10 bästa nyförvärven hitills i herrettan

Äntligen är det dags för matcher igen i herrettan, det firar vi med att släppa en lista över de bästa nyförvärven hittills. Listan avspeglas inte enbart på antal gjorda poäng utan även vilket behov en viss spelare har fyllt i sitt lag.

Christian Eddeborn – Målvakt- Hammarby IF IBF

”Chippen fick en tuff start mot Teknologerna och även Vallentuna där han gör två riktigt starka matcher men där Hammarbys försvar inte kommer upp i nivå. Mot förhandsfavoriten gick han däremot in och visade sitt värde och vinner matchen för Hammarby, blir mer och mer bekväm i Bajens sätt att spela och räkna med flera skrällar från Bajen med Chippen i mål.

Fredrik Nyholm – Forward- Vallentuna IBK

Kraven var höga på Nyholm när han åter anslöt till Vallentuna, och visst har han infriat dem, bildar med brodern Jesper en av seriens bästa förstakedjor oavsett om det är Ekerberg eller Guilotte som spelar där. Får sin omgivning att växa och hur han går i front för Vallentuna i varje situation.

Nicklas Johansson Bräck- Back – Rotebro IS IBK

Flög ner som en riktig smällkaramell precis innan seriestart och har visat sina kvalitéer både offensivt och defensivt. Nu hänger inte allt på Jeppson och är helt klart en värdig ersättare för Sandman som gick till Bele. Spelar med enkelhet men ändå finess i offensiven, vågar avsluta och täcker skott föredömligt. Har en sån där härlig pondus på planen.

Markus Nordlindh- Center- IBK Uppsala Teknologer

Poängkungen från Alunda vill inte vara sämre i år och har fullkomligt flugit fram så här långt har gjort 7 mål på tre matcher, stor och stark även i det defensiva spelet, men vilket kap av Teknologerna.

Nils Göthberg – Forward- Björklinge BK

Vi lyfte fram honom som en av seriens bästa värvningar och nog har Hagunda killen motsvarat förväntningarna, levererar konstant i varje match med sina fina handleder och höga fart. Går i bräschen för Björklinges offensiv men är lika lojal i det defensiva arbetet som är Björklinges kännetecken.

Axel Frank – Back – Balrog Botkyrka IK

Frank tillkom efter första omgången och har i de två första omgångarna visat hur viktig han kommer bli för demonerna från Botkyrka. Gjort flertalet poäng och spelar med ett stort lugn från sin backposition, vissa junior tendenser emellanåt, men har en stor del i Balrogs förbättrade anfallsspel.

Daniel Eklund – Forward – Rosersbergs IK

Förväntningarna var höga på Eklund inför seriestart och han har ändå levererat för ett Rosers som gått överraskande trögt i inledningen, men Eklund har direkt hittat kemin med storstjärnan Linus Jämtdal och gör mål med både forehand och backhand, spelar även boxplay och gör det bra, trots att Eklund själv sagt att han inte är förtjust i försvarsspel.

Jacob Cedervall – Back/Center – Hammarby IF IBF

Den andra bajenspelaren på denna lista, undertecknad har väl kanske inte alltid haft stor tilltro till Cedervall, men jag erkänner mig motbevisad. Cedervall har gått från att vara en sjunde back i Tyresö till att spela center i Hammarbys förstafemma med Khan och Rodén. Mot Rotebro var han en av de mest framträdande spelarna och det är tydligt att han vuxit mycket i sitt spel, speciellt utan boll. Riktigt kap av Hammarby.

Viktor Berg- Forward – Värmdö IF

Värmdö hade en stor spelaromsättning och klarar sig ändå väldigt bra, många av de inhämtade juniorerna från Ingarö imponerar men den som vuxit mest är Viktor Berg. Aldrig varit den som får de stora rubrikerna, men sättet han spelar på i år visar att han vuxit. Bara två poäng i herrettan, men hans arbete defensivt och förmåga att skap yta för sina medspelare är imponerande. Spelar stundtals med Kim Johansson och Martin Norling, det gör att det släpper poängmässigt snart. Genombrottet är på gång.

//Henrik – InnebandySTHLM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: