden förlust.

Järfälla var ett lag som på förhand tappade några starka poängspelare och sin förstamålvakt till Bele Barkarby och hur dessa skulle ersättas var det många som undrade. De har väl fortfarande inte ersatt dessa fullt ut, även om Joakim Renner har visat sig vara ett fint tillskott.

Istället är det andra spelare som har klivit fram, däribland lagkapten Marcus Ackefelt som varit briljant i flertalet matcher. Säsongen började med att en tunn trupp åkte ut till Värmdö Sporthall och besegrade valarna med 2–3, stor segerorganisatör där vart Joel Weiss med två mål.

Därefter väntade Tyresö, ett förmodat topplag, och Järfälla kom ut starkt och gick upp i en 4–0 ledning fem minuter in i tredje, sen rämnade allt och Tyresök tog matchen till förlängning, väl där avgör Marcus Ackefelt.

Därefter väntar ett Balrog som inlett tungt, Järfälla lyckas kvittera i Powerplay med 15 sec kvar av matchen till 6–6 men förlorar matchen i förlängningen. Ett Järfälla som inte riktigt stod att känna igen i vissa stunder denna match.

Därefter väntade Farsta, en match som Järfälla på pappret kanske borde vinna med deras målsättning i åtanke. Här kommer kanske Järfällas största haveri och inför tredje perioden leder Farsta med 7–2 och vad är det som händer. Järfälla rycker dock upp sig och hämtar upp till 7–6 och har 4 minuter kvar på matchen efter sjätte målet att kvittera, men Farsta höll ut och Järfälla fick se sig besegrade.

Nyförvärven:

Joakim Renner har varit en positiv injektion, en notorisk poängspelare i herrtvåan som i sin återkomst till herrettan gjort 5 poäng på fyra matcher, helt klart godkänt.

Dennis Lindblom har haft det tufft stundtals och har fått stå tillbaka för unga Oliver Williamsson.

Utropstecken:

Just nämnde Williamsson var väldigt tongivande i Järfällas två fösta matcher, men fick sedan en tuffare resa mot Balrog, men en bra start för denna unga talang.

Backspelet har stundtals varit riktigt bra, det havererade lite mot Farsta men har annars varit det kanske stabilaste sett över hela backuppsättningen.

Marcus Ackefelt har varit en av seriens bästa spelare hittills och den prestationen han gör mot Tyresö är sanslös, är han kvar i division 1 nästa år? Tillåt mig tveka.

Frågetecken:

Järfälla har varit väldigt upp och ner, som många andra lag, i perioder. Lite mer kontinuitet så hade de haft full pott hittills.

Järfälla vinner mot förmodade topplag som Värmdö och Tyresö men har svårt mot lag som kanske kommer husera på den nedre halvan, varför är det så? Det vittnar mest om den jämnheten som finns i serien.

Det är en väldigt tunn trupp Järfälla sitter på och så länge inte skador uppstår är de att räkna med, men en skada på tex Ackefelt eller Renner kan bli tungt.

Summerat:

Järfälla har överraskat positivt och gett mig ett slag på fingrarna, som det sig bör, men det finns mer att hämta i kontinuiteten. Backsidan med Ackefelt, Wafa, Segerlund är bra och kan bära dem långt. Klarar Williamsson att hålla nivån hela säsongen? Fortsätter de så här lär de i vart fall vara ett stabilt mittenlag, oavsett vad kommer det bli intressant att följa Järfälla när serien väl startar upp igen.

Interna poängligan:

PlcNamnKlubbMatcherMålAssistPoängUtv
22.Marcus AckefeltJärfälla IBK43360
27.Mikael LeijonJärfälla IBK44154
31.Joakim RennerJärfälla IBK43252

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: