Kim Guilotte -”jag kommer fortsätta jaga fler poäng och vinster i serien”

Hej Kim första seniorsäsongen är igång för dig, vad har varit den största skillnaden jämfört med juniorinnebandyn?

-Jag skulle säga att den största skillnaden är tempot och det fysiska spelet. När du spelar i seniorserien så möter du många rutinerade spelare som sällan gör misstag. Dem är mer effektiva i avsluten så det gäller att inte ge något gratis till motståndarna.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

-Jag skulle beskriva mig själv som en innebandyspelare som hellre slår en passning istället för att skjuta. Jag gillar att spela offensiv innebandy men jag hatar att släppa in mål, så ger alltid 100% i försvaret, sen är jag väldigt ödmjuk och fokuserar alltid på att spela mitt spel.

Du gjorde tre mål senast mot tippade favoriten Älvsjö och får mycket speltid, hur ser du på din egna insats så här långt under säsongen?

-Jag tycker att min insats har varit rätt bra hitills. Det är stor skillnad att gå från juniorspel till seniorspel, men ge mig lite tid så kommer jag utvecklas mer och då kan de förhoppningsvis gå ännu bättre. Jag är även väldigt glad att tränarna ger mig förtroende med mycket speltid, något jag är väldigt tacksam över, men de gäller att visa varför de tror på en.

-Jag gjorde 3 mål för att jag spelar med bra medspelare. När du får bollen så gäller det att göra något bra av den. När jag får spela med bröderna Nyholm så är det bara att ha klubban i backen och sätta bollen i nät. Det var kul att få göra mina första 3 mål i division 1 men förhoppningsvis slutar jag inte där, jag kommer fortsätta jaga fler poäng och vinster i serien.

Om vi går in mer på Älvsjö matchen, varför vann ni den?

-Jag tror att vi vann mot Älvsjö för att vi inte hade något att förlora. Vi kände på förhand att vi kunde skrälla och gör jobbet i 60 minuter, då är vi väldigt jobbiga att möta. Vi vann den matchen för att vi gör en sjukt bra laginsats där varje spelare i laget gör jobbet till slutsignalen.

Många har tippat er lågt i tabellen, men vad tror du att Vallentuna kommer befinna sig när sista matchen är spelad?

-Jag tycker bara att de är bra att folk har tippat oss långt ner i tabellen, då har vi ingen press på oss kan skrälla mot alla lag vi möter. De ger mig extra drivkraft att vilja motbevisa de som inte tror på oss. Jag vet att många andra känner samma sak i laget. I slutet av säsongen kommer folk se Vallentuna på en 5:e plats, om vi spelar innebandy i 60 minuter varje match.

Du spelar även JAS där ni ändå har börjat helt godkänt , hur ser du på er start där?

-Jag tycker att vi har börjat bra i JAS . Det känns som att varje spelare är hungrigare i år än förra året. Det gör att laget spelar bättre och när du har Kalle Berglund som tränare, då blir de inte sämre utan alla vill visa för honom varför de ska spela JAS . Det var surt att vi tappade mot Bele sist men det är bara att släppa den och ta nästa match.

Du är fortfarande kvar i uttagningarna för Stockholms distriktslag, vad tror du om dina chanser där?

-De är många duktiga innebandy spelare kvar och jag vill inte säga för mycket innan det är klart. Jag har lika stor chans som de andra att gå vidare.

Vem är roligast att spela med av Bröderna Nyholm?

-Det var en jobbig fråga, kan inte välja en av dem, men Fredrik har lärt mig mycket och pressar mig alltid till 100%. Han vill att jag ska utvecklas mer och när han ger en tips så går det inte att säga emot. Han vet hur du kommer långt och mitt mål med innebandyn är att se hur långt jag kan gå. Drömmen är att en dag få spela i SSL och helst i Falun. Jesper är den killen som gör allt nästan perfekt när han spelar, han ger mig hela tiden lärdomar. Att få chansen att spela med båda är en dröm och de går inte att klaga på den. Skulle säga att de är bäst tillsammans, när dem får bollen så vet du alltid att det blir målfarligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: