Intervju med Filip Bjurkell(TTIBK) samt William Forsman Eklund(Farsta IBK) efter JAS premiären

Igår blev det premiär i juniorallsvenskan för en del lag och även så för Tyresö/Trollbäcken där man tog emot Farsta IBK i den inte allt för luftiga Strandhallen. För tittarna lär det varit en rolig match då båda lagen hade en del chanser samt att de hade riktigt fina kombinationer i anfallsspelet stundtals.
Kvällens målvaktspar går inte direkt att klaga på heller, för TTIBK stod Sascha Fridebäck och för Farstas del så stod Leopold Westberg i mål – båda hade ett par riktigt svettiga räddningar under matchens gång där lagkamraterna kan tacka dem rejält.


– Hej Filip! Vad är dina första tankar såhär dagen efter match?


– ”Det känns tufft om jag ska vara helt ärlig. Det är alltid jobbigt att tappa poäng så sent i en match där även vi känner att vi har en stor kontroll på matchen.”


– Första perioden blev mållös men i den andra så tog Farsta taktpinnen och perioden slutade med 0-3 ledning för Farsta, vad känner du att ni fallerade på där Farsta kunde göra mål?


– ”Känslan just då var att vi inte riktigt var där, vi vann inte närkamperna och vi gjorde Farsta bra i andra perioden. Vi lät Farsta spela sitt spel vilket gjorde så dem kunde skapa dessa lägen. Sasha i målet gjorde även superinsats så dem inte ledde med mycket mer och höll oss kvar i matchen egentligen.”

– Hur gick snacket i omklädningsrummet vad ni skulle göra bättre och ändra på inför tredje?


– ”Snacket i omklädningsrummet var bra där alla diskuterade om vad vi behövde göra för att komma ikapp. Vi pratade om att våga göra det och spela för varandra. Vi behövde göra något för att ändra matchbilden och vi gick ner på folk och ändrade runt lite i kedjorna vilket gav en injektion direkt.”

– I tredje perioden är Farsta dock kanske de med störst chans att göra mål till 0-4 men blir avblåsta för att ha varit innanför målvaktsområdet, hur hade tankarna gått om domaren hade dömt mål där, hade det känts tufft att fortsätta eller hade ni trummat på?

– ”Det kom lite som en chock efter att vi hade hållit i bollen hela tiden. Jag tror dock att även om det hade blivit dömt för mål, så hade vi fortsatt pressa Farsta. Den ända skillnaden hade varit att vi hade behövt göra ett till mål. Det är den inställningen hela laget har och kommer göra så att vi kommer vara ett farligt lag oavsett vad som händer under matcherna.”

– Efter den händelsen så börjar dock målen komma och det hela börjar med att Noel Johansson slänger in ett skott från backposition om jag minns rätt och Philip Wiss är framme och petar in returen. Var det något ni hade pratat om i paus att göra – att börja lasta mer på mål?


– ”Vi pratade inte speciellt om att lasta på mål utan att mest våga avsluta och ha folk på mål då vi inte riktigt hade prövat Farsta keepern. Sen att våra backar tar det initiativet och gör det fantastiskt bra så var det bara en bonus egentligen på det vi pratade om. ”

– Du själv gör även reduceringsmålet 2-3, har du satt någon egen målsättning den kommande säsongen hur mycket du vill vara med och producera?

– ”Man vill alltid vara med i poängprotokollet i matcherna men känner inte att jag måste göra det. Det viktigaste för mig är att vi ska vinna matcherna och spela bra och så länge vi gör det så spelar det ingen roll för mig om jag gör poäng. Men jag har som mål att göra mer poäng än förra säsongen där jag började väldigt bra men gjorde mindre i slutet av säsongen. Jag tror så länge vi som lag spelar bra så kommer det rulla in några pinnar för mig också även om det inte är något som jag strävar efter.”


– Om man pratar om Filip Bjurkell brukar det kunna låta ”att det är en tuff spelare” att möta och att du är duktig på att ”grisa”, är det någon uppfattning du själv har och skulle du anse dig själv vara en spelare som man hatar att möta och älskar att ha i sitt lag?


– ”Jag skulle nog säga att det är nog en av mina största styrkor på innebandyplanen. Det är egentligen inget jag tänker på att jag ska vara – utan det har mest bara byggts upp under karriären där jag ger allt i alla situationer. Det är ju väldigt ofta många blir griniga på mig på plan så jag antar att man hatar att möta mig sen tror jag att många i mitt lag uppskattar min spelstil för att jag gör ”skitjobbet”.”

– Matchens slutresultat blir tillslut 4-4 efter ett sent kvitteringsmål från Farsta tiden 19.56, känslan var att ni hade bra koll och kunde hålla undan…hur blev känslorna efter det insläppta målet?

– ”Det blev extremt mycket känslor där allt liksom kommer på en gång och att vi kände att vi skulle ha 3 poäng. Det är egentligen ett skitskott från Farsta som sen studsar turligt ut till dem. Det som blir extra tufft är ju att vi har extremt bra koll på matchen och då blir det såklart extra mycket känslor. Men det är en lång säsong kvar och vi hänger inga huvuden och nästa möte kommer vi lämna hallen med 3 poäng.”

– Slutligen vad har ni satt för målsättning i Juniorallsvenskan denna säsongen? Samt hur pass bra tror du att ni kan följa det?

– ”Vi ska gå till playoff och allt annat är ett misslyckande. Vi har en bred trupp med några spelare som ska vara uppe i skytteligatoppen och ifall vi får allt att fungera så har vi väldigt stora chanser att nå vårat mål.”

Härefter fortsätter det även med en intervju till, så fortsatt trevlig läsning!


– Hej William! Hur är dina känslor dagen efter matchen?

– ”Hej, jo känslan är både bra och mindre bra. Vi kommer iväg ifrån Tyresö med 1 poäng men vi i laget är enade om att det borde ha blivit 3 poäng. Vi tar med det positiva från matchen så vi kan komma ut ännu starkare mot ett bra Värmdö nästa match.”

– Efter en mållös första period tar ni ledningen med 0-3 och håller det hela andra perioden, vad gör ni bra i perioden tycker du?

– ”Det jag tycker vi gör bra är att vi spelar enkelt, vi stressas inte utav deras press utan vi tar det lugnt med bollen och letar de ”gröna passningarna”. Jag tycker också att vi spelar ett kompakt försvarspel där vi täcker skott för varandra men även stänger av diagonalspassarna som TT gillar. Vilket leder till att vi kan kontra och då är vi farliga.

– Du är även den som sätter 0-3 målet, detta är även din första hela riktiga JAS säsong skulle man kunna säga, vad har du satt för egna målsättningar för säsongen?

– ”Mina målsättningar är att bidra framåt och ta ett större ansvar i försvarsarbetet. Jag vill ha en startplats i både powerplay och boxplay och utveckla en mot en spelet så jag kan bli ännu målfarligare.”

– I tredje perioden är du även nära att göra 0-4 men blir avblåst för att ha varit innanför målvaktsområdet, hur uppfattar du själv den situationen?

– ”Jag uppfattar situationen att jag var utanför målgården under matchen . När jag kom hem och kolla på reprisen såg jag tydligt att jag var innanför målgården.”

– Efter det börjar TT forcera för att få in mål och de lyckas efter ett backskott där de petar in returen, sedan kommer även två snabba och det är kvitterat, sedan tar TT även ledningen, vad känner du att ni fallerade på för att tappa matchen i tredje perioden?

– ”Vi startade tredje perioden med ett lugn i spelet och fick även in 0-4 men det blev tyvärr bortdömt som sagt, precis efter det bortdömda målet får TT in två snabba mål och de får momentum över matchen – medans vi börjar fundera och började bli mer stressade.”

– Du får lite ”revansch” när du lyckas pricka in 4-4 målet när uret står på 19.56. Jag antar att det kändes oerhört skönt att sätta den? Du har ju faktiskt lyckats med att avgöra matcher tidigare med några sekunder kvar bla i Gatorade cup och senast träningsmatchen mot Stenhagen, känner du själv att du är en spelare som kan och ska avgöra matcher?

– ”Jo det var en härlig känsla att få avgöra, vi forcerade framåt i slutet av tredje perioden men vi fick aldrig in någon boll. Om ser till hela matchbilden tycker jag att oavgjort var rättvist. Jag är en spelare som gillar att spela avgörande matcher och älskar känslan att se bollen över mållinjen.”

– Hur ser du på er nästkommande match i JAS, då hemma mot Värmdö?

– ”Roligt med första matchen i vår hemmaborg, där har vi bestämt att det ska vara ännu jobbigare att möta oss. Värmdö är ett starkt lag som är tippade i toppen av serien, därför måste vi vara med från start. Gör vi jobbet för varandra så kommer vi ge dem en tuff match om de 3 poäng som står på spel.”

– Slutligen vad har ni satt för målsättning i Juniorallsvenskan denna säsongen? Samt hur pass bra tror du att ni kan följa det?

– ”Vi har en bred trupp och har haft en bra sommarträning samt försäsong, därför borde vi inte ha något annat mål än en top 4 placering, om vi spelar enligt våran matchplan och alltid jobbar för varandra kommer vi att fullfölja vår målsättning på bästa sätt.”

– Laine InnebandySTHLM

2 kommentarer på “Intervju med Filip Bjurkell(TTIBK) samt William Forsman Eklund(Farsta IBK) efter JAS premiären

Add yours

 1. Sakandes massa bokstäver i ord och det heter inte målgård. MÅLVAKTSOMRÅDE!! Om man ska vara en innebandytidning ska man veta vad det är och man är inte ”offside” i den…

  Gilla

  1. Hej Jörgen , vi tar till oss att texten hade behövt en vända korrektur innan absolut. Vi är inte en tidning utan en ideell blogg utan ekonomisk vinning, därav kan det bli fel ibland.

   Gällande målvaktsområdet så har du rätt i att den vanliga definitionen är denna, men målgård är ett synonymt talspråk som de flesta använder och förstår.

   Men återigen, vi tar till oss av kritiken och tackar ödmjukast för att du lämnar feedback, trevlig kväll!

   Med vänlig hälsning,
   Henrik

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: