Inför JAS Dam – Grupp D

D-gruppen i årets upplaga är en rejält blandad kompott med Stockholm, Linköping och Gotland. Här blir de åka båt och mycket bussåkande.

Gotlands bidrag Endre kämpade tappert under förra säsongen och tog endast 1p men var utan tvekan de mest trevliga och snälla laget man stött på och ordnade alltid upp trevliga och bra matcharrangemang kring deras hemmamatcher nere på ”öjn”. Från Östergötland hämtar vi kombolaget IBF Linköping som även i år bildar JAS lag med Hjulsbro och Linköping IBK Ungdom. De sistnämnda laget ställde inte upp i fjol och svårt att svara på var man har dem. FBI Tullinge och Huddinge IBS gjorde starka insatser i fjol och kommer vara med i toppen så även i år. Sköndal, Trosa Edanö, och Nykvarn huserade lite längre ned i tabellerna i fjol. Unga lagen Sköndal och Nykvarn som i år också spelar tillsammans med Telge har fått ett års JAS erfarenhet som de kommer ha stor nytta av i år. Salem är nya i JAS och kommer nog få de tufft. Mot grannarna i lenet får de iaf ses som stora underdogs.

Inför årets säsong har bloggen träffat några personer som ger sin syn inför årets säsong. Möt Huddinge IBS Elin Barbuss, FBI Tullinges Moa Höglin Sjöberg och Sköndals Klara Roos.

– Klara Roos, Sköndals IK

Hur har er försäsong sett ut, är du nöjd med den?

”Vi har haft en bra försäsong med mycket kondition, snabbhet och styrka med stor variation mellan passen. Träningen var upplagd i tre olika faser. Jag var mycket nöjd med den då jag kände stor skillnad när jag kom tillbaka på innebandyplanen. Passen vi fick kändes genomtänkta och seriösa”.

Ni har hamnat i en serie med en hel del nya lag för eran del, vad är dina förväntningar?

” Det är kul att få möta nya lag, det är alltid spännande och utvecklande. Mina förväntningar är att vi får en högre placering i år. Vi är fortfarande ett ungt lag, men vi är ett år äldre nu”.

Premiär på fredag mot Salem, vad känner du såhär inför?

”Jag är jättetaggad på premiär efter ett långt uppehåll. Vi har kört uppstartsläger och några försäsongscuper så vi är väl förbereda. Träningarna har också gått bra och alla i laget känns taggade på seriepremiär. Motståndet har jag inte så bra koll på, men jag har bra känsla”.

Vad tror du om lagets chanser i serien och vilka är de tuffaste lagen att ta sig an?

”Vårt lag har som mål att komma högre upp i serien än vad vi gjorde förra året, vilket jag tror på för vi är starkare, snabbare och teknisk bättre inför den här säsongen. Förra säsongen gav oss mycket erfarenhet och vi vet nu vad som krävs. Jag vet att Tullinge har ett starkt lag, men annars har jag inte så bra koll och så är det ju en del nya lag i serien”.

– Elin Barbuss, Huddinge IBS

Hur har försäsongen sett ur för eran del, är du nöjd med den?

” Jag vet att den har vart väldigt bra. Skönt dock att den äntligen är över!! De har kört stenhårt hela sommaren med egen fystränare som förberett oss bättre än någonsin”.

Vad är dina förväntningar på årets säsong?

Mina förväntningar är höga, vi har ett nytt lag med mycket nya spelare som aldrig spelat tillsammans så det blir en intressant säsong. Jag tror på oss och tror vi har stora chanser att ta oss långt. Det märks att alla vill något och då blir det extra kul att spela när truppen tillsammans vill någonstans och gör allt för att komma dit”.

Premiär på fredag mot FBI Tullinge, en tuff premiär, vad känner du inför det?

”Jag spelar ej på fredag men ett derby i premiären är otroligt kul. Vet att laget är oerhört taggade, speciellt efter den extremt långa försäsongen! Känslan i laget är väldigt bra, det är hög fart och energi på träningarna vilket vi kommer ta med oss på fredag!”

Vad tror du om lagets chanser i serien, vilka är de tuffaste lagen att ta sig an?

”Jag tror vi har goda chanser i JAS. Tycker vi fått ihop en extremt energifylld trupp som driver varandra framåt. Vi ska gå in o göra vårt men de lite tuffare motstånden tror jag bli Nyken och Linköping IBK isåfall! Nykvarn vet jag har bra spelare som Fanny Sundgren men de rör inte oss egentligen för vi gör vårt”!

– Moa Höglin Sjöberg, FBI Tullinge

Hur har försäsongen sett ur för eran del? Är du nöjd med den?

”För egen del har den kanske inte blivit som man hade önskat då foten inte varit i sitt bästa skick, men våra 03or har haft en längre försäsong än vanligt med vårt damlag och våra 04or, och även 05or, har kört en riktigt bra försäsong också så det känns lovande faktiskt. För mig är att spela med ett fysiskt starkt lag en riktigt skön känsla och att orka kan väldigt lätt vara avgörande, men jag måste ändå säga att utgångsläget vi är i känns bra”.

Vad är dina förväntningar på årets säsong?

”Ska jag vara helt ärlig så har jag som vanligt inte jättebra koll på förutsättningarna förutom att vi vill vinna. Jag brukar bara ta match efter match som de kommer och göra det bästa av situationerna. Något som kan bli spännande är att vi kommer få möta lite nya spelare man inte har så bra koll på, och även att få spela med nya spelare. Vi kommer ha med oss både 03or, 04or och säkerligen några 05or vilket gör att det blir lite nytt för oss internt också då alla inte är vana att spela med alla. Sen är ju förhoppningen för egen del som alltid att få göra lite assister”.

Premiär ikväll mot Huddinge IBS, en tuff premiär, vad känner du inför det?

Det ska bli fett kul att äntligen få spela match igen för det va ju verkligen länge sen. Vi kunde inte vara mer taggade och vi satsar självklart på tre poäng. Riktigt roligt också med ett derby, Huddingematcherna brukar det bli lite mer hype kring i lagen vilket alltid bara varit något roligt. Jag tror att det kan bli både spännande och givande med en tuff match såhär i premiären. Vi har ett riktigt intressant lag i JAS den här säsongen och det ska bli kul att se vad det går för”.

Vad tror du om lagets chanser i serien och vilka är tuffaste lagen?

”Vi har ju lite press på oss eftersom vi är tippade att vinna serien. Det är inte en lätt utgångspunkt och det finns absolut lag som kommer göra det svårt för oss att lyckas med det. Självklart satsar vi på att gå från varje match med tre pinnar med oss sen får vi se hur långt det räcker. För att gå vidare och få spela festen, vilket är vår målsättning, tror jag man behöver ha lite flyt också, speciellt i de avgörande matcherna. Som sagt är jag inte den som har störst koll på lagen i serien men en gissning är nog att Huddinge och Nykvarn kommer vara med och tävla om vinsten”.

Skantze tippar tabellen:

9. Endre IF

8. Salems IF

7. IBF Linköping / Hjulsbro IK

6. Linköping IBK Ungdom

5. Trosa Edanö IBK

4. Sköndals IK

3. Nykvarns IF / Telge SIBK

2. Huddinge IBS

  1. FBI Tullinge

Skantze tippar premiäromgången:

Trosa Edanö – Nykvarn/Telge | Två lag som kommer slåss om playoffplatser. Nykvarn får ses som små små favoriter här. Kan mycket väl sluta med delad pott.

Sköndal – Salem | Sköndal ska ro hem detta. Salem kommer få svårt att at många poäng enligt kalkylen och då är inte Sköndal ett av dem.

FBI Tullinge – Huddinge IBS | Gruppens två favoriter möts direkt. Ovisst möte där svaret på vem som gjort den bästa försäsongen kommer vinna matchen. Kommer Huddinge upp i nivå vinner dem men Moa Höglin Sjöberg kan lik väl spika igen totalt i kassen och då vinner Tullinge. Ovisst toppmöte som stundar.

IBF Linköping/Hjulsbro – Linköping IBK Ungdom | Slaget om Linköping och kampen om bäst i stan. Ovisst möte även det här och svårt att sia utgången.

Daniel, IBSthlm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: