Summering omgång 3 Division 1 Dam

Lite sent men här kommer ändå en summering av tredje omgången för damernas division 1, och det finns inga stor överraskningar men ett hög intressant möte mellan de tippade topplagen AIK och Råsunda.

Här har ni omgång 3 i sin helhet:

2020-10-04 15:15AIK IBF (A) – Råsunda IS6 – 3Solnahallen
2020-10-04 14:15Täby FC (A) – Vendelsö IK (A)8 – 1K-Rauta Arena
2020-10-03 17:00Älvsjö AIK IBF (B) – Värmdö IF (A)3 – 7Kämpetorpshallen 2
2020-10-03 14:45Sundbybergs IK (A) – Nacka Wallenstam IBK (B)1 – 4Brotorpshallen
2020-10-03 12:45FBI Tullinge (A) – Hässelby SK IBK (A)7 – 4Tullingehallen

FBI Tullinge – Hässelby SK 7-4

En i grunden jämn match mellan två förmodade lag som ska befinna sig på övre halvan. Två jämna första perioder där Tullinge kommer ut starkt redan från start med ett tidigt mål och flertalet chanser. Hässelby äter sig dock in i matchen och lagen följs åt resultatmässigt över matchen. Rycket kommer egentligen i tredje perioden där Tullinge är avsevärt bättre än Hässelby som får det svårt att komma till lägen. Vet att Hässelby i sitt referat menar på att Tullinge slår mycket i sitt försvarsspel och det stämmer delvis, men på samma sätt som Tullinge har sina överträdelser så har Hawks detsamma.

Oavsett vinner Tullinge rättvist med 7-4 och Hässelbys tuffa inledning fortsätter. Några punkter från matchen:

Linda Wedin har börjat varva upp ordentligt, visar hennes prickskytte i denna match, Hawks nya målvakt Ida Haag gör en fullt godkänd debut och kan inte göra så mycket på målen.

Tullinge kan ta med sig att de i detta möte gör lika många mål mot Hässelby som på båda matcherna tillsammans förra året. De inleder varje period starkt med tidigt mål och i denna match är det 4 mål som görs av backar.

Poängstarka spelare:

Kajsa Malmsten – Tullinge 2p (2+0)

Linda Wedin – Hässelby 2p (2+0)

Linnea Kossmann – Tullinge 2p (1+1)

Powerplay/Boxplay:

Tullinge: 0% / 0% (2/1)

Hässelby: 100% / 100% (1/2)

Hässelbys matchreferat

Sundbybergs IK – Nacka Wallenstam IBK (B) 1-4

Skott: 17 – 39 (6 – 11, 7 – 19, 4 – 9)

En jämn match trots skott och spelövertag för Nacka. Det är tydligt att Sumpan har arbetat med sitt försvarsspel, faktum är att de bara har släppt in 15 mål och då ändå mot Värmdö, Nacka och Hässelby, problemet ligger i offensiven där Josefin Wolffelt är lite ensam. Wolffelt som förefaller vara en riktigt bra värvning gör sitt fjärde mål för säsongen. Första perioden är jämn och slutar 0-0, även om Nacka vinner skotten med 6-11 i perioden är det inget avsevärda heta lägen.

I andra perioden är det mer belägring, Nacka har mycket boll och fullkomligt öser skott på mål, hela 19 skott i andra perioden på mål. det blir även en galen avslutning på andra perioden där nämnde Wolffelt kvitterar till 1-1, 19:12 i andra perioden men direkt på tekning gör Nacka 1-2. I tredje perioden försöker Sumpan bli mer spelförande, men utan att komma till de farliga lägena, i slutet av tredje straffar Nacka Sumpan hårt på deras misstag och gör två mål i slutet.

Kanske inte den roligaste matchen du kunde se, men Nacka tar tre nya poäng och är fortsatt med i toppen, härnäst väntar ett spännande möte med Tullinge på fredagskvällen.

Bästa poängspelare:

Mimmi Eriksson – Nacka 2p (1+1)

Andrea Frostenson Martorell – Nacka 1p (1+0)

Josefin Wolffelt – Sundbyberg 1p (1+0)

Målvakter (Räddningar, insläppta, procent)

Lovisa Garli : 39 / 4 / 89.74%

Cassandra Pagestam: 17/ 1 / 94.1%

Powerplay/Boxplay:

Sundbyberg: 0 % / 0% (1/0)

Nacka Wallenstam: 0% / 100% (0/1)

Älvsjö AIK IBF (B) – Värmdö IF 3-7

Älvsjö åkte på en riktig stjärnsmäll i första matchen mot Råsunda och hoppades på att studsa tillbaka mot Värmdö, men en ung back kom emellan Älvsjö och den ambitionen.

Värmdö, utan stjärnan Madeleine Sehlin, hamnar överraskande i en tidig brygga när Älvsjö tar ledningen med både 1-0 och 2-0. Första delen av av första perioden är Älvsjö sen är det mycket utvisningar och ett Värmdö som är spelförande. Värmdö gör två snabba mål runt 12-13 minuten där en av förra årets bästa målskyttar Linnea Olsson öppnar sitt målkonto. På tredje målet var det dags för matchens gigant, Kajsa Garpenbeck, att göra sitt första mål i seniorspelet.

Förutom målet har Garpenbeck även assist på Värmdös andra och fjärde mål, och är instrumental för Värmdös vändning. Till skillnad från första perioden kommer Värmdö ut starkt och dödar matchen där nämnde Garpenbeck gör två nya assist. Sen fortsätter utvisningskaoset och även om Värmdö gör två powerplay mål i första perioden blir det inga flera sådana. Inte heller Älvsjö lyckas göra något mål i powerplay trots flera försök.

Tredje perioden spelar egentligen Värmdö av men Älvsjö gör ett tredje mål 3 sekunder från slutet när förra årets bästa poänggörare Angelica Öqvist gör sitt andra mål för kvällen. Viktigt för Älvsjö att hon kommer igång..

Annars får vi hylla Kajsa Garpenbeck som gör 6 poäng ( hon gör 6 poäng enligt händelserna, men har bara fem registrerade på sig?), trots sin unga ålder har hon redan en stor roll i Värmdö.

För Älvsjö handlar det om att stabilisera upp försvarsspelet, det är ingen fel i att förlora mot Råsunda, men det är oroväckande att det läcker mycket även här.

Bästa poängspelare:

Kajsa Garpenbeck – Värmdö 5p (2+3) (6p enligt händelserna)

Angelica Öqvist – Älvsjö 2p (2+0)

Vendela Blomgren – Värmdö 2p (1+1)

Powerplay/Boxplay:

Älvsjö: 0% / 40% (3/5)

Värmdö: 100% / 60% (5/3)

Täby FC – Vendelsö IK 8-1

En konstig match där undertecknad trodde Täby skulle komma ut med tyng och fart, men det är faktiskt Vendelsö som gör den bästa första perioden. De både vinner skotten på mål med 7-10 och skapar fler chanser. Det tar också rättvist ledningen med 0-1 och det krävs en soloprestation av stekhetta Fanny Virgin för att få till ett lika läge. Vendelsö hänger också med bra i början av andra, men efter en trög start börjar Täbys maskineri att kicka igång. Andra halvan av andra perioden är en ren belägring av Täby på offensiva planhalva och Vendelsö får väldigt svårt att ta sig ur Täbys press vid bolltapp. Det blir än mer tydligen när skottstatistiken är 11-3 till Täby i mellanakten. Täby gör både 2,3 och 4-1 innan perioden är slut.

Vendelsö gör en ansats till att kliva högre men Täby straffar Vendelsö direkt. efter 10 minuter i tredje står det 8-1 och matchen är klar, men undertecknad vill berömma Vendelsös moral att inte ge upp och spela lite fulare, utan de försöker vara konstruktiva för att avsluta på bästa sätt. Vendelsö visar fina tendenser men behöver bli bättre i sitt passningsspel. Täbys tränare Peder Hägg lär dock inte var alltför nöjd med lagets prestation i framförallt första perioden.

Matchens poängspelare:

Fanny Virgin – Täby 3p (2+1)

Sara Härdling -Täby 2p (2+0)

Nova Lundell – Täby 2p (2+0)

Målvakter:

Mathilda Pohly: 17 / 1 / 94,1%

Cassandra Zackrisson: 26 / 8 / 69,2%

Powerplay/Boxplay:

Täby: 50%/ 100% (2/1)

Vendelsö: 0% / 50% (1/2)

Täbys Matchreferat hittar ni här

Vendelsös matchreferat hittar ni här

AIK IBF – Råsunda IS 6-3

Att redan i omgång 3 se de två förhandsfavoriterna drabba samma gav en extra spännande känsla till denna omgång. Slaget om Solna, så många ”legender” , VM-guldmedaljörer, forna landslagsspelare, SM vinnare på samma plats, ja det la onekligen grunden till en drabbning som tyvärr dock redan var över efter en period.

AIK går upp i en 4-0 ledning redan efter första perioden och Råsunda hängde helt enkelt inte med ett AIK där Madeleine Öhrn, som i år gör comeback efter föräldraledighet, visade vägen.

Andra perioden präglas mer av ett ställningskrig mellan lagen, utan att Råsunda lyckas reducera, istället är det Johanna Käck som gör 5-0 precis innan paus. Många lag skulle vara slagna, men Råsunda går in i tredje perioden och sätter mycket högre press på ett AIK som börjar darra lite, några felpassningar här och där, utan att Råsunda kan förvalta det. Sen kommer äntligen reduceringen, men försent.

AIK hinner och göra ett sjätte mål innan Råsunda reducerar två gånger i slutet av matchen, men närmre än så kom inte Råsunda, utan Solna är Gulsvart och AIK visar, med all tydlighet, varför de är laget att jaga i år.

Poängstarka spelare:

Madeleine Öhrn – AIK 2p (1+1)

Thea Arvidsson – AIK 1p (1+0)

Johanna Käck – AIK 1p (1+0)

Powerplay/Boxplay:

AIK: 0% / 100% (2/0)

Råsunda: 0% /0% (0/2)

AIKs matchreferat hittar ni här

Omgångens sexa:

Målvakt:

Lovisa Garli – Sundbybergs IK

Backar:

Kajsa Garpenbeck – Värmdö IF

Fanny Virgin – Täby FC

Center:

Tova Ramberg – FBI Tullinge

Forwards:

Linda Wedin – Hässelby SK

Madeleine Öhrn – AIK IBF

Omgångens spelare: Kajsa Garpenbeck

Topp 5 poängligan:

1.Johanna ChalveratRåsunda IS394132
2.Pernilla VallboRåsunda IS365110
3.Kajsa GarpenbeckVärmdö IF (A)32462
4.Sofia WrangleFBI Tullinge (A)31560
5.Fanny VirginTäby FC (A)34150

Omgång 4:

2020-10-09 20:00Nacka Wallenstam IBK (B) – FBI Tullinge (A)Ormingehallen
2020-10-10 12:45Rotebro IS IBK – Täby FC (A)Rotebrohallen (Nya)
2020-10-10 15:15Hässelby SK IBK (A) – Älvsjö AIK IBF (B)Hässelbyhallen
2020-10-10 16:45Vendelsö IK (A) – Sundbybergs IK (A)Lyckeby Sporthall
2020-10-11 14:00Värmdö IF (A) – AIK IBF (A)Värmdö sporthall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: