Joakim Renner – ”Vi vet våra kvalitéer, mycket erfarenhet blandat med talang”

Hej Joakim, du är ny i Järfälla i år efter att ha lämnat din moderklubb Hässelby som du öste in poäng för i division 2 förra året, hur gick tankarna?

⁃ Jajamän, förra året spelade jag precis som du nämner i Hässelby. Jag trivdes bra och funderade på en fortsättning där, men när jag blev kontaktad av Järfälla kom suget att få testa på en högre nivå. Ett plus i kanten är att jag, sedan tidigare har några vänner där, som jag spelat med i Hässelby. 


För de som inte vet, vem är du som innebandyspelare?

– Skulle beskriva mig själv som en riktig slitvarg, min främsta styrka är nog min fart  och ibland har jag ett helt okej skott också.


Ni har två imponerande vinster mot Värmdö och Tyresö, ett riktigt slag i solar plexus på undertecknad som har tippat er lågt, hur mycket tändvätska har det gett?

⁃ Vi har självklart noterat er tippning, men mer haft lite roligt åt den. Vi vet våra kvalitéer, mycket erfarenhet blandat med talang, trots tappen av våra två poängkungar. Vi själva har sett oss som toppkandidater sedan vi drog igång försäsongen. Speciellt med tanke på hur nära det var föregående säsong!


Eftersom undertecknad, som det ser ut nu, är usel på att tippa, hur tror du att ettan slutar?


⁃ Det känns väldigt svårtippat i år med många jämna lag. Spontana tanken är att bottenlagen på pappret inte är lika långt ifrån topplagen som de var ifjol. Vilket gör att poängskörden hos många lag kommer att se lite annorlunda ut i år. Det jag kan säga är väl att Järfälla kommer vara med i toppen och slåss!


Ni mötte Värmdö i första matchen, en match med mycket vilja, utvisningar och få skott, kommentar om den matchen för laget och din egna insats?


⁃ Vi visste på förhand att Värmdö borta är en otrolig tuff match, vilket det också var. Vi har haft stort fokus på defensiven under försäsongen och den såg som väntat väldigt stabil ut. Matchen i sig kändes som ett pågående ställningskrig under hela matchen. Där båda lagen kunde vunnit i slutändan. Personligen tyckte jag det var jättekul att komma in i hetluften igen och skönt att direkt göra poäng och visa att jag utan problem håller på den här nivån.


Här näst väntade Tyresö, en match där ni var det överlägset bättre laget  långa stunder, ni har ledning med 4-0 i tredje men tappar till 4-4 och vinner i sudden med 5-4, hur skulle du beskriva matchen?


 – Jag tycker vi dominerar matchen i sin helhet som du säger, speciellt första två perioderna men tappar lite i tredje och bjuder in dem i matchen. Vi hade lite oflyt med några billiga mål och ett 4-4 mål som var riktigt snöpligt. Men det va riktigt starkt och framförallt skönt att komma tillbaka i sudden och plocka hem extra poängen.


Finns det någon spelare du tycker har stuckit ut lite extra de första två omgångarna?
  – Absolut, vår unga målvakt Oliver har varit otroligt duktig o plockat väldigt mycket. Känns väldigt tryckt att sitta inne på den brutala målvaktsbredd som vi gör. Vi har tre målvakter som lika gärna hade kunnat starta. Ett angenämt problem för coach helt enkelt.

Du har också börjat din poängproduktion i Järfälla, hur kändes det att göra första målet i helgen?
⁃ Det var riktigt skönt att få sätta dit första för säsongen och självklart viktigt för självförtroendet. 
Vad ska du ha för roll? ⁃ Jag ska bidra med en otrolig vilja och kämparglöd, göra det jobbigt för motståndarlaget. Sen ska jag självklart göra lite poäng också.


Vad kan vi vänta oss av dig och Järfälla framåt?

-Ett hårt arbetande Järfälla som inte kommer ta ett snedsteg i defensiven.

Härnäst väntar Balrog,för er vad tror du om matchen och vem kliver fram där?


Jag personligen känner inte till Balrog och vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig för matchbild. Det återstår att se, känns som att det kan vara vem som helst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: