Herr-allsvenskans (hittills) bästa värvningar

När en pratar om bästa värvningar så är det alltid svårt att värdera olika typer av spelare mot varandra och ställa det mot olika truppers specifika behov. Jag har här velat lyfta fram de som betytt mest för sina lag och som kommer in och bidrar med något som laget verkligen saknade. Vill också betona att fokus är på spelarnas prestation hittills. Därmed är till exempel Jakob Drews inte med då han missat ett par matcher och inte riktigt kommit in i denna säsong ännu, även om han utan tvekan kommer vara bland de bästa värvningarna när säsongen summeras. 

  • Max Lindström, back. Farsta IBK (Div 1) till Salem.

Har lirat i allsvenskan förut med både Salem och Huddinge. Men har de senaste åren spelat i Farsta i division 1. Efter Salems exodus av spelare de senaste säsongerna så var det perfekt att få tillbaka Max Lindström, en spelare med rutin av allsvenskan och som dessutom besitter stor pondus på planen. Sjukt viktigt i ett ungt lag. Utöver dessa kvalitéer så har han gjort 8 poäng på 4 matcher…

  • Magnus Jansson, back. Växjö IBK (SSL) till AIK.

När ett allsvenskt lag lyckas värva en helt ordinarie spelare från ett SSL-lag så är det naturligtvis en jätte-värvning. Så inte så konstigt att Magnus Jansson ser för bra ut för denna serie. Han är inte den mest spektakulära spelaren du kan se på men; sätter aldrig en fot fel i positionsspelet, har alltid full kontroll och tar alltid rätt beslut med bollen. Är det möjligt att kritisera en spelare som aldrig gör någonting fel? Nope. Gym värvning med andra ord.

  • Dennis Blomberg, forward. Chur Unihockey (Schweiz) till AIK

Den fd Djurgårdsspelaren valde AIK när han flyttade hem till Stockholm. Rykten säger att Sebastian Gafvelin fortfarande umgås med Blomberg, vilket känns som ett mycket märkligt val. Blomberg är stor och stark forward som garanterar poäng, han har också mycket riktigt smällt dit 8 poäng på 4 matcher och mer kommer det att bli! En till grym värvning av AIK.

  • Alexander Dahlberg, forward. Huddinge IBS (div 3) till Djurgården IF IBS

Visserligen inte en ren värvning, utan tillhör DIF på dubbellicens med Huddinge. Men denna 18-åring är utan tvekan säsongens stora utropstecken hittills. Han har innan denna säsong endast spelat JAS och division 3 och fick direkt i uppgift att ersätta Adam Kimström (som numera ägnar sin fritid åt att förnedra folk i division 5) i DIFs förstakedja. Kimström har flera framgångsrika säsonger i SSL på meritlistan, så det är ingen lätt uppgift. Dahlberg har integrerats riktigt bra i spelet tillsammans med Kareliusson och Schantz och gör att denna kedja fungerar riktigt bra tillsammans. Dahlberg är vass i det offensiva spelet och noggran defensivt, han ser med andra ord inte alls ut som en allsvensk debutant. Det betyder oändligt mycket för DIF att inte behöva sätta ihop alla fixstjärnor i samma femma.

  • Kalle Lundgren, målvakt. Pixbo Wallenstam (SSL) till Hagunda IF

Avgörande assist i matchen mot Strängnäs. Spelade nästan helt ensam i tredje perioden mot Djurgården (När Hagundas utespelare tyckte att det räckte med att spela två perioder) och spikade igen. Hagunda är seriens bästa lag och har dessutom seriens bästa målvakt. Och värvar ett lag vad som ser ut att bli seriens bästa målvakt måste denna värvning nämnas.

  • Salems junisar; Ahmad Dakhallah (från Telge SIBK, div 2), Oliver Forslind (från Huddinge IBS, div 3), Philip Ehrenpreis (från IBK Offensiv Lidingö, div 2), Alexander Rosenkranz (från Salems JAS-lag). 

Att plocka in ett gäng 17 och 18 åringar som i bästa fall testat på division 1 i några matcher, men annars hört hemma i lägre divisioner eller juniorserier och sedan få dem att prestera direkt i allsvenskan!?! Herregud. Coach Lindström har absolut något magiskt i det där skägget. Nu är det absolut klart och givet att det finns kanske nyvärvade spelare som spelat bättre än några av dessa junisar, men vill ändå lyfta fram dessa som ett utropstecken. Framförallt med tanke på Salems desperata behov att snabbt få in bredd i truppen efter alla spelartapp. Det har Salem fått direkt, samtidigt som dessa spelare antagligen bara kommer bli bättre.

  • Honorable mentions: Gustav Granlöf (från Nykvarns IBF Ungdom till Salems IF), Patrik Jansson (från Visby IBK till Hagunda IF), Emil Hedström (från KAIS Mora till Strängnäs IBK) William Westerholm (Från Sirius till Täby FC)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: