InnebandySTHLM tippar: Herrar division 2

Division 2 har gått från 12 lag till 13 denna säsong. Det blir en kul serie att följa, med en del nya kämpande lag underifrån och lag som trillat ur division 1 som gärna vill ta sig tillbaka så fort som möjligt.

Nytillkomna lag :

Åkersberga IBF(från div1), Jakobsbergs IBF(från div 1), Fullersta IBK, Högalids IF, Tungelsta IF, Runby IBK, dessa fyra resterande är representanter som tillkommit från division 3.

Lag som avancerat uppåt:

Hammarby IF IBF, Vallentuna IBK.

Lag som degraderats nedåt eller valt att gå nedåt:

Ingarö IF, Värmdö IF, Hammarbyhöjden IBK.

13. Fullersta IBK

Fullersta är nykomlingar från division 3 södra, oavsett hur pass duktiga man än kan ha varit i trean så ser vi det som en väldigt tuff uppgift att hålla sig kvar. Morgan Söderlund var bästa poängplockare föregående säsong och man hade även Christer Låås och Marcus Fridell som levererade bra.

12. Högalids IF

Högalid även de nykomlingar däremot från norra division 3. Gjorde det väldigt bra där och hade bara Runby ovanför sig, de som levererade hetast förra året var Håkan Fröberg, Stefan Henriksson(41 år) samt Olof Molin. Kan tänkas mig att se de hoppa upp en placering till men håller dem här så länge.

11. Ekerö IK

Det verkar hända en del saker ute på vackra Ekerö, då deras HJ1 lag drog sig ur serien nyligen – däremot har man ersatt Älvsjö/AIK i JAS grupp D. Man slutade på en 8:e plats förra säsongen och jag tror man får svårt att leverera i år troligtvis, däremot har man blivit stärkta av duktiga Manfred Arenander – återstår att se hur mycket skillnad han gör. Bästa poängspelaren 2019/2020, Lukas Hallinder på 36 poäng.

10.Tungelsta IF

Ännu en nykomling i ”storsatsande” Tungelsta Carrots närmast från södra divisionen. Man har bundit till sig ett par spelare från gamla Bedarö IK som absolut håller hyfsad klass, men deras bäst i stan var allt annat än vackert, där nog både de och jag förväntade mig mer. Målskyttet var rätt så utspritt men det som stack ut var försvaret och en duktig målvakt där man var överlägsna med endast 50 insläppta mål – den stora frågan är om man kan hålla Ekerö samt Högalid bakom sig.

9. Runby IBK

Dags att gå igenom den sista nykomlingen från den lägre divisionen, nämligen de som vann division 3 norra 2019/2020. Runby hade absolut inte bäst försvar men däremot näst bäst målproduktion framåt – störst bidragande till detta Johan Vestin med 24 strutar, högst troligtvis assisterad några gånger av poängliga vinnaren Andreas Fridner med 12+28. Som sagt tidigare så lär det vara tight mellan plats 9-13 men vi håller Runby som starkast här.

8. Sörskogens IF

En 9:e plats säsongen 2019/2020 med 20 vunna poäng – där de hade både Värmdö och Offensiv Lidingö bakom sig med 18 poäng var, lika tufft lär det bli igen och man får slita för poängen. Kan Christoffer Vidlund göra 44 poäng återigen och få större stöd av sina andra lagkamrater kan det gå vägen.

7. IS Bar Central Nytorget

Stabilt mittenlag i fjol och lär säkert hamna någonstans liknande igen. Bästa poängspelaren var Lucas Ekman med 34 poäng. Har man fått in mer starka poängspelare kan man kanske klättra någon placering.

6. IBF Offensiv Lidingö

Nära att trilla ur förra året men lyckades hålla sig kvar på målskillnad mot Värmdö. Man har gjort ett starkt ”bäst i stan” hittills och därför känns de lite starkare i år – just därför den höga placeringen, återstår att se om de kan hålla den. Håll koll på André Lagerqvist och även Joel Birging.

5. Hässelby SK

”Hawks” var en stabil pjäs även de förra säsongen med en femteplats dock med ett litet glapp uppåt till fyran och trean. Det ser ut som man tappat ett par yngre spelare till Jakobsberg och Järfälla, frågan är om man täppt igen hålen efter de poängen annars kanske man får slita hårt för att behålla samma plats denna säsongen. Bäst i stan var inget glänsande projekt men vi får se om Hässelby kan resa sig.

4. Väsby AIK

Det är självklart ovisst runt Väsby AIK men att man är ett utropstecken är ju klart. Kommer juniorerna från de yngre leden leverera tillsammans med en stekhet Henrik Lorendal och Håkan Fröberg kan det blir en bra mix. Ahlén-Boner gör alltid poäng och se upp för Jonathan Spåls och Anton Österlund.

3. Åkersberga IBF

”Ackers” har tappat lite spelare vad det ser ut som men har fortsatt levererat i ”Bäst i stan” – därför känns det otroligt svårtippat att placera Åkersberga rätt. Andreas Lagerblad samt Fredrik Blom var de som levererade bäst för Ackers på plats 42 respektive 43 i poängligan. Vi får se vilken kraft Åkersberga kan komma med i tvåan, en sak är säker – den lär förhoppningsvis vara bättre än i ettan.

2. Jakobsbergs IBF

Man var sämre än Åkersberga i division 1 Östra Svealand – men kan signingen av Nicklas Hedengran göra susen? Man behöver nog ta sig i kragen rejält om man ska vara här uppe, men vi känner ändå att det finns kapacitet.

1. Nacka Wallenstam IBK

Nacka har jagat division 1 ett litet tag nu och det ser ljust ut säsongen 2020/2021. Förberedelserna verkar stora och träningsmatcherna har avlöst varandra mot olika division 1 lag och man har gjort det riktigt bra, avancemang i ”bäst i stan” är också ett faktum. Spelar inte Nacka i ettan kommande säsong måste något gått riktigt snett på vägen. Markus Palokangas, Kevin Ahlholm, Kim Kallio…visst luktar det poäng ändå?

– Laine InnebandySTHLM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: