Sammanfattning Omgång 1 del 2 Damer Division 1

I del 2 summerar vi de sista två matcherna i damernas division 1 och bjuder dessutom på omgångens sexa. Då serien innefattar 11 lag stod Älvsjö AIK över första omgången.

Del 1 hittar ni här

Sundbybergs IK – Värmdö IF 3-7 ( 3-3, 0-2, 0-2)

En väldigt spännande match mellan nykomlingen Sundbyberg och ett Värmdö som genomför en spännande satsning.

Värmdö inleder matchen med att snabbt välkomna Sumpan till Division 1. Redan efter 47 sekunder har kapten Waldenström gjort 0-1 snyggt framspelat av SSL- förvärvet Madeleine Sehlin.

Men Sumpan kommer tillbaka och tar även ledningen. Först kvitterar Josefin Wolffelt till 1-1 och efter 11:54 gör samma Josefin 2-1 till Sumpan.. Värmdö kommer dock tillbaka snabbt där Felicia Gratschev 30 sekunder senare gör 2-2.

Tror ni första perioden var slut där? Värmdös andra nyförvärv, Wilma Engdahl hinner även hon presentera sig med ett mål som ger Värmdö ledning. Ledningen håller inter mer än tre minuter innan Sumpan återigen kvitterar genom Laura Tan.

Andra perioden är avsevärt mer lugn, men i slutet gör Värmdö ett riktigt ryck. Först gör Ida Mattsson sitt första mål i seniorseriespelet på assist av Sehlin innan samma Sehlin även gör 3-5 i powerplay med 2 sekunder kvar av andra perioden.

Sehlin dödar matchen ganska snabbt i tredje perioden och gör 3-6 efter 2 minuter och fullbordar sitt hattrick 16:07 i tredje perioden.

Summerat en match där Sumpan står upp riktigt bra större delen av matchen, men där Värmdös tyngd och kvalité tillslut blir avgörande.

Sehlin visar sin klass i matchen och kommer vara en av seriens bästa spelare i år, helt klart.

Bästa poänggörare:

Madeleine Sehlin- Värmdö 5p (3+2)

Josefin Wolffelt – Sundbyberg 2p (2+0)

Clara Waldenström – Värmdö 2p (1+1)

Powerplay/Boxplay:

Värmdö :

Powerplay 1/3 33%

Boxplay: 1/1 100%

Sundbyberg:

Powerplay 0/1 0%

Boxplay: 1/3 67%

Kommentar från Sundbybergs Lovisa Garli:

-Först och främst väldigt roligt att säsongen är igång på riktigt nu, det har varit efterlängtat! Såklart surt att förlora premiären men vi är ju nykomlingar och underdogs och på det stora hela tycker jag vi står upp bra mot ett etablerat division 1-lag som Värmdö. Vår första period är bra och sedan tappar vi lite fart i andra vilket vi till slut förlorar på, men vi kommer igen!

Täby FC – Hässelby SK 9-3 (4-1,4-1,1-1)

Vi skulle börja med att vilja tacka Täby FC som har tagit skottstatistik i matchen, det uppskattas!

Ännu en spännande match mellan två lag som bör vara topplag i denna serie. Ett Täby som ändå har fått behålla majoriteten av förra årets trupp, mot ett Hässelby som tappat flera tongivande spelare samtidigt som de värvat ungt.

Matchen blev inte alls så jämn som vi trott på förhand.

Täby kör fullkomligt över Hässelby i period 1 och 2 innan de spelar av den tredje perioden.

Även om Hässelby inleder med att göra 0-1 redan efter 11 sekunder är det Täbys som håller taktpinnen. Täby vinner skotten i första perioden med 14-3 vilket renderar i 4 mål framåt där bland annat Joanna Krokbäck och Sara Sjöström går 1+1.

Andra perioden är den första sig lik, Täby äger matchbilden och tillåter endast Hässelby till 5 skott på mål samtidigt som de själva skjuter 15 på mål. Det resulterar i ytterligare fyra mål. Hässelby lyckas även de göra ett mål vilket ger ställningen 8-2 inför sista perioden.

Sista perioden får nästan betecknas som Hässelbys bästa, sen om det är för att Hässelby höjer sig eller om Täby mest faller ner och bevakar sin ledning låter vi vara osagt.

Matchen slutar 9-3 till Täby.

Vi glädjes åt att se Elisabeth Qvarfort tillbaka igen för Hässelby efter hennes skadeproblem förra året, och att hon direkt går in och gör 1+1 för Hässelby.

Nova Lundell får göra 2 mål mot sin förra klubb och nyförvärvet för Täby från Ackers Sara Sjöström får bästa möjliga start.

Bästa poänggörare:

Joanna Krokbäck -Täby 3p ( 1+2)

Nova Lundell – Täby 2p (2+0)

Sara Sjöström – Täby 2p (1+1)

Powerplay/Boxplay:

Täby FC:

Powerplay: 1/2 50%

Boxplay: 0/1 0%

Hässelby SK:

Powerplay: 1/1 100%

Boxplay: 1/2 50%

Kommentar från Hässelbys Linda Wedin:

-Det var en tung premiärförlust och det kändes inte som att vi kom upp i den nivån vi ville. Täby tryckte på offensivt och var hungriga framför mål och det lyckades vi inte riktigt sätta stopp på. Vi tar nya tag inför hemmapremiären på lördag!

Täby FCs tränare Peder Hägg om känslan efter matchen:

Känslan är bra, vi kliver in i serien efter många tuffa matcher mot både allsvenskt och div 1 motstånd där vi behövt jobba hårt och effektivt för att sätta de idéer vi utgår ifrån i matchspelet. Första matchen mot Hässelby startade igång med ett snabbt mål för Hässelby, vilket i sig inte påverkade laget, utan de visste vad som väntade dem. Hårt arbete och ett kollektiv som vill samma sak är några av de grundpelare som vi bygger från, vilket också visade sig under matchen då vi hade 12 st spelare som gjorde poäng. Att alla är delaktiga i taktiken och får samma möjligheter att producera är en av våra kollektiva styrkor. Hässelby slet på bra och jag ser dem fortfarande som en toppkonkurent och jag misstänker att vi vid nästa möte kommer behöva jobba med samma intensitet. Tre viktiga poäng inhämtade, nu fortsätter vi vårt arbete med att utveckla laget för att uppnå vår satta målsättning

Omgångens sexa:

Omgångens sexa är något vi kommer presentera efter varje omgång, det grundar sig i huvudsakligen på gjorda poäng, men även vilka kommentar som inkommer från matchen eller om vi varit på plats och sett den.

Målvakt: Cassandra Zackrisson – Vendelsö IK

Back: Madeleine Sehlin – Värmdö IF

Back: Sara Sjöström Täby FC

Center: Pernilla Vallbo – Råsunda

Forward: Johanna Chalverat -Råsunda

Forward: Mari Aanerud – AIK IBF

Omgångens spelare: Madeleine Sehlin Värmdö IF

Omgång 2:

2020-09-25 20:00Nacka Wallenstam IBK (B) – Täby FC (A)Ormingehallen
2020-09-26 11:30Värmdö IF (A) – FBI Tullinge (A)Värmdö sporthall
2020-09-26 12:15Rotebro IS IBK – Vendelsö IK (A)Rotebrohallen (Nya)
2020-09-26 16:30Hässelby SK IBK (A) – Sundbybergs IK (A)Hässelbyhallen
2020-09-27 13:00Råsunda IS – Älvsjö AIK IBF (B)Solnahallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: