Jonas Öhman -”men också ”GS”, vilket jag inte hade en aning om det var positivt eller ngt annat.”

Idag bjuder vi på en unik insikt i ett av Stockholms mest spännande lag, ett lag som inte tog en fribiljett till division 2 utan vill ta sig dit av egen kraft. Utåt sett kan de se lite oseriösa ut, men inget är längre ifrån sanningen. Ett lag med en hög ambitionsnivå men som vill ta sig dit genom att alla ska vara med på tåget. InnebandySTHLM fick en pratstund med Jonas Öhman som leder Ingarös herrlag- Team GS.

Hej Jonas, du är tränare för Ingarös herrlag som även kallas Team GS, innan vi går in på laget, vem är Jonas Öhman och hur ser din innebandybakgrund ut?

-Jag är en 46 år ung Ingarö-bo, Bajare sen födseln,  som gärna är ute o cyklar, att jobba med människor och utveckla grupper är en stor passion för mig. Har väl inga större meriter själv på innebandyplanen, mer än två år i Hammarbys reservlag på 90 talet. Däremot som ledare har jag varit med sen 2005 när vi startade 99-gruppen på Ingarö. Utöver min tid i Ingarö så har jag även tre säsonger i Älvsjö Aik 2013-2016 med 99 laget samt lite HJ verksamhet. Därefter tillbaka hem till Ingarö vilket blev starten på resan för Team GS.

Du är som sagt tränare för ”team GS” varför detta smeknamn?

-TeamGS är något som kommer från grabbarna själva. Hade vi inte haft med oss Anton Låftman och Oscar Forstadius från början så hade inte TeamGS funnits.  För mig så var det när jag i vår interna FB grupp efter någon HJ match skrev ett positivt inlägg om hur grabbarna inte bara vann en match (mot Farsta tror jag det var), men också på sättet som de gjorde det. Genom att peppa och varandra och föda energi oavsett vad det stod i matchen. I kommentarerna började det hagla hjärtan men också ”GS”, vilket jag inte hade en aning om det var positivt eller ngt annat. Det blev en standard kommentar i laget men också en symbol för något som jag tror många underskattar i dagens resultatjagande klimat i innebandyn, IB glädje och inkludering.

Vilka är team GS?

-Basen i TeamGS är egentligen 99 gruppen som var ledande i vårt första JAS år, säsongen 17/18, men med en mix av äldre och yngre spelare i laget. Vi är ett gäng individer där alla är viktiga och bidrar både på och vid sidan av planen. Vi har jäkligt kul både på match och träning, vilket vi såklart också visar på sociala medier, men innanför sargen är ambitionen hög och vi ställer även krav på varandra.

Ingarö hade tidigare ett a-lag i division 2 som drog sig ur, team GS hade kunnat konkurrera i tvåan, varför tog ni inte platsen?

-När jag fick frågan från föreningen om vi ville bli föreningens A-lag efter turbulensen i våras, så samlade jag kärntruppen i laget (6-7 99 grabbar) och vi hade en bra diskussion där jag faktiskt måste säga att jag nästan blev lite rörd över deras inställning, främst grabbarna i Hybris linan. Killarna var eniga när de med inte ett uns tvekan sade att de gärna vill spela i H2, men vill ta sig dit av egen kraft, alltså ska vi tas oss dit via H3, om det blir i år eller nästa år spelar ingen roll. En annan sak som faktiskt Acke sade var att om vi i år hade klivit in i H2 så hade inte alla killar hängt med på planen, och då skulle vi behöva gå ner på folk och det är ju inte det som e grejen, alla ska med. Genuint tycker jag. Även vi ledare, tränare, lagledare och Matris är med på resan för att vi delar samma värdegrund.   

Många har koll på er ”hybris-Lina” med Ulltin, Wallin och Forstadius men vilka andra profiler finns i laget?

-Det finns många profiler, Fredrik Nyman som är lite av lagets pappa och ett pannben utan dess like, stukade foten under matchen mot Skogås, men knöt bara dojan hårdare och körde vidare. Jocke P, en grovarbetare som kanske inte syns över hela planen, men gör jobbet varje match, varje träning. Anton Låftman ÄR GS. Sen har vi vårt ”kitt” i omklädningsrummet och på planen, Felix och TK. Två målvakter som lagt handskarna på hyllan, (nåja, Felix är väl tillbaka i målet som det ser ut) och med en otrolig självdistans och humor höjer stämningen i laget otroligt mycket.

Vad är er målsättning?

-Vi ska var med i toppen av H3 såklart. Ambition och Vilja ska ta oss dit, men inte på bekostnad av Glädjen!

Undertecknad tippade er i mitten av div 3 södra men av er start samt DM att döma är ni snarare ett topplag, hur ser du på er kvalite kontra de andra lagen i serien?

-Vi har haft en bra start, men serien är lång och vi går nu in i oktober där vi kommer att testas ordentligt med matcher mot Sickla, Huddinge, Tullinge, och Huvudstaden som med Thorsson ser ut som ett helt annat lag än i premiären.

Ni hade ett succéfyllt DM men gick tyvärr inte vidare, men hur ser du på er resa där?

-DM gick kanske lite över förväntan, men vi hade en bra känsla inför steg 2 och vi visade ju att vi kan stå upp bra mot både H2 och H1 motstånd. Killarna höjer sig ordentligt mot bättre motstånd och speciellt i Älvsjömatchen, där vi trots brända straffar pressade dem ordentligt. Att vi förlorar den matchen med 7 sek kvar på uret känns otroligt orättvist, speciellt när man ser på reprisen vad som händer precis innan.

Vad kan vi förvänta oss av er framöver?

-Vi kommer fortsätta göra vår grej, hur långt det räcker resultatmässigt får framtiden utvisa, men viktigast är att vi har med oss alla i laget på resan. Vi vinner hellre en match med 9-8 än 2-1, så show kommer det bli!

Matchen i helgen mot Sickla som kom trea i div 3 norra förra året, hur är känslan inför matchen och vad tror Du om dess utgång?

-Matchen mot Sickla blir tuff. Det är en bra lag med många spelskickliga spelare, och vi spelar ju gärna inför publik vilket inte är fallet i helgen. Vi har en del förkylningar i truppen, men med lite fart under fötterna och massor med  GS så hoppas jag det går vägen.

-Kan också nämna att den dagen som teamGS ”upplöses”, då slutar jag med innebandy och satsar fullt ut på cyckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: