Sammanfattning Omgång 1 Div 1 del 1

Här får ni en summering av premiärhelgen i damettan i två delar.

Vendelsö IK – Nacka Wallenstam IBK 1-5 (0-1,0-0,1-4)

Vi börjar med att tacka Vendelsö för skottstatistiken.

Ett möte mellan två lag som har genomgått en hel del förändringar. Nacka vet du aldrig riktigt vilken trupp de sätter inför en säsong och Vendelsö som har tappat många tongivande tar ny sats med många spelare underifrån, spetsat med några nyförvärv.

Nacka har ett tydligt bollinnehav matchen igenom, men kommer väl inte till riktigt klara skottlägen – och de som dyker upp räddar Vendelsös målvakt Cassandra Zackrisson som verkligen hittat formen lagom till seriestart. Hon får dock kapitulera en gång i första perioden. Period 2 blir mållös där Vendelsö får gå på kontringar samtidigt som Nacka fortsätter att ha mycket boll men inte får håll på fenomenala Zackrisson i målet.

I början av tredje gör Nacka två snabba mål som sätter dem i ett ordentligt förarsäte. Nacka går upp till 0–4 innan Vendelsö reducerar. Rekell Andersson gör sin vana trogen återigen mål på straff, när missade hon en straff senast? En skön premiärvinst för Nacka och ändå ett bra kvitto för Vendelsö att försvarsspelet långa stunder sitter, det var ändå fjärde matchen ihop. Vägen framåt ser ljus ut för Vendelsö och Nacka.

Skotten slutar 16–37 (3-9,3-15,10-13)

Bästa poänggörare:

Malin Finnilä Nyberg – Nacka- 3p (1+2)

Andrea Frostenson Martorell – Nacka – 2p (2+0)

Christine Lindberg- Vendelsö – 1p (1+0)

Det blev inga powerplay eller boxplay i matchen.

Kommentar från Vendelsös lagkapten Evelinn Hallström:

Vi går in i matchen med vetskapen om att Nacka är ett duktigt och välspelande lag medan vi spelar vår fjärde match tillsammans som nytt lag och jobbar fortfarande på att spela ihop oss. Spelmässigt är matchen jämn men Nacka kommer till betydligt fler avslut. Jag tycker att vi gör det mycket bra, vi håller ett tätt försvar och Cassandra Zackrisson i målet bjuder på många fina räddningar. Tyvärr avspeglas detta inte i matchresultatet då vi släpper in 4 bollar i sista perioden. Något vi saknade var att våga ta avslut och att sätta våra skott på mål, vilket vi måste slipa på inför kommande matcher. Vi i laget är trots resultatet väldigt nöjda med matchen och tycker att ställningen blev något orättvis med tanke på matchbilden, men Nacka gjorde det mycket bra och är klart värdiga vinnare.

Kommentar från Nackas Malin Finnilä Nyberg:

Jag tycker att vi spelade en väldigt mogen innebandy, men satte inte våra chanser i början. Vendelsö hade en del kontringar men kändes inte jättefarliga då vi kunde hålla dem utanför slottet. Sen när vi satte andra började det lossna och vi pratade om att vara mer på hugget, skjuta lägre och gå på returer! Vilket fick en bättre utdelning i sista perioden.

FBI Tullinge – Råsunda IS 4-9 ( 2-3, 1-3, 1-3)

Även här, tack till Tullinge som räknade skotten.

Chans till revansch för Råsunda efter förlusten mot Tullinge i DM och de tog den sannerligen.

Tullinge är bra med första halvan av matchen men tappar den efter en mindre bra andra halva av andra perioden. Råsunda spelar skickligt med att täcka av passningsvägar vilket leder till svårigheter för det unga Tullinge att komma fram till bra avslutslägen. Trots svårigheterna lyckas Tullinge göra 3 mål på skott på mål. Råsunda däremot visar hur hänsynslösa de är offensivt och skjuter på det mesta. Det renderar i 25 skott och 6 mål efter två perioder.

Tullinge blir mer offensiva i tredje perioden men med så skickliga spelare som Pernilla Vallbo, Johann Chalverat och Hermine Dahlerus blir det svårt att forcera utan att det uppstår luckor som dessa högklassiga spelare kan utnyttja. Noterbart är även att Tullinge byter målvakt inför tredje period, tydligen skada som orsakade detta.

Summerat en ordentlig genomkörare för detta unga Tullinge som har en av årets svåraste matcher avklarade, nu är det bara att blicka framåt mot Värmdö kommande helg.

Skottstatistiken: 18-33 (7-1,2-13,9-8)

Bästa poänggörare:

Johanna Chalverat – Råsunda 5p (4+1)

Pernilla Vallbo – Råsunda (1+3)

Sofia Wrangel – Tullinge (1+1)

Powerplay/Boxplay:

Tullinge:

Powerplay: 0/2 0%

Boxplay: 0/0

Råsunda:

Powerplay: 0/0

Boxplay:  0/2 100%

Kommentar från FBI Tullinges tränare Marcus Weckström:

-En seriepremiär som blev lite väl tuff för oss.

Inför säsongen 20/21 kommer vi mer redo än i fjol och kände att vi hade en bra feeling inför matchen och vi började bra i första perioden, och höll jämna steg med Råsunda. Vi ger några små direktiv inför andra perioden och känner att vi fortfarande är med i matchen. Rätt snabbt in i andra perioden, går vi ner oss i ett dåligt tempo och använder fel nycklar för att ta oss framåt i banan, vi skjuter till exempel extremt få skott framåt. Kort och gott tillåter vi ett rutinerat Råsunda sätta sig i förarsätet, vilket gynnar dem.

Inför tredje så blir det några förändringar i lagdelar, pga. sjukdomar.

Detta gynnar inte oss, men vi visar bättre karaktär även fast Råsunda kan lira hem matchen kontrollerat. Slutsatsen blir att mot ett rutinerat Råsunda måste du spela smart, inte bjuda på något, det finns inga utrymmen att slarva och kladda med bollen vilket det blev i lite för stor utsträckning.

Nu lägger vi denna matchen till handlingarna och riktar in oss på en ny träningsvecka som vi kryddar till och avslutar med att möta ett bra Värmdö borta på lördag.

AIK- Rotebro IS IBK 9-3 (5-1, 1-1,3-1)

Serien drog igång redan i fredags när favorittippade AIK tog emot Rotebro IS IBK, ett AIK som kom till spel med alla sina nya förstärkningar och nog levererade de allt.

AIK gick ut starkt och tog ledningen redan efter 2 minuter när Josefin Westin blev AIKs första målskytt i seriespelet 2020/2021, Rotebro replikerade bara fyra minuter senare genom, föga förvånande, Sandra Litzén. Litzén som har alla verktyg för att bli Rotebros stora utropstecken i år.

Efter det var det nästintill AIK för hela slanten där AIKs första kedja med Stålhult, Aanerud och Gustafsson är involverade kring 6 av 9 mål som AIK gör.

Extra noterbart är att AIK startade matchen med Elin Persson (född 04) i målet, vilket innebar att hon fick göra seriedebut med A-laget, det gratulera vi till.

För Rotebros del kan det verka lite mer dyster, det är i sig inget fel i att förlora mot ett lag som AIK och de spelarna som finns där, värt at nämna är att de gör en stark andra period och får 1-1 i den.

En annan notering är att Rotebro släpper in nästintill alla mål under andra halvan av varje period, de släpper in ett mål under de första tio i varje period, men 8 under den andra halvan.

Bästa poänggörare:

Mari Aanerud  3p (2+1)

Jennifer Stålhult 3p (2+1)

Josefin Westin 2p ( 2+0)

Powerplay/boxplay effektivitet:

AIK:

Powerplay:1/2 50%

Boxplay:  1/2 50%

Rotebro:

Powerplay: 1/2 50%

Boxplay: 1/2 50%

Kommentar från AIK:s Linn Skotte:

-Kul att vara igång med säsongen igen och att påbörja resan upp i allsvenskan. Vi startar matchen bra och håller en relativt bra nivå genom första perioden, i andra känns det som att vi lägger skorna på hyllan och slappnar av för mycket och vi spelar därav lika. Sista perioden går vi in starkare och med mer vilja och vinner matchen med 9-3. Bra insats överlag med några få punkter att jobba på men det viktigaste är att vi gick in med hjärta och vinnarskalle genom hela matchen.

Kommentar från Rotebros tränare Mårten Storm:

-Vi får en bra värdemätare direkt i premiären mot AIK, som har värvat bra och ser starka ut. Vi är för svaga i duellerna i första perioden och tappar in lite onödigt mycket mål från stökiga situationer där AIK blir ett nummer för stora. Vi tuffar till oss och växlar upp till andra perioden bjuder på en bättre kamp därifrån. Kändes ändå bra att få starta mot tufft motstånd så vi kommer upp i tempo direkt. Vi laddar om för hemmapremiären i helgen.

En kommentar på “Sammanfattning Omgång 1 Div 1 del 1

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: