InnebandySthlm tippar grupp C i JAS HJ18

Säsongen 2020/2021 står runt hörnet och i år, detta covid-19 år är det killarna födda 2002 som kanske ska lysa starkast som äldst, däremot finns det många lag med duktiga spelare födda 03-04 och säkerligen några 05:or som kommer få vara med och visa upp sig.

Grupp C i år består av många lag från den norra delen av Stockholm med besök ifrån Västmanland samt Uppland – Västerås/Surahammar, Skälby samt Stenhagen/Hagunda.
Först när jag såg gruppen kändes det som att det skulle bli lätt men i efterhand så känns det tyvärr väldigt svårt som vanligt, speciellt när lagen kommer från olika grupper och man inte riktigt vet hur de står sig mot varandra.

10. Hässelby
Visserligen kom Hässelby före både Väsby samt Vallentuna men i år kan det bli tvärtom, det finns inget som direkt sticker ut och jag har svårt att se dem plocka många trepoängare i år. Vem som blir starkast lysande stjärnan i laget återstår att se.

9. Järfälla IBK
Samarbetet med Ekerö är avslutat inför denna säsongen och nu står man på egna ben. Vi gissar att det blir för tufft då Järfälla har tappat en del killar födda 2001 som numer blir för gamla för ”JAS:en”. Man har det lite tunnare att fylla på underifrån, däremot kommer de säkert att plocka några poäng – frågan är vem som kliver fram och gör poäng i matcherna?

8. Rosersberg Arlanda IBK
Arlanda – tillskillnad från Järfälla – står ej på egna ben längre utan har ett samarbete med Rosersberg.
Laget kommer att coachas av bland annat Linus Jämtdal och Kim Kulich.
Det lär säkert inte bli helt omöjligt att komma högre än en 8:e plats men vi håller de här än så länge. Albin Schulat är riktigt duktig – Jonas Rosén är född 04 och kommer spela med ”Rosers” herrlag vad det ser ut som, samt man har Ludwig Bigander Möller i kassen som är en av seriens bästa målvakter.

7. Rotebro IS IBK
Rotebro som även de tappat en del 01:or som blir tunga tapp, både på plan och poängmässigt. Nu får lagets 03:or och de 02:or som finns försöka leverera. Jag hade ”Rotan” på 6:e plats ett tag men ändrade mig i sista sekund, chansen finns självklart att de kan leverera otroligt bra innebandy och till exempel komma femma – svårt att sia om på förhand såklart så jag chansar på att motståndet blir tufft och man ändå till sist i slutet hamnar 7:a.

6. Vallentuna IBK
Hur mycket kommer Kim Guilotte spela egentligen? Det är nog den stora frågan för att kanske veta hur långt Vallentuna kommer gå, division 1, juniorallsvenskan samt troligtvis stadslag kan bli mycket att hantera. Att Kim däremot kommer behöva backning från några fler spelare i laget att göra poäng är ju självklart, speciellt för att nå en 6:e plats.

5. Västerås/Surahammar
Ett till samarbete i denna gruppen och absolut lär det stärka Västerås som inte levererade alltför mycket föregående säsong. Starka poängspelare finns det åtminstone lite från båda lägren, Gabriel Engström och Felix Enberg, som även JAS-Bloggen nämner har vi William Schlugi och Isak Söderberg i Surahammar som är riktigt duktiga. Det blir intressant att se om utmanar om en femteplats här eller om man kan gå ännu högre, men det kan ju även bli pannkaka och då blir man omsprungna av Vallentuna eller Rotebro.

4. Väsby AIK
Väsby är självklart intressanta med en hel del spelare från fjolårets SDF-SM trupp, magkänslan säger att det kan gå bra denna säsong även fast man kanske har ett eller två starka lag bakom sig som jagar, tiden får utvisa helt enkelt – poängen bör bli fler än föregående säsong åtminstone. Nytillkomna Leo Ask blir intressant att följa och även fortsättningsvis Jonathan Spåls, Anton Österlund och inte minst Ville Lorendal.

3. Stenhagen/Hagunda
Stenhagen kommer närmast från en träningsfight mot undertecknads Farsta IBK, där blev det förlust med 6-5 efter att ha haft ledningen med cirka 1.30 kvar att spela. Den målfarlige William Karlsson var dock ej med och nog hade han kanske kunnat bidragit till en seger.
Stenhagen var förövrigt ett av två lag som tog poäng mot fjolårets vinnare i deras grupp Skälby, man har även besegrat de i Storvretacupen – så, javisst känns det ändå vidöppet upp till förstaplatsen.
Corona ställde till det för många lag förra säsongen och så även för Stenhagen då man troligtvis i sista omgången hade knipit en fjärdeplats, förutsättningarna för det fanns åtminstone.
Håll koll på Jonatan Ahlstam men även Viktor Muhrbeck – Muhrbeck är ett spännade nyförvärv med meriter från Belgiens U19 landslag.

2. Bele Barkarby
Pratar vi Bele Barkarby så lär tankarna snabbt komma till namn som Oscar Kristensen, Hampus Gyllner och Hjalmar Hjorth – de två förstnämnda är nu för gamla och Hjorth får ”klara” sig själv. Det finns poäng utspritt rätt så bra i laget och nog bör någon kunna kliva fram och bidra och hjälpa Hjalmar – det vill säga om han spelar samtliga matcher. Man har ett helt okej målvaktspar och Bele känns ändå starka, återstår att se dock om man kan fylla tomrummet efter Kristensen/Gyllner.

1. Skälby IBK Ungdom/ Skälby IBK
Det får nästan sägas som att de dominerade sin grupp förra säsongen i grupp C, 13 vinster och 2 oavgjorda samt inga förluster talar nog sitt tydliga språk. Anton Dahlström har försvunnit med starka 51 poäng (26 mål, 25 ass) och det kan säkert eka lite tomt efter det men man hade därefter spelare som bör kunna göra ännu mer i år, Jonathan Berglund, Daniel Johannesson, och Mattias Lindfors – de flesta av dessa herrar har även rutin från division 1 där de lyckats göra en del poäng också, så nog ser det även ljust ut för Skälby denna säsong att kunna knipa förstaplatsen men man lär få slita för det mycket mer i år.

– Laine, InnebandySTHLM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: