Viktor Rodén-”Jag tror faktiskt att matchen mot Vallentuna hjälpte oss mycket”

Vi fick en pratstund med Hammarbys Viktor Rodén efter deras vinst mot Rosersberg, Rodén som inlett strålande och är en av seriens bästa målskyttar så här långt.

Hej Viktor, vi får börja med att gratulera till tre nya mål från din klubba i helgens match mot Rosersberg, nu står du på 6 mål totalt, hur skulle du beskriva din säsongsinledning?

-Hej och tack! Ja, det har ju onekligen börjat bra. Har tagit printscreen på poängligan och får njuta så länge jag är med i toppen. Nej, men Coach Danne har sagt åt mig av vara på kontoret (framför mål) och det har jag sett till att vara, sen har jag bra medspelare som ser till att bollen kommer dit.


Ni hade innan match mot Rosers två förluster där den ena kom mot Vallentuna efter förlängning, hur skulle du beskriva den matchen?

-Matchen mot Vallentuna hade vi precis där vi ville, men i andra perioden hade vi behövt 2-3 mål från oss för att få lite andrum. I tredje matchar Vallentuna sin mycket duktiga uppsättning med Nyholmx2 och Ekerberg hårt. De får in sina kassar för att komma till förlängning. Kändes såklart surt med tanke på att vi hade ledningen i stort sett hela matchen.


I senaste omgången gick ni upp mot en av ”favoriterna” i form av Rosersberg, hur gick snacket inför matchen?

-Vi visste att matchen mot Rosersberg skulle bli tuff eftersom de är ett mycket bra lag och som du skriver är en av favoriterna i serien. Mycket av snacket handlade om att skärpa till defensiven och inte tappa boll på farliga delar av planen.


Ni vinner med 2-4 och tar tre blytunga poäng, hur ser du på matchen?

-Det var riktigt skönt med en seger. Vi följde vår matchplan och fick in några mål tidigt vilket stärker självförtroendet. Defensiven tycker jag också var riktigt bra. Jag tror faktiskt att matchen mot Vallentuna hjälpte oss mycket, i och med att matchen mot Rosersberg höll på att utvecklas till samma scenario. Nu visste vi att det krävs ännu mer för att orka hålla ledningen på denna nivå, aldrig slappna av. Vi får inte glömma att Chippen i mål stod för en mycket bra insats

Du har spelat en hel del med Mattias Khan och er duo är en av ettans hetaste kedjor, vad är det som får er att funka så bra ihop?

-Vi har våra tydliga roller, Mattias försöker få bollen mot mål och jag finns på kontoret. Vi vet att vi är farliga när vi närmar oss motståndarens mål, det är där vi gärna vill att bollen ska vara när vi spelar.

Många tror att ni kommer hamna i botten, undertecknad tror ni klarar er kvar, men vad tror du om era chanser i år?

-Med tanke på att nykomlingar ofta brukar ha det lite tuffare samt resultatet från förra gången vi var i div 1 , förstår jag att många tror att vi kommer hamna i botten. Men det är två saker jag tycker är en tydlig skillnad mot tidigare år, vår fysik och defensiv. Vi har ett mer fysiskt lag och orkar springa mer, en mycket starkare defensiv med en uppsjö av bra backar. Nu har det visserligen bara spelats 3 omgångar och mycket kan hända, men kan vi fortsätta på samma bana kan det bli riktigt roligt.

Härnäst väntar Rotebro vad tror du om utgången i den matchen och vem kliver fram för Bajen?

-Kan vi fortsätta med att hålla vår gameplan tror jag det kan bli en bra match för oss. Resultat gissning vågar jag mig inte på. Jag tror och hoppas på att vårandra och tredje lina kommer att producera en hel del framåt. Jag tycker de har varit riktigt bra de senaste matcherna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: