Inför JAS Dam – Grupp C

Uppsala/Stockholm lägger grunden för grupp C i årets juniorallsvenskan. Hagunda, Sirius och Vaksala lyfter Uppsalafanan medan Åkersberga, Täby FC, Värmdö, Älvsjö och Bele Barkarby står för 08:ornas platser.

En helt klart spännande grupp där fjolårets stora favoriter Åkersberga nu får betydligt tuffare konkurrens. Tappet av den framgångsrika 02-kullen är stor och nu får istället Emelie Eriksson och Hanna Nordstrand större/viktigare roller. Täby FC är de stora utmanarna och är nu redo att ta över favoritskapet från de orangeklädda. Nyförvärven i Alicia Berggren, Elsa Tydal och Smilla Klaréus kommer göra mycket, uppflyttningen av Anna Jonsson kan vara bli ett nyckeldrag. IK Sirius och Bele Barkarby kämpade hela vägen in i fjol och tampades om topplaceringarna i gruppen tillsammans med Västerås IBS. Svaren fick vi aldrig på hur de hade gått och vilket lag som hade missat Playoff men de lär vara ordentligt revanschsugna i år. Vaksala och Hagunda lurades i vassen där bakom och tror de får minst lika tufft i år om inte tuffare. Gruppen är helt klart vassare och har en mördande konkurrens om de 4 playoff-platserna där två platser redan nu är vigda åt Täby FC och Åkersberga.

Nykomlingarna för JAS-publiken är två högst spännande lag. Värmdö och Älvsjö gör entré med intressanta trupper. Frågan är om de klarar av nivån redan första året? Värmdö har större chanser tack vare bra insatser i Dj1:an och DM i fjol och med ett lyckat DM gruppspel för några veckor sedan. Älvsjö har samtidigt ett intressant lag med många spännande spelare föda 04/05 som gick över från Farsta.

Inför årets säsong har bloggen träffat några personer som ger sin syn inför årets säsong. Möt Hagundas tränare Johan Good och Åkersbergas Emelie Eriksson.

Johan Good, tränare Hagunda IF

Hur har försäsongen sett ut för eran del?

” Vår försäsong har varit bra, vi har spelat en turnering som Storvreta arrangerat samt spelat två matcher i DM hittills. En tränares jobb är väl till viss del att inte unna sig att vara nöjd utan att alltid vilja få ut mer av laget men när jag ser tillbaka på matcherna vi spelat så kan jag konstatera att bra saker görs och många spelare har stått för bra insatser. Framförallt gillar jag sättet som laget har tagit sig an matcherna vi lirat där många har fått testa nya positioner, formationer mm och vi har lagt in en del nya moment i spelet jämfört med under fjolåret ”.

Vad är dina förväntningar på årets säsong?

” Min förväntning är att vi fortsätter att utveckla vårt spel, oavsett om vi har bollen inom laget eller ej så ska vi höja vår förmåga att styra matchbilden och vara laget som tar flest intiativ. Kul med lite nya lag, jag gillar serien skarpt med fredagsfighter och en del roliga matcher mot härliga tränarkollegor ”.

Premiär på lördag mot IK Sirius, en tuff premiär kan tyckas, vad känner du inför årets första match?

” Det ska bli otroligt kul att kicka igång, det brukar alltid bli roliga matcher mot Sirius. Vi möttes på försäsongen i Storvretas försäsongs cup och spelade 3-3 då. Det var relativt tidigt på försäsongen så tror att det har hänt en hel del med båda lagen sen dess”.

Vad tror du om lagets chanser i serien och vilka är de tuffaste lagen att ta sig an?

” Internt har vi pratat om att vill vi sätta oss i en position där vi under våren är med och tävlar om playoff platserna, spelar vi på topp och håller en hög nivå över tid så har vi helt klart förutsättningarna i truppen att lyckas med det målet. Tuffaste lagen att möta för oss blir nog Sirius och Vaksala utifrån derbyperspektivet. Många spelare som känner varandra, de har möts många gånger genom åren så det brukar bli intensiva fighter”.

Emelie Eriksson, Åkersberga IBF

Hur har försäsongen sett ut för eran del?

” Försäsongen har sett bra ut. Vi har kört mycket fys och även nu i slutet mycket innebandy såklart. Dock har vi spelare från vårat JAS lag som spelar med damlaget också, vilket gjort att alla träningar inte varit tillsammans tyvärr”.

Ni var ju stora favoriter i JAS i fjol enligt många och så också er själva. Till denna säsong, vad är dina förväntningar nu?

” Förra året var största delen av laget grymma 02:or, medan det i år är majoriteten 04:or eller yngre. Men de är väldigt vassa. Tror nog vi är minst lika starka i år”.

Premiär på fredag mot Värmdö, ett nytt lag i JAS sammanhang, vad är dina förväntningar?

” Jag är supertaggad, första riktiga matchen på ett tag så ska bli superroligt”.

Vad tror du om lagets chanser i år och vilka är de tuffaste lagen att möta?

” Jag tror som sagt att vi har bra chanser med de flesta resterande lag är också bra så det kommer inte vara enkelt utan vi kommer nog få jobba för det”.

Skantze tippar gruppen:

8. Älvsjö AIK

7. Vaksala SK

6. Hagunda IF

5. Bele Barkarby IF IBF

4. Värmdö IF

3. IK Sirius IBK

2. Åkersberga IBF

  1. Täby FC

Skantze tippar premiäromgången:

Värmdö – Åkersberga | Åkersberga stora favoriter att vinna och ska med en bra dag på jobbet ta en trepoängare med sig hem. Tuffast möjliga hemmapremiär för Värmdö.

IK Sirius – Hagunda | Uppsaladerby direkt. Tyvärr inför en folktomt IFU men känslorna och krigarmentaliteten kommer nog finnas ändå. Höjer varningsflagga för att Hagunda kan skrälla men Sirius kliver in med favoritskapet.

Bele Barkarby – Täby FC | Två förväntade lag som slåss om playoff. Täby som imponerat stort på försäsongen med bland annat Guld i FatPipe Invitation ska vinna den här matchen enligt oddsen.

Fotnot. Älvsjö AIK och Vaksala spelar först sina premiärmatcher i omgång 2 och därav inte skrivs med här.

Daniel, IBSthlm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: