Hur har det sett ut hittills? – Lag för lag H1ÖS

Vi kommer under ett par dagar nu gå igenom hur det har gått för lagen i herrarnas division 1. Vi kommer redovisa två lag i taget och börjar med nuvarande toppduon Björklinge Bk och Rotebro IS IBK.

Björklinge BK

Björklinge fick en tuff start på serien mot förhandsfavoriten Älvsjö. Även om resultatet vart 2-8 gjorde Björklinge två starka perioder där de stod 2-2 efter andra perioden.

Det finns en gemensam faktor hos Björklinge, de har varit oerhört svårforcerade i två perioder av alla matcher och har som mest släppt in tre mål under de första två perioderna. Mot Älvsjö orkade de inte stå emot och det var även nära att Farsta kom ikapp, men där lyckades de hålla ut. Mot Balrog och Värmdö var de stabila och resoluta även i tredje.

I vår laggenomgång nämnde Martin Dahlberg att Björklinge kommer vara ett starkt defensivt kollektiv med tydlig fokus på omställningsspel. Det är precis vad Björklinge har varit, i större delen av matcherna. Det är två perioder av 12 som de inte har levt upp till sin standard.

Om vi ser till nyförvärven så är Nils Göthberg poängbäst med 7 poäng på fyra matcher och har haft direkt påverkan på resultatet mot Balrog med en Man of the matchinsats. Alexander Spinord, den forna stortalangen, är tillbaka och har börjat göra poäng och fick senast mot Värmdö göra sitt första mål. Spinord har snabbt kommit in i Björklinges spelsystem och har visat prov på ett spännande tvåvägsspel. Även Simon Gustafsson har fått en godkänd start på sin resa i de svartklädda.

Utropstecken:

Göthberg är redan nämnd, men Markus Magnussons defensiva spel har varit högklassigt, aggressivt och säkert. Lagkapten är loket i defensiven och visar det gång på gång.

Poängkungen Johan Strandberg Andersson har även han börjat komma igång och visat att han har alla möjligheter att spräcka 40 poäng i år.

Även Alex Neumann har varit riktig bra och leder interna skytteligan med 6 gjorda mål.

Frågetecknen:

På samma sätt som Björklinge har uppvisat en styrka i tredje perioderna, går det inte att ignorera tredje perioderna mot Älvsjö och Farsta, de måste orka.

Hur står sig Björklinge mot de tuffare lagen som Rosersberg och Tyresö?

Ludvig Bosk har inte alls kommit igång i år, här finns det ett stort sparkapital och uppehållet kan säkert göra gott för honom.

Summerat:

Undertecknad är en av få som har placerat Björklinge högt upp i tabellen, och jag har inte sett något som får mig att ändra uppfattning. De har sparkapital i flera spelare och kan de bara se till att hålla sin nivå genom hela matcher kan det bära långt. Ser framemot att se Björklinge mot tuffare lag och starka försvar, som Hammarby och Tyresö (även om de har släppt in mycket).

Rotebro IS IBK:

Jag tippade Rotebro sist, nu är säsongen lång men jag är benägen att ta tillbaka det och det på grund av flera faktorer. Värvning av Johansson Bräck har redan nämnts som en starkt bidragande faktor, men även spelare som Andreas Lagerblad och Rasmus Malmsten har varit bra ”fynd”.

Rotan började med att slå förmodade konkurrenten Balrog i första matchen, en match där jätten Tim Lundström kom upp stort i målet, där Erik Bengtsson fortsatta på fjolårsformen, ungtuppen Lukas Granath kom flygande ut från omklädningsrummet. En premiär med en riktig ”håll tyst” stämpel, precis som det ska vara efter undertecknads tips.

Insatsen mot Balrog följdes upp av en solid insats mot Farsta, även de en förmodad direktkonkurrent. Även här var Tim Lundström rena rama väggen. Rotebro har precis som Björklinge kännetecknats av ett starkt försvarsspel hittills men har ännu inte mött ett förmodat topplag.

De senaste två matcherna mot Värmdö och Hammarby har varit målfyrverkerier. Tim Lundström har kanske inte riktigt kommit upp i samma nivå som de två första matcherna, men det finns ett mental styrka i detta Rotebro. De vann mot Hammarby på övertid i senaste omgången, men haveriet mot Värmdö i tredje omgången var av sällan skådad art.

Nyförvärven har ändå presterat. Johansson Bräck har vi nämnt, även om han hade en dipp mot Hammarbu har Bräck varit riktigt bra. Lagerblad och Malmsten gör många bra saker på planen och jag tror det kommer lossna mer och mer, Lagerblad avgjorde senast mot Hammarby. För Edvin Gantelius har det gått lite tyngre med varierad speltid, men han behöver bara växa in i det. Nu är även Jesper Lagervall från Hässelby värvad, Lagervall klev in direkt mot Hammarby med pondus och kraft, det ska bli spännande att se hans påverkan framöver.

Utropstecken

Erik Bengtsson tycker säkert innebandy är hyfsat roligt just nu, öser in poäng. Ligger trea i poängligan och skytteligan.

Johansson bräck ska hyllas även här.

Patrik Jeppsons försvarsspel och drivande offensiva spel även om poängen inte rasat in.

Tim Lundströms första två matcher är högklassiga, kan han hitta tillbaka till den nivån?

Rotebros skottäckande.

Frågetecken:

Vad håller Rotebro för nivå? De har inte mött de, enligt mig, starkaste lagen än och det ska bli intressant att se hur de står sig mot Älvsjö bland annat.

Det finns ett uns av ojämnhet som finns i perioder av matcher och i dessa perioder är det mycket som bär emot för Rotebro, kan de minimera dessa finns mycket att vinna.

Powerplayspelet har förbättringspotential, även om de var 100% mot Hammarby så begär jag mer av ett PP med spelare som Bengtsson, Bräck och Fungdal. Räcker med att hålla den nivån de hade mot Hammarby med bra fart och hot hela tiden.

Summerat:

Även om Rotebro just nu är tvåa så vill jag inte avskriva dem från en bottenstrid med nuvarande serieförutsättningar. Det är rekordjämnt och de har vunnit sina matcher mot alla förmodade konkurrenter på nedre halvan, men det är i matcher mot lagen på övre halvan som det blir extra intressant och där kommer deras nivå visa sig. Ser framemot att se Lagervalls effekt. Spännande backsida i Rotebro just nu.

En kommentar på “Hur har det sett ut hittills? – Lag för lag H1ÖS

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: