Sammanfattning JAS Dam Grupp D omgång 3-4

Då har också omgång 3-4 i damernas D-grupp spelats och dags att summera dessa. Här hade vi också en ”häng-match” från omgång två mellan Linköping IBK U och Trosa Edanö.

OMGÅNG 2:

Huddinge – Sköndal 9-3, Salem – Tullinge 1-12 och Nykvarn/Telge – Endre 12-2 hade vi sedan tidigare. Nu skulle omgången bli komplett när Linköping IBK U mötte Trosa Edanö.

Linköping IBK Ungdom – Trosa Edanö IBK 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Linköping kom till matchen med tre raka förluster (de spelade matchen i omgång 3+4 före omgång 2) och var rejält revanschsugna men det skulle vara Trosa Edanö som skulle dominera såväl spelet som målen. Seger med 2-0 och Linköpings fjärde raka utan seger och dessutom med endast 4 gjorda mål på dessa matcher. Trosa Edanö däremot tog sin första seger tack vare suveränt målvaktsspel från Moa Johnson.

OMGÅNG 3:

Huddinge IBS – Salems IF 9-1 (3-0, 4-0, 2-1)

Toppen mot botten och en munsbit för Huddinge blev det också. Cornelia Ollert inledde målskyttet för de röd/vita och skulle också lämna matchen poängbäst med sina 2+2. 14-4 i skott i den första perioden säger allt om Huddinges dominans i matchen. Målen fortsatte hagla och ett tröstmål skulle Salem få till men då hade redan Huddinge gjort 8 och avgjort matchen för länge sen. 9-1 blev slutresultatet och Huddinge fortsätter att imponera i inledningen och toppar tabellen.

Endre IF – IBF Linköping / Hjulsbro IK 2-11 (2-4, 0-5, 0-2)

Linköping/Hjulsbro fick ta båttrippen över till öjn för omgångens möta med Endre. Laget som i särklass står för seriens finaste hall, ICA Maxi Arena och bjuder alltid på ett trevligt och välkommet bemötande. Stor Eloge!! Själva matchen blev däremot inte lika rolig för laget. Man höll jämna steg med motståndet under den första perioden men rycket kom i mittperioden när Lin/Hju gick från 2-4 till 2-8 på 7min. Sen släppte man aldrig till något mer utan ökade på målskörden lite grann till och vann med 2-11. En väntad seger på förhand även om siffrorna kanske blev större än vad man kunde ana. Att Endre kommer få de tufft det vet man och just detta motstånd är väl inte där man har störst chans att ta poäng..

Linköping IBK Ungdom – Nykvarns IBF Ungdom / Telge SIBK 1-10 (1-3, 0-3, 0-4)

Nykvarn/Telge verkar ha hittat helt rätt i sitt samarbete. Lagets tredje raka seger och fullpoängare såhär långt kom efter en ny fin insats där anfallsspelet glöder. 22 mål i senaste två matcherna gör en svårslagen och det fick Linköping erfara denna dag. Efter 4 mål av Ester Persson och ett hat-trick av lagkapten Stina Höög så var de inget snack om saken. Ett jämt målflöde matchen igenom och där man inte gav Linköping särskilt mycket andrum gjorde att segern blev bekväm och stor. 1-10 och Nykvarn/Telge visade verkligen sin klass och har imponerat stort under inledningen av hösten. Ett rejält utropstecken får de och inte blir jag förvånad om de kan skrälla mot Huddinge och Tullinge senare under säsongen..

FBI Tullinge – Sköndals IK 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Vi stänger igen den tredje omgången med ett litet prestigemöte. Tullinge är sjukt starka på hemmaplan och oerhört svårslagna där. Så även denna kväll. En av Sköndals framstående spelare Vera Roos skulle dock öppna målskyttet redan efter 43 sekunder på matchen som sen skulle bli Sköndals enda skott på mål under den första perioden. Moa Höglin Sjöberg spikade efter det målet igen totalt En av seriens absolut vassaste målvakter med ett grymt utkast kommer bli en stor nyckel i FBI Tullinges framgångar denna säsong. Tullinge över matchen allt mer och mer och Agnes Anrell i bortalagets mål får sällan andas ut. 20-5 i skott efter två perioder men endast 2 gjorda mål för Tullinge visar på en storspelande Anrell i bortalaget. 3-1 kommer tidigt i slutperioden och i Sköndals febrila jakt på kvittering så åker Klara Roos på en utvisning i slutminuterna vilket gör att i powerplayspelet som följer stänger Tullinge matchen med 4-1 målet signerat Smilla Parkler. En viktig seger för Tullinge samtidigt som de märks att Sköndal har en del kvar att jobba vidare på om man ska kunna utmana den absoluta toppen.

OMGÅNG 4:

Trosa Edanö IBK – FBI Tullinge 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

En ny målsnål tillställning när Trosa Edanö spelar. Samtidigt som Tullinges målvakt, ja vi måste berömma henne igen. Moa Höglin Sjöberg står återigen för en formidabel insats när hon leder sitt lag till en ny seger. Stabilt och tryggt målvaktsspel som skapar ett otroligt lugn i Tullinges försvar. Tullinge vinner denna målsnåla tillställning med uddamålet 1-2 mest tack vare Höglin Sjöberg men också det bristande anfallsspelet från Trosa Edanö. Fjuttiga 4 skott på mål första två perioderna räcker inte långt. Däremot satt segern långt inne för Tullinge där avgörandet målet skulle komma sent i slutakten. Det efter en ”femma” på Trosas Josefine Nyberg Kempe med lite mindre än 4min kvar vilket gjorde att Tullinge fick chansen till PP matchen ut. Vilket man tog tillvara på. Återigen smäller man till i PP i slutet av matchen när Tova Ramberg sätter det matchavgörande målet och fixar 3 nya poäng till Tullinge. En tung förlust för Trosa Edanö som därmed åkte på sin andra förlust för säsongen.

IBF Linköping / Hjulsbro IK – Huddinge IBS 2-5 (0-1, 1-0, 1-4)

Huddinge stormar vidare på vinstspåret och tog fjärde raka segern efter ny imponerande insats där Elin Barbuss blev poängbäst med sina två mål. Det var dock en jämn tillställning i i matchens slutsekunder. Linköping/Hjulsbro höll jämna steg med serieledarna och var sånär att sno åt sig poäng. Avgörandet skulle dock komma med knappa 5min kvar. Olivia Wredendal skulle avgöra med sitt 2-3 mål och sen tryckte Linköping/Hjulsbro på och släppte för mycket på defensiven vilket gjorde att Huddinge kunde trycka in två mål till till slutseger med 2-5. En ny imponerande insats från Huddinge som återigen visar att de kommer bli ett svårslaget lag denna säsong.

Sköndals IK – Linköping IBK Ungdom 12-2 (3-0, 4-1, 5-1)

Äntligen lite målrassel för Sköndal igen. Islossning och rejält med utdelning på sitt anfallspel. Tvillingarna Roos visade på glatt spelhumör och stod för hela 13p tillsammans. De gjorde redan liten succé i fjol men dessa två unga talanger lär få sina stora genombrott denna säsong. Ett dominerande Sköndal från början till slutet mot ett kämpande Linköping som fått en tung start på säsongen med 0p och endast 4 gjorda mål på lika många matcher. Sköndal tar en viktig seger i en match de måste vinna om de ska ha chans på topp 4 och playoff senare i vår. Dessa matcher får de inte tappa poäng i för då kan playoff platsen rinna de ur händerna.

Salems IF – Endre IF 6-3 (0-1, 2-1, 4-1)

En match som på förhand står mellan två bottentippade lag som inlett utan segrar. Och det visade sig också bli en jämn tillställning även om Salem vann skotten med hela 42-12 så var det faktiskt Endre som inledde målskyttet och ledde matchen när halva matchen var spelad. Emeli Falkman skulle kvittera för Salem i slutet av period 2. Endre höll jämna steg långt in i matchen med Salem och det avgörandet vinstrycket skulle komma för Salem när man gjorde 3 mål inom loppet av 5 minuter under andra delen av tredje perioden. Endre fick ett tröstmål mot slutet men Salem kunde jubla åt sin historiska första JAS seger när man vann med 6-3.

Skantzes rubriker:

  • Tvillingsuccén – Den så spännande tvillingduon från Sköndal Klara och Vera Roos lär få sina stora genombrott denna säsong. Trots att de redan förra säsongen imponerade stort har de inlett denna säsong urstarkt. De toppar poängligan i serien med 12 p vardera på 4 matcher. Dessa lär också ta plats i Stockholms lag till SDF-SM 2022. Allt annat vore tjänstefel..
  • Moa Höglin Sjöberg, FBI Tullinge – Seriens bästa målvakt har inlett strålande. 5 insläppta mål endast under höstens första matcher vittnar om att hon kommer ha en stor roll i Tullinges framfart denna säsong. En klassmålvakt som kan helt vinna matcher på egen hand.
  • Bottentrion – Botten har redan utkristalliserats sig lite. Salem, Endre tillsammans med Linköping IBK lär va lagen som slåss i botten. Samtliga har inlett svagt och släppt in 29, 29 respektive 28 mål vilket gör de svårt att vinna några matcher om de siffrorna håller i sig.
  • Nykvarn/Telge – Höstens utropstecken såhär långt. Har inlett starkt med full pott där lagkaptenen Stina Höög lett laget med bravur såväl på planen som i poängprotokollet. 8p såhär långt och skuggar tvillingarna Roos i poängligan.

Kommande omgång:

Omgång 5
2020-10-23 19:305Salems IF – Trosa Edanö IBKSkogsängshallen
2020-10-23 19:305FBI Tullinge – IBF Linköping/Hjulsbro IKTullingehallen
2020-10-23 20:305Nykvarns IBF Ung/Telge SIBK – Sköndals IKBjörkestahallen
2020-10-25 09:305Endre IF – Huddinge IBSICA Maxi Arena
Kommande omgång 5

Tabellen:

1.Huddinge IBS440025-71812
2.Nykvarns IBF Ung/ Telge SIBK330024-4209
3.FBI Tullinge430119-5149
4.IBF Linköping/ Hjulsbro IK320117-896
5.Sköndals IK420221-1746
6.Trosa Edanö IBK31024-403
7.Salems IF410310-29-193
8.Endre IF30037-29-220
9.Linköping IBK Ungdom40044-28-240
Tabellen senast uppdaterad 22 oktober

-Daniel, IBSthlm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: