Sammanfattning JAS Dam Grupp C omgång 1-2

Så har äntligen årets Juniorallsvenskan kickat igång och de 67 lagen har börjat sin jakt på den åtråvärda pokalen som kommer att lyftas i IFU Arena i Uppsala den 18:e april. Men dit är resan lång – men nu har den startat.

Vi landar först i Grupp C där samtliga topplagen var i farten i den första veckan. Täby och Åkersberga, de förhandstippade favoriterna föll överraskande där Bele Barkarby och Värmdö stod för fina skalper. Sirius vann Uppsaladerbyt mot Hagunda.

Omgång 1

Värmdö IF – Åkersberga IBF 5-1 (3-0, 0-1, 2-0)

En match där Värmdö verkligen chockade Ackers från start, ett Ackers som inte alls var med i matchen från början. Smack, smack, smack – så hade hemmalaget skaffat sig 3-0 på Ackers. Det är ett otroligt effektivt hemmalag som endast har 10 skott på mål i matchen och gör mål på 5 av dem. Ackers får en reducering i början av mitt perioden och får sen ytterligare chanser att reducera med två Värmdö utvisningar, men målen uteblir och Ackers gör inga fler mål. Värmdö däremot får måljubla två gånger till i matchen och vinner klart och rättvist med 5-1. En oerhört svag insats av Ackers där spetsspelarna Hanna Nordstrand och Emelie Eriksson lämnar poänglösa. De behöver få igång sin poängproduktion om Ackers ska vinna några matcher. Inte under hela säsongen i fjol gjorde Ackers så lite mål i en enskild match – 3 mål var de lägsta i fjol – och inte heller i någon match i fjol släppte man in så många mål som man gjorde mot Värmdö. Värmdö däremot imponerade stort och tog som sagt en blytung trepoängare direkt i premiären mot nuvarande jumbon Åkersberga.

IK Sirius IBK – Hagunda IF 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Uppsaladerby i premiären, precis som föregående säsong och precis med samma utgång, det vill säga en Sirius-seger. Men den här gången var tillställningen betydligt jämnare. Lagen följdes åt under hela matchen och avgörandet kom en bit in i avslutande perioden när Bella Klettner satte dig det avgörande målet och fixade en skön start på säsongen för topptippade Sirius.

Bele Barkarby IF IBF – Täby FC 5-3 (0-3, 2-0, 3-0)

Dags för nästa toppmöte redan i premiäromgången. En match som fick en helomvändning efter Täbys drömstart som sedan byttes ut till ett Bele Barkarby som fullständigt körde över Täby i period 2 och 3 – och vann välförtjänt. Men vi tar det från början… Täby kommer ut som ett topplag, fullt med stadslagsspelare på banan men även ett gäng debutanter, och det är just en av dem som gör första målet i matchen. Framtidslöftet tillika debutanten Anna Jonsson gör första målet redan efter 2 minuters spel. Bara minuten senare smäller det igen när en av förhandsfavoriterna att vinna hela poängligan, Adna Hasanagic, gör sitt första mål för säsongen. Täby leder stort och rättvist med 3-0 efter första 20 min och känslan är att Bele har alldeles för stor respekt för Täby. Något som sedan är totalt bortblåst till resterande del av matchen, i kombination med att Täby går ner sig och gör två riktigt dåliga perioder och spelar inte alls som de topplag man förväntas vara. Bele kör över Täby under resten av matchen, gör 5 mål och vinner helt välförtjänt med 5-3. En tung skalp för Bele och där Täby fick sig en rejäl känga och insikten av att matchen inte är avgjord efter en period.

Omgång 2

Täby FC – Värmdö IF 7-6 (2-1, 1-5, 4-0)

Dags för första matchen i omgång 2 och ett pressat Täby som kommer från en svidande förlust mot Bele Barkarby mot ett Värmdö fullt av självförtroende efter premiärvinsten mot Åkersberga. Vilken match det blev! Den innehöll det mesta – vändningar fram och tillbaka, fina målvaktsparader och en fixstjärna i Täby som klev in och gjorde hattrick när de krävdes som mest. En fin start på matchen av Värmdö som spräcker nollan efter bara lite mer än en minuts spel. Täby kommer in i matchen mer och mer, och efter halva perioden kommer kvitteringen efter ett fint backskott från nyförvärvet Alicia Berggren. Kort därefter tar Täby ledningen och har 2-1 i paus. Ledningsmål nummer två – till 3-1 – kommer tidigt i period 2 men sedan svänger de åt andra hållet igen. Tre mål på 49 sekunder och helt plötsligt leder Värmdö med 3-4, och inte är det slut där. Det hinner rinna iväg till 3-6 innan det blir paus. En förmodat efterlängtad paus för Täby. Efter pausvilan svänger matchen återigen. Sara Schalin inleder jakten på målen med sitt backskott efter 1.05 och 6 minuter senare har hemmalaget kvitterat till 6-6 efter dubbla mål av Adna Hasanagic. Den sistnämnda skulle sedan fullborda såväl vändningen som sitt hattrick när hon avgör matchen med det matchavgörande 7-6 målet med 6 minuter kvar att spela. Värmdö får därefter en gyllene chans till kvittering när Täbys Smilla Klaréus drar på sig en utvisning när matchklockan står på 17:50. Trots ett enormt tryck från Värmdö håller Täby undan och tar säsongens första seger samtidigt som Värmdö får åka hem tomhänta trots den stora ledningen som laget hade inför den tredje perioden.

Hagunda IF – Vaksala SK 6-3 (0-1, 0-1, 6-1)

Ytterligare ett Uppsaladerby och premiär för Vaksala. Även i denna match skulle det bli en vändning på matchen i den tredje perioden. Ledning för Vaksala med 0-2 efter halva matchen, och visst såg de ut som man var på väg mot en premiärvinst. Men så vaknade Hagunda till liv i tredje perioden, men där det skulle dröja tills efter halva perioden innan målen och vändningen skulle ta sin början. Tre snabba mål på 38 sekunder och sedan rann det på upp till 6-2. Vaksala skulle få in en kvittering i slutsekunderna, men det blir Hagunda som vinner derbyt och tar precis som Täby sin första vinst för säsongen.

Åkersberga IBF – Älvsjö AIK IBF spelar sin match i omgång 2 söndag den 18 oktober.

Kommande omgång 3 som spelas nu på fredag:

Omgång 3
2020-10-09 20:003Älvsjö AIK IBF – Bele Barkarby IF IBFVästertorpshallen
2020-10-09 20:003IK Sirius IBK – Vaksala SKIFU Arena – Upplands Energi
2020-10-09 21:153Täby FC – Åkersberga IBFK-Rauta Arena
Tabellen
Plac.LagSVOFGM-IMDP
1.Värmdö IF210111-833
2.Hagunda IF21018-623
3.Bele Barkarby IF IBF11005-323
4.IK Sirius IBK11003-213
5.Täby FC210110-11-13
6.Älvsjö AIK IBF00000-000
7.Vaksala SK10013-6-30
8.Åkersberga IBF10011-5-40

Daniel, IBSthlm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: